TPS:n peli kulki kuin elokuvissa – Seinäjoelta tyylipuhdas voitto

Turun Palloseura reissasi tänään Seinäjoelle, kun Ykkösliiga jatkui vierasottelulla SJK Akatemiaa vastaan. Samaan aikaan TPS-kannattajat kokoontuivat turkulaiseen Kino Dianan elokuvateatteriin kannattajailtaan katsomaan omiensa esitystä valkokankaalta. Pelin seuraamisen lisäksi ohjelmassa oli Vartti & Forteen -podcastin livehaastatteluja. Hienoa urheilukulttuuria! Hienoa oli myös meno kentällä tänään, sillä Tepsin peli kulki kuin elokuvissa. Palloseura hurjasteli alle puoleen tuntiin 3–0-johdon ja näihin tyylipuhtaisiin lukemiin illan ottelu myös päättyi – kolme pistettä Turkuun.

Maanantai-ilta Seinäjoella sai räväkän startin, kun TPS avasi maalihanat jo seitsemän minuutin pelin jälkeen. Maalin edustalta pallon verkkoon iski Riku Sjöroos, joka palasi täksi kaudeksi takaisin kasvattajaseuraansa.

Illan komeimmasta suorituksesta vastasi Tepsin laitapuolustaja Aaro Soiniemi. ”Api” täräytti pallon vasurillaan aivan kotijoukkueen maalin yläkulmaan ja kasvatti näin turkulaisten johtolukemiksi 2–0, kun pelikello oli juossut 25. minuutille. Vain pari minuuttia myöhemmin SJK-vahti Juho Kaunismäki sai jälleen poimia pallon selkänsä takaa, kun TPS:n Albijon Muzaci viimeisteli lukemiksi 3–0.

– Ensimmäinen puoli tuntia oli meiltä tosi hyvää peliä tänään. Ohitimme SJK:n prässin laadukkaasti ja saimme kiihdytyksiä heidän viimeistä linjaansa vastaan. Tulimme hyvällä ilmeellä peliin ja pystyimme käyttämään tiloja kentällä hyödyksemme. Olimme tänään hyviä hyökkäysten rytminmuutoksissa. Kun pääsimme etenemään, niin pystyimme kiihdyttämään hyökkäyksiä. Sanoisin, että se oli asia, jossa parhaiten tänään onnistuimme, analysoi TPS:n päävalmentaja Miika Nuutinen.

Pelin kuva oli tänään erilainen kuin TPS:n aiemmissa Ykkösliigan peleissä. SJK oli vauhdikkaampi ja prässäävämpi ryhmä kuin Tepsin aiemmin kohtaamat joukkueet. Peli aaltoili enemmän kuin aiemmilla ottelukierroksilla, mutta kokonaisuus oli kuitenkin vahvasti turkulaisilla hallussa.

– Ensimmäisellä puoliajalla SJK:lla oli pari paikkaa, ja täytyy nostaa Matias Niemelän hyvien torjuntojen merkitys esiin, ettei tullut takaiskua siinä, Nuutinen kiitteli.

– Kokonaisuudessaan tämä oli kypsä esitys meiltä, ansaitut kolme pistettä. Jatkossa haluamme vielä enemmän mennä siihen suuntaan, että pystymme johtoasemassa pitämään pelin kontrollissa pallon kanssa. Nyt jouduttiin välillä puolustamaan aika paljon toisella puoliajalla, Nuutinen summasi.

Seuraavan kerran TPS nähdään tositoimissa jo tulevana lauantaina, kun Ykkösliigan kausi jatkuu kotona Kupittaalla. Mustavalkoisten vieraaksi kello 16.00 alkavaan otteluun saapuu Käpylän Pallo. Lipunmyynti otteluun on jo auki ja matsiliput voit ostaa ennakkoon edullisemmin Tiketistä.

Lopputulos:

SJK Akatemia – TPS 0–3 (0–3)

Ottelun maalit:

7 min 0–1 Riku Sjöroos
25 min 0–2 Aaro Soiniemi
27 min 0–3 Albijon Muzaci

Varoitukset:

SJK Akatemia
3 min Tobias Karkulowski

TPS
19 min Aapo Boström
35 min Riku Sjöroos
70 min Jesper Karlsson

TPS:n kokoonpano:

Matias Niemelä (MV)
Aaro Soiniemi
Mehdi Hetemaj
Roope Pakkanen
Joonas Lakkamäki
Niilo Saarikivi (74 min Eino-Iivari Pitkälä)
Atte Sihvonen (C) (74 min Antti Ulmanen)
Aapo Boström (59 min Jesper Karlsson)
Tuomas Pippola
Albijon Muzaci
Riku Sjöroos (59 min Umar Bala Muhammed)

Erotuomari: Petri Viljanen

Pelipaikka: OmaSP Stadion, Seinäjoki

Yleisömäärä: 274

Sää: 15 °, sadetta

Seuraava ottelu: TPS–KäPa, la 4.5. klo 16.00, Veritas Stadion.

Kooste


Hikihaastattelu

Lisää uutisia