TPS:n pistesaalis ei karttunut Ahvenanmaalla

Kansallisessa Liigassa TPS kohtasi Åland Unitedin vieraskentällä Ahvenanmaalla. Joukkueet kohtasivat jo kolmatta kertaa tänä vuonna, eikä sarjan mestarikandidaatteihin lukeutuva Åland antanut tälläkään kertaan TPS:n yllättää itseään. Loppulukemat kirjattiin ahvenanmaalaisten hyväksi 4–0.

Ensimmäisellä puoliajalla PS joutui puolustuskannalle kotijoukkueen hallitessa palloa. Vierailijat puolustivat hyvin, mutta joukkueiden välinen tasoero tuli heti ottelun alussa selväksi. Jo pelin kuudennella peliminuutilla Tilta Råtts vei kotijoukkueen johtoon vastustamattomalla laukauksella.

Inkeri Niemen huipputorjunnat TPS-maalilla pitivät maalieron ottelun taukoon asti vain yhdessä maalissa. TPS oli maalien puolesta pelissä mukana, mutta käytännössä Jessica Kiviaho sai olla kotijoukkueen maalilla hyvin rauhassa, sillä hyökkäysalueen viimeiselle kolmannekselle TPS ei päässyt murtautumaan.

Toiselle puoliajalle TPS pystyi parantamaan huomattavasti pallollista pelaamistaan. Åland joutui ajoittain tyytymään nöyrään puolustamiseen ja nopeisiin vastahyökkäyksiin. TPS-vahti Niemi oli toisellakin puoliajalla syy, miksi lukemat pysyivät TPS:n kannalta pitkään suhteellisen hyvinä. Vaikka TPS oli koko ottelun takaa-ajoasemassa, pysyi se kuitenkin pelissä mukana ottelun loppupuolelle saakka.

17-vuotias huippulupaus Tilda Råtts tuplasi kotijoukkueen johdon toisen puoliajan loppupuolella. Råttsin toisen maalin jälkeen TPS oli lähellä kaventaa, kun Saija Östlundin kaukolaukaus oli yllättää Kiviahon. Ylärima kuitenkin pelasti kotijoukkueen takaiskulta. Ottelun viimeisellä kymmenellä minuutilla Åland onnistui lopulta kaunistelemaan lukemia kahdella osumalla. Dana Leskinen iski tulostaululle 3–0-lukemat rangaistuspilkulta. Ahvenanmaalisten Olivia Ulenius teki vielä hetki myöhemmin kotijoukkueen neljännen osuman.

– Meillä tuli heikompi loppu. Ei ollut ehkä ihan oiketetut numerot. 1–0 tai 2–0 olisi ollut oikeutetumpi tulos. Me ei päästy vaarallisille paikoille, vaikka peli näyttikin ihan hyvältä. Peli repesi vähän lopussa. Hyökkäyspäässä meiltä puuttui rohkeus. Oli yllättävän paljon tilaa pitää palloa, mutta viimeiset ratkaisut jäivät vähän heikoiksi, komentoi TPS-maalivahti Inkeri Niemi.

Niemi torjui ottelussa hyvin, mutta vastustaja onnistui hyvillä laukauksillaan osumaan neljä kertaa. Niemi ja TPS kohtaavat runkosarjan viimeisen kierroksen kotiottelussa HJK:n ensi viikon lauantaina. Tämän päivän heikommasta tuloksesta huolimatta TPS:n joukkueessa riittää uskoa omaan tekemiseen.

– 1–0 tilanteessa oli vielä sellainen olo, että on tehnyt hyviä torjuntoja, mutta kun taululla on 4–0, niin ei se siltä tunnu.

– Kyllä me lähdetään HJK kaatamaan. Me ollaan se kerran tehty jo Boltilla ja nyt tehdään se kotona, sanoi Niemi.

Teksti: Timo Kinnunen

Lopputulos:

Åland United – TPS 4–0 (1–0)

Ottelun maalit:

6 min 1–0 Tilda Råtts
77 min 2–0 Tilda Råtts
86 min 3–0 Dana Leskinen (rp)
87 min 4–0 Olivia Ulenius

Varoitukset:

Åland United


TPS
49 min Viivi Spets
57 min Viivi Ollonqvist
79 min Jenni Rannus
85 min Netta Hanhimäki


TPS:n kokoonpano:

Inkeri Niemi (MV, C)
Selja Leiwo
Veera Keto
Silja Jaatinen
Viivi Spets (85 min Netta Hanhimäki)
Netta Laasio
Saija Östlund
Laura Linnala (85 min Heidi Leppämäki)
Viivi Ollonqvist
Jenni Rannus
Nelly Lehtilä

Erotuomari: Vili Lehtovaara                   

Pelipaikka: Wiklöf Holding Arena, Maarianhamina

Yleisömäärä: 298

Seuraava ottelu: La 26.8. klo 15.00 TPS–HJK,  Turun Urheilupuiston Yläkenttä.

Ottelun kooste

Hikihaastattelu

Lisää uutisia