TPS:n taustatiimi on vahvistunut analyytikko Robert Nygårdilla

Turun Palloseuran miesten edustusjoukkueen analyytikoksi on valittu Robert Nygård. Nygård, 35, on liittynyt Ykkösliigassa pelaavan TPS:n taustatiimiin kauden 2024 kattavalla sopimuksella.

Turusta kotoisin oleva Nygård on koulutukseltaan kauppatieteiden maisteri. Jalkapalloanalyytikon työkokemusta hän on kartuttanut TPS Juniorijalkapallon ja Suomen Palloliiton palveluksessa. TPS:n junioripuolella Nygård on jo useamman vuoden ajan toiminut poikien huippuvaiheen analyytikkona. Nygård on lisäksi mukana valmentaja Peter Lundbergin taustatiimissä poikien U18- ja U19-maajoukkueissa.

TPS:n miesten edustusjoukkueessa Nygårdin rooliin analyytikkona kuuluu määrällisen ja laadullisen datan tuottaminen valmennuksen käyttöön.

– Laadullinen data tarkoittaa videoklippien tekemistä ja määrällinen taas tilastodatan tuottamista Wyscout-tilastopalvelun pohjalta. Dataa on nykyisin tarjolla todella paljon, ja valmennuksen kanssa olemme valinneet tietyt mittarit, joista tuotan heidän käyttöönsä dataa, Nygård kertoo.

– Pyrin tarjoamaan datan valmennukselle mahdollisimman valmiina pakettina, minkä myötä valmentajille jää mahdollisimman paljon aikaa keskittyä valmentamiseen, Nygård jatkaa.

TPS:n päävalmentaja Miika Nuutisen mukaan Nygårdin työpanos on tärkeä joukkueen oman pelillisen prosessin kehittämisessä ja tuleviin otteluihin valmistauduttaessa. Nygård tuottaa materiaalia joukkueen omasta pelaamisesta ja analysoi datan perusteella myös tulevia vastustajia. Toimenkuvaan kuuluu lisäksi materiaalien tuottamista TPS:n harjoituksista.

– Robert on fiksu ja analyyttinen kaveri, joka ymmärtää valmennuksen ja pelaajien tarpeet datan suhteen. Robert pystyy katsomaan dataa vähän toisesta perspektiivistä, kun hän ei ole valmentajana mukana arjen kenttätoiminnassa. Pyrimme siihen, että meillä olisi aina saatavilla paras mahdollinen tieto omasta pelaamisesta ja vastustajasta. Sen tiedon pohjalta sitten tehdään parhaita mahdollisia päätöksiä. Tähän Robert tuo panoksellaan tärkeän lisäarvon, Nuutinen sanoo.

Nygård jatkaa tulevalla kaudella työtään myös TPS Juniorijalkapallon poikien huippuvaiheen analyytikkona. Nygård tarjoaa analyysityöllään tukea P17- ja P20-ikäluokkien joukkueiden valmentajille.

– Numerot ovat aina kiinnostaneet minua ja futis on oma suosikkilajini. Analyytikon työssä ne yhdistyvät kiinnostavalla tavalla. Niin edustusjoukkueessa kuin junioreissakin pyrin omalla panoksellani tukemaan valmennusta heidän työssään, Nygård kommentoi.

TPS:n pelit Ykkösliigassa käynnistyvät lauantaina 13.4. kello 16.00 pelattavalla kotiottelulla FF Jaroa vastaan. Kotiavauksen liput ovat nyt myynnissä Tiketissä. Klikkaa tästä ja käy ostamassa liput edullisempaan ennakkohintaan!

Valokuva median käyttöön

Lisää uutisia