TPS:n kausi päättyi putoamiseen Kansallisesta Liigasta

Turun Palloseura ja Pallokerho Keski-Uusimaa kohtasivat tänään Turussa Kansallisen Liigan karsintojen toisessa osaottelussa. Karsintojen ensimmäinen osaottelu oli aiemmin keskiviikkona päättynyt Keravalla PKKU:n 4–1-voittoon. Niinpä lähtökohta tämän päivän peliin oli, että TPS:ltä vaadittiin voittoa kolmen maalin marginaalilla, jotta se olisi päässyt otteluparin yhteismaaleissa tasoihin.

TPS lähtikin tänään ahnaasti hakemaan maaleja. Veritas Stadionilla pelin ensimmäinen kymmenminuuttinen meni mustavalkoisten painostaessa. TPS onnistui lopulta siirtymään johtoon parinkymmenen minuutin pelin jälkeen, kun Heidi Leppämäki pukkasi vapaapotkun jälkitilanteesta komean osuman. Ensimmäinen puoliaika sujui kotijoukkueen kontrollissa, eikä vierasjoukkue PKKU päässyt luomaan uhkaa Inkeri Nieman vartioimalle TPS-maalille.

Tauolle lähdettiin Tepsin 1–0-johdossa. Ottelun toinen puoliaika alkoi kiistanalaisella tilanteella. TPS sai sivuvapaapotkun ja pallo pelattiin maalille Sanna Poralille. Porali sai osuman palloon ja TPS-pelaajat tuulettivat jo innoissaan 2–0-johtomaalia. PKKU-maalivahti Nea Laitila sai tilanteessa vangittua pallon haltuunsa, mutta TPS-pelaajien tulkinnan mukaan pallo oli tässä vaiheessa jo ylittänyt maaliviivan. Erotuomari Ifeoma Kulmalan näkemys oli päinvastainen. Peli jatkui PKKU:n maalipotkulla ja tulostaululla säilyivät 1–0-lukemat.

TPS jatkoi lisämaalien jahtaamista, mutta huippuluokan paikkoja joukkue ei enää pelin loppupuolella kyennyt rakentelemaan. Pelin edetessä myös PKKU pääsi otteluun paremmin mukaan ja sai luotua painetta TPS-päätyyn. Toisen osaottelun 1–0-voitto ei TPS:lle riittänyt, ja päätösvihellyksen kiiriessä ilmoille Veritas Stadionilla alkoivatkin vierasjoukkue PKKU:n nousujuhlat. PKKU voitti kaksiosaiset liigakarsinnat lopulta yhteismaalein 4–2.

Sarjanousija TPS:n kausi päättyi putoamiseen Kansallisesta Liigasta. TPS pelaa kaudella 2024 naisten Ykkösessä. Päivän pelin pelin jälkeen TPS-leirissä puhutti kiistanalainen tuomio toisen puoliajan alussa.

– Me mokasimme keskiviikkona, mutta tänään olimme valovuoden edellä. Meille se hylätty maali jätti paljon jossiteltavaa, mielestäni pallo oli maalissa. Se oli ottelun kannalta iso hetki, tilanne olisi ollut meille 2–0 ja meillä olisi ollut vielä 40 minuuttia aikaa tehdä tarvittava kolmas maali. Jos me olisimme pelanneet tänään yhtä heikosti kuin keskiviikkona, niin silloin ei olisi ollut mitään jossiteltavaa, mutta nyt jäi kyllä hampaankoloon tästä pelistä, kommentoi TPS:n päävalmentaja Siiri Välimaa.

Liigakarsintojen yhteistulos:

TPS – PKKU 2–4

Toisen karsintaottelun lopputulos:

TPS – PKKU 1–0 (1–0)

Ottelun maalit:

23 min 1–0 Heidi Leppämäki

Varoitukset:

TPS
20 min Netta Laasio
79 min Veera keto

PKKU

TPS:n kokoonpano:

Inkeri Niemi (MV, C)
Selja Leiwo
Veera Keto
Sanna Porali
Heidi Leppämäki (46 min Jenna Koivisto)
Saana Kallio
Netta Laasio
Saija Östlund
Laura Linnala
Viivi Ollonqvist
Nelly Lehtilä

Erotuomari: Ifeoma Kulmala

Pelipaikka: Veritas Stadion, Turku

Yleisömäärä: 329

Ottelun kooste

Lisää uutisia