TPS:n Ilona Heinoselle kutsu U16-maajoukkueeseen

TPS:n Ilona Heinonen on valittu Suomen U16-maajoukkueen leirille. Lupaava nuori pelaaja nousi maajoukkueryhmään viime vuonna edustaessaan kaarinalaista KaaPoa, ja viime syksynä tilille tuli kaksi ensimmäistä U16-maajoukkuepeliä. Täksi kaudeksi Heinonen teki paluun Turun Palloseuraan, jota hän on edustanut jo aiemminkin junioriurallaan.

U16-tytöt avaa maajoukkuevuotensa tänään Eerikkilässä – Pikkuhelmarit leireilee urheiluopistolla 13.–16. helmikuuta. Ikäluokka on jo siirtynyt Akan Okomohin alaisuuteen, mutta helmikuun leiristä vastaa U15-päävalmentaja Pekko Söderström.

– U17-tyttöjen EM-jatkokarsinnat alkavat seuraavalla viikolla, ja annamme Akanille mahdollisuuden keskittyä karsintoihin täysillä. Odotan leiriä innolla – leireilimme viimeksi joulukuussa, ja on mukava jatkaa hommia joukkueen kanssa, Söderström sanoo Palloliiton kotisivuilla.

– Luvassa on fyysiset testit, harjoitusottelu sekä oman pelimme kehittämistä. Keskiössä ovat maajoukkueidemme periaatteet. Mukana on sekä tuttuja että uusia kasvoja – uudet pelaajat saavat Eerikkilässä hyvän näyttöpaikan. Viime viikkojen aikana on tullut muutamia harmittavia loukkaantumisia, mutta jalkeilla on hyvä ryhmä, Söderström jatkaa.

Ikäluokan ensimmäiset maaottelut pelattiin maaliskuussa 2022, ja viime lokakuussa Pikkuhelmarit kohtasi Ruotsin tuplamaaottelussa. Tänä vuonna pelejä on luvassa selvästi enemmän – ensimmäiset maaottelut koittavat toukokuussa. Joukkueen ohjelma löytyy täältä.

– Joukkueella on edessään tosi mielenkiintoinen vuosi, joka huipentuu syksyn EM-karsintoihin. Pelaajat pääsevät pelaamaan vuoden mittaan paljon kansainvälisiä pelejä – on hieno juttu, että monelle heistä on jo aiempaa maaottelukokemusta. Pelasimme viime syksynä hyvät Ruotsi-pelit, ja tulevat tapahtumat ovat erinomaista jatkumoa tuplamaaottelulle, Söderström toteaa.

Suomen joukkue (aiemmat seurat Suomessa):
Helmi Vihervuori (mv), EPS
Ninni Karppinen (mv), FC Espoo (NJS)
Isa Schalin (mv), FC Honka (EPS)
Matilda Korpela, FC Honka
Sohvi Heikkilä, FC Honka (EBK, FC Kuusysi)
Ada Haulismaa, HJK (LAUTP) (nimetty Iiris Paavola, FC Nokia tilalle 13.2.)
Elsa Itälinna, Ilves
Sofia Eranka, HJK
Karoliina Jokiranta, FC Lahti (FC Kuusysi, PEPO)
Awa Hildén, Ilves
Eevi Leppänen, PK-35 Vantaa (VJS, TuPS)
Neea Romsi, FC Espoo (EPS)
Anna Tarkkanen, KaaPo (SalPa)
Peppi Varonen, Ylämyllyn Yllätys (FC Hertta)
Nelli Merjamo, PKKU (TuPS) (nimetty Venla Talvitie, FC Honka (HooGee) tilalle 6.2.)
Jemina Kruus, HJK (KeiKa)
Emilia Pulkkinen, Tervarit-j (ONS, Ajax-Sarkkiranta, OsPa)
Minttu Pettinen, HJK (HPS)
Ilona Heinonen, TPS (KaaPo, TuNL)
Sofia Kantola, RoPS (FC Santa Claus)
Melissa Ahlroos, FC Honka (JäPS)
Martta Orava, PK-35 Vantaa (PKKU, NJS, RaKe)
Inga Ek, PK-35 Vantaa (TiPS)

Poisjääneet:
Alisa Mäkelä, FC Honka (FC Kirkkonummi, AC Kirkkonummi)

Lisää uutisia