TPS:n peli on kulkenut uudella Veritas Stadionin tekonurmella – ”Siinä on kiva pelata lyhytsyöttöpeliä”

Miesten Ykkösessä TPS jatkaa pelejään torstaina kotikentällä, kun se kohtaa Kokkolan Pallo-Veikot. Ottelu TPS–KPV alkaa Veritas Stadionilla kello 18.30.

Tepsillä on takanaan kuuden pisteen viikko. Palloseura rutisti täyden pistepotin kotikentällään Ekenäs IF:ltä sekä vieraskentällä Järvenpään Palloseuralta. Voittoisa EIF-ottelu alkoi melkoisella tykityksellä, kun TPS tulitti vartissa kolme maalia. Järvenpäässä Tepsin alku sen sijaan oli tahmea, mutta joukkue pystyi lopulta nappaamaan 2–1-voitolla pisteet mukaansa.

– Viime viikko oli hyvä viikko. Peliesitykset olivat vähän vaihtelevat, mutta oli tärkeää, että joukkueen pistesaalis kehittyi oikeaan suuntaan. Pystyttiin sunnuntaina voittamaan vähän heikommallakin esityksellä ja hankalammissa olosuhteissa, sanoo TPS:n päävalmentaja Mika Laurikainen viitaten heikkokuntoisella Järvenpään Keskuskentän nurmella pelattuun JäPS-matsiin.

– Tällaisen viikon jälkeen on siinä mielessä helpompi lähteä seuraavaan peliin, että nyt tiedämme asioiden olevan sen verran hyvin kunnossa, että tulosta tulee, kun jaksamme keskittyä omaan tekemiseen, toteaa Laurikainen.

JäPS-ottelun avainhahmo oli TPS:n keskikenttäpelaaja Daniel Rantanen. Järvenpään Keskuskenttä ei mahdollistanut lyhytsyöttöpeliä ja muita pelillisiä hienouksia, jolloin erikoistilanteet nousivat isoon rooliin. Rantasen kierteiset vapaapotkut olivat ylitsepääsemättömän vaikeita JäPS-maalia vartioineelle Robin Källmanille. TPS:n kumpikin maali syntyi Rantasen antamasta vapaapotkusta, joita Källman ei pystynyt liimaamaan hyppysiinsä. Ensimmäisellä kerralla JäPS-veskarin torjunnasta muodostuneen irtopallon iski sisään Joonas Lakkamäki, tovi myöhemmin saman tempun teki Riku Riski.

– Suunnitelma toki oli, että laittaisin pallon maaliin niistä vapareista. Toimi se näinkin. Se on myös tärkeää, että vedot ovat suhteellisen kovia ja menevät kohti maalia, silloin voi tulla irtopalloja. Kyllä meidän pelaajamme sen tietävät, että maalia kohti kannattaa juosta mahdollisia kakkospalloja tavoittelemaan, Rantanen kertoo.

– Kokonaisuudessaan JäPS-peli oli meille tosi vaikea. Kenttä teki sen, että jouduttiin pelaamaan tosi paljon pitkää palloa. Onneksi saatiin kuitenkin voitto. Se on tärkeää, että pystyy heikommallakin peliesityksellä sen voiton kairaamaan, Rantanen miettii.

Tärkeää oli myös se, että Tepsin vierasvoittotili aukesi kauden seitsemännessä reissupelissä. Kotikenttänsä Veritas Stadionin uudella tekonurmella TPS on viihtynyt erittäin hyvin. Neljä Veritas Stadionilla pelattua peliä ovat tuottaneet Tepsille kymmenen pistettä – kolme voittoa ja yhden tasurin. Rantanen näkeekin, että uudella alustalla varustetusta stadionista on muodostunut TPS:lle pelillinen etu.

– Kenttä on iso ja uusi tekonurmi alustana aivan tämän maan huippua. Pääsemme treenaamaan kotikentällä melkein joka päivä, niin kyllä se tuo meille etua. Siinä on kiva pelata lyhytsyöttöpeliä ja myös linjojen takana on kookkaalla kentällä aika hyvin tilaa.

TPS on ollut vahvassa tuloskunnossa viime aikoina. Joukkue on nyt pelannut kuusi tappiotonta ottelua peräkkäin. Rantanen näkee, että TPS on tehnyt onnistuneita muutoksia peliinsä. Näkyvimpinä asioina ovat olleet muutokset joukkueen kenttäryhmityksessä: ensin siirtyminen perinteisestä kahden topparin pelistä kolmen topparin systeemiin ja myöhemmin toisen kärkipelaajan tuominen mukaan kentälle.

– Olemme tehneet muutoksia peliimme, jopa itse pelisysteemiimme. Olemme kiinnittäneet huomiota niihin asioihin, mitkä eivät alkukaudesta toimineet. Nyt on muutaman pelin ajan näyttänyt siltä, että palikat alkavat loksahdella kohdalleen. Puolustuspäässä olemme pystyneet nostamaan tasoamme ja hyökkäyspäässä olemme saaneet tehtyä kaivattua tulosta, Rantanen analysoi.

TPS ja KPV kohtaavat nyt toisen kerran tällä kaudella. Kauden ensimmäinen keskinäinen vääntö päättyi pari kuukautta takaperin maalittomaan tasapeliin.

– Edellinen KPV-peli oli huono matsi meiltä. Olimme aika purjeessa varsinkin toisella puoliajalla, mutta nyt on kiva päästä kohtaamaan KPV uudella Veritaksella, kun olemme saaneet oman pelimme parempaan kuosiin. Siitä lähdetään, että otetaan torstaina peli heti alusta haltuumme ja jatkamme sitä hyvää meininkiä, mikä meillä on Veritaksella ollut, Rantanen sanoo.

Christian Sundin valmentaman KPV:n alkukausi on tuloksellisesti ollut heikko, ja Kokkolan veikot kamppailevatkin nyt putoamista vastaan. KPV on sarjassa viimeisellä sijalla kerättyään 13 ottelusta vain 8 pistettä. KPV:lla on ollut ongelmia erityisesti hyökkäyspäässä. Joukkue on tehnyt sarjassa vähiten maaleja, keskimäärin 0,6 maalia per peli.

– Kupittaa on ollut hyvä paikka meille pelata, joten positiivisin odotuksin lähdetään kamppailuun. Kokkolassa olimme viimeksi alakynnessä pitkiä aikoja. KPV on parempi joukkue kuin mitä sarjasijoitus näyttää. He ovat pelanneet tiukkoja pelejä ja tulokset ovat olleet pienestä kiinni. KPV pyrkii hyvään pallolliseen pelaamiseen ja pitää palloa paljon. Meidän täytyy pystyä vastaamaan siihen paremmin kuin viimeksi Kokkolassa, TPS:n päävalmentaja Laurikainen tietää.

– Edellisen EIF-kotipelin alku oli meiltä aivan mahtava. Sellaista unelma-alkua nyt ei voi jokaisessa pelissä odottaa. Uskon kuitenkin, että saamme hyvän startin KPV-peliin. JäPS-pelin alku oli kaikkea muuta kuin hyvä, niin siitä oppineena lähdetään terävästi liikkeelle. Maali meidän pitää saada aikaiseksi mahdollisimman pian. Kokkola puolustaa hyvin. He osaavat pelata hyvin omaa peliään, mutta tehot heiltä ovat puuttuneet, Laurikainen jatkaa.

To 6.7. klo 18.30 TPS–KPV, Veritas Stadion.

Liput otteluun voit ostaa ennakkoon Tiketin kautta.

Ruutu näyttää ottelun suorana lähetyksenä.

Otteluinfon voit lukea tästä.

Lisää uutisia