TPS:n valmistautuminen Ykkösliigan kauteen täydessä käynnissä – lue uutispäivitys kentän laidalta

Turun Palloseuran miesten edustusjoukkueen valmistautuminen jalkapallokauteen 2024 on täydessä käynnissä. TPS pelasi harjoituskauden ensimmäiset treenipelinsä jo joulukuussa. Seuraava harjoitusottelu on ohjelmassa tänään Talin hallissa Helsingissä, kun TPS kohtaa Käpylän Pallon, joka Tepsin tavoin pelaa Ykkösliigassa tulevalla kaudella.

Palloseuran laitahyökkääjä Rikun Riskin viime kausi jäi kesken jo elokuussa, kun hän loukkaantui ottelussa tapahtuneessa taklaustilanteessa. Pitkä toipumisprosessi on nyt edennyt siihen pisteeseen, että Riski on uuden vuoden alusta lähtien päässyt asteittain joukkueen mukaan viheriölle.

– Riku on tullut mukaan askel kerrallaan, nousujohteisesti. Lähdettiin siitä, että hän oli aluksi pari kertaa mukana alkuverryttelyssä, mutta nyt hän on jo pystynyt tekemään pallon kanssa asioita. Vielä täytyy tovi odottaa, että hän pääsee täysipainoisesti treenaamaan, mutta on ollut tosi mukavaa nähdä, että kuntoutuminen etenee, sanoo TPS:n päävalmentaja Miika Nuutinen.

Hiljattain jatkosopimuksen TPS:n kanssa tehnyt keskikenttäpelaaja Jesper Karlsson loukkaantui joukkueen harjoituksissa ja joutuu olemaan pidempään sivussa pelikentiltä.

– ”Jepalle” sattui harjoituksissa valitettava loukkaantuminen. Hän tulee olemaan jonkin tovin pois, mutta alustavan arvion mukaan sarjakauden alun ei pitäisi Jepan osalta olla vaarassa, kertoo Nuutinen.

Umar Bala Muhammed solmi jatkosopimuksen TPS:n kanssa jo viime kesänä. Muhammed pelasi viime kaudella laitapuolustajan ja laitapelaajan tonteilla. TPS:n uusi valmennusjohto on kaavaillut Muhammedille tulevalle kaudelle roolia laitahyökkääjänä. Muhammed on aiemminkin urallaan pelannut laitahyökkääjänä, joten rooli ei ole täysin uusi. Nigerialainen osoitti viime kaudella hyökkäyspään kykyjään viimeistelemällä hattutempun KäPan verkkoon.

– Umar oli nyt joulukuussa käymässä kotonaan Nigeriassa. Oli varmasti hänelle iso juttu, kun hän ei ollut pitkään aikanaan käynyt kotona. Kyllä sieltä aika hymyssä suin kaveri palasi meidän harjoitusvahvuuteemme. Varmasti teki terää pieni breikki ja perheen näkeminen, kommentoi Nuutinen.

– Lähtökohtaisesti olemme ajatelleet Umaria vasemman laitahyökkääjän paikalle. Laitahyökkääjänä Umarin rooli hyökkäyssuuntaan ei välttämättä ole niin paljon erilainen kuin viime kaudella laitapelaajan roolissa, mutta toki puolustussuuntaan rooli on hyvinkin erilainen.

Uudistunut TPS nähdään ensimmäistä kertaa kotiyleisön edessä ensi viikon perjantaina 19. tammikuuta. Tuolloin mustavalkoisia vastaan kotiharjoitusottelussa asettuu Ykkösliigaan viime kauden päätteeksi noussut PK-35. Ottelu alkaa kello 14.00 LähiTapiola Areenalla. Otteluun on vapaa sisäänpääsy, ja LähiTapiola Areenan kahvio palvelee katsojia. TPS–PK-35-ottelua on myös mahdollista seurata suorana lähetyksenä Turun Sanomien välityksellä, sillä TS näyttää pelin digitilaajilleen suorana ja selostettuna lähetyksenä.

Valokuvat: Tiina Pirilä

Lisää uutisia