TPS:n naisten edustusjoukkue siirtyy FC TPS Turku Oy:n alaisuuteen 

TPS Jalkapallon edustusjoukkueiden hallinnossa tapahtuu merkittävä ja pitkään odotettu muutos, kun naisten edustusjoukkueen kilpailutoiminta siirtyy TPS Juniorijalkapallo Ry:ltä FC TPS Turku Oy:lle. Muutoksen myötä seuran aikuisten edustusjoukkueiden toiminta on kaudesta 2024 lähtien FC TPS:n alaisuudessa. Käytännön tasolla muutos tarkoittaa sitä, että TPS Juniorijalkapallo Ry toki edelleen ”omistaa” sarjapaikat, aivan kuten tähänkin saakka, mutta FC TPS vastaa naisten toiminnasta ja taloudesta samalla tapaa kuin miesten osalta.  

– Muutos on kaiken kaikkiaan hyvin positiivinen ja tervetullut. Nyt seuran aikuisten huipputason toiminta otti jälleen askeleen kohti yhdenvertaisempaa toimintaa sekä paremman ja yhä kehittyvän toimintaympäristön tarjoamista myös naisten edustusjoukkueelle. Muutoksesta on puhuttu vuosien ajan ja olenkin hyvin tyytyväinen, kun se saatiin vihdoin maaliin, sillä samalla se selkeyttää koko organisaation toimintaa: Oy vastaa aikuisten huippufutiksesta ja Ry puolestaan lasten ja nuorten pelaajakehityksestä sekä harrastustoiminnasta. Näin saamme ohjattua TPS Jalkapallon resurssit ja osaamisen parhaalla mahdollisella tavalla kunkin ydintoiminta-alueelle, kertoo TPS Juniorijalkapallo Ry:n puheenjohtaja Petteri Viljanen.

Siirtymäaikana kaudella 2024 naisten edustusjoukkueen hallinto hoidetaan TPS Jalkapallon nykyisillä resursseilla, jotta siirtymä saadaan tehtyä sujuvasti. Samalla kuitenkin kootaan ryhmää, joka vastaa joukkueen toiminnasta ja varainhankinnasta viimeistään kaudella 2025. 

– On hienoa, että muutos saatiin vietyä maaliin ja että siirtymävaiheen prosessista saatiin luotua resurssiemme puitteissa paras mahdollinen. Pitkässä juoksussa tavoitteena on luonnollisesti kehittää toimintaa niin, että olemme kaikilla tasoilla ja mittareilla myös valmiita menestymään, ja siihen kehitystyöhön haemme taustaryhmän kokoamisella leveämpiä hartioita, toteaa FC TPS Turku Oy:n puheenjohtaja Jouko Peräaho

Naisten edustusjoukkueen toiminnan kehittäminen näkyy myös pelikenttien ulkopuolella. TPS tulee vahvistamaan naisten edustusjoukkueen taustoja jo tulevalla kaudella omalla viestintäsisällöntuottajalla, Jenniina Sepällä. Lisäksi TPS yhdistää tästä päivästä alkaen seuran miesten ja naisten edustusjoukkueiden sosiaalisen median tilit kaikissa somekanavissa. 

– Jo aiemmin tänä vuonna keskitimme kaiken TPS Jalkapallon uutisviestinnän yksille ja samoille kotisivuille. Aiemmin naisten edustusjoukkueen ja juniorien uutiset olivat kokonaisuudesta irrallaan omalla sivustollaan. Seuraava luonteva askel kohti viestinnällisesti entistäkin yhtenäisempää TPS Jalkapalloa oli sometilien yhdistäminen, mikä paitsi lisää naisten edustusjoukkueen somenäkyvyyttä merkittävästi myös selkeyttää viestintäkokonaisuuttamme. Jatkossa kaikki seuran aikuisten huippujalkapalloa koskeva viestintä keskittyy yhdelle tilille ja TPS Juniorijalkapallon viestintä omalle tililleen, taustoittaa TPS Juniorijalkapallo Ry:n toiminnanjohtaja Kim Ekroos.

– Naisten edustusjoukkueen viestintää tuettiin jo viime kaudella FC TPS Turku Oy:n toimesta, mikä näkyikin mm. aiempaa aktiivisempana tiedottamisena, yhtenäisenä visuaalisena ilmeenä ja pelaajaesittelyinä. Seuraava askel on tuoda vielä vahvemmin esille mielenkiintoisia tarinoita joukkueen arjesta ja pelaajistamme. Seuraavan askeleen ottamiseen tarvitsemme lisää henkilötyöresursseja, ja olenkin erittäin iloinen, että saimme seurassamme jo aiemmin hyvää työtä tehneen Jenniinan nyt vielä vahvemmin mukaan viestintätiimiimme, sanoo FC TPS Turku Oy:n toimitusjohtaja Janne Kytölä

TPS lähtee kauteen 2024 päävalmentaja Sami Lehtilän johtaman uuden valmennusryhmän voimin rakentamaan uutta projektia, jota myös hallinnollinen muutos ja kilpailutoiminnan siirto Oy:n alaisuuteen tukee.

– Hienoa, että seura osoittaa tällä tavalla panostusta myös naisten pelaaman jalkapallon saralla. Toiminnan laatu ja näkyvyys tehostuvat varmasti entisestään tämän myötä koko seuran tasolla. Yhtenäistäminen korostaa seuran halua kehittää huippuvaihetta entisestään, ja on hienoa olla mukana tässä vaiheessa osana seuraavia askeleita, Lehtilä kommentoi.

– Naisten pelaaman jalkapallon kehitys ja kasvu ovat nähtävissä joka puolella, niin Suomessa kuin kansainvälisestikin. Haluamme nyt tehtävällä muutoksella olla osa tätä muutosta ja kehittää toimintaamme asteittain kohti kansallista huipputasoa. Pelkkä organisatorinen muutos ei sitä tietenkään takaa, mutta nyt onnistumiselle on paremmat edellytykset. Samalla tämä avaus on meiltä selkeä signaali sille, että haluamme nostaa koko seuran toiminnan tasoa kaikilla osa-alueilla, paaluttaa Kytölä.

Muutos on odotettu ja siitä on puhuttu pitkään. TPS Jalkapallo sai sisäiset suunnitelmat ja sopimukset viimeisteltyä marraskuun alussa. Joulukuussa Palloliiton hallitus hyväksyi, ja samalla virallisti kilpailutoiminnan siirron FC TPS:n alle.

Joukkueen valmistautuminen kauteen on ollut Lehtilän johdolla käynnissä jo marraskuun lopusta lähtien. Joukkueen rakentaminen on aloitettu ja ensimmäinen uuden kauden pelaajasopimusuutinen julkaistaan huomenna.

– Sami on ottanut toiminnan hienosti haltuun ja lähtenyt hyvällä otteella rakentamaan joukkuetta uudelle kaudelle. Nyt, kun muutos on liitonkin puolesta virallistettu, pääsemme edistämään joukkueen rakentamista ja kauden valmisteluja muutenkin. Vaikka valitettavasti putosimmekin pääsarjasta, on meillä luottavainen olo tulevasta kaudesta, jolle saamme varmasti rakennettua kilpailukykyisen joukkueen, Kytölä päättää.

TPS Jalkapallon kausikortit kaudelle 2024 ovat nyt myynnissä! Kausikortilla näet naisten edustusjoukkueen kotipelit Ykkösessä sekä miesten edustusjoukkueen kotipelit Ykkösliigassa. Tiketin kausikorttikauppaan pääset tästä linkistä.

Valokuva: Teemu Saarinen

Lisää uutisia