TPS:n Hikaru Viherlaakso valittiin U17-maajoukkueeseen – tuplamaaottelussa vastassa Itävalta

TPS-juniori Hikaru Viherlaakso on valittu mukaan Suomen U17-maajoukkueeseen. Pikkuhelmarit pelaa elo–syyskuun vaihteessa tuplamaaottelut Itävaltaa vastaan. Maaottelut ovat Pikkuhelmareille viimeiset ennen lokakuun EM-karsintoja.

Pikkuhelmarit pelasi edelliset maaottelunsa heinäkuun alussa, kun joukkue osallistui Ruotsissa pelattuun avoimeen PM-turnaukseen. Suomi pelasi avausottelussaan 1–1-tasapelin Norjan kanssa, mutta taipui rangaistuspotkuilla. Tätä seurasivat 10–0-voitto Färsaarista sekä 2–0-voitto Islannista, ja Pikkuhelmarit sijoittui lopulta viidenneksi.

– Jatkoimme PM-turnauksessa siitä, mihin jäimme toukokuun UEFA Development -turnauksessa. Pelasimme kolme erilaista maaottelua – Norja- ja Islanti-pelit olivat tosi tiukkoja vääntöjä. Pärjäsimme kaikissa otteluissa, ja oli iso juttu, että päästimme niissä vain yhden maalin. Haluamme suojella omaa maaliamme yhtä hyvin myös jatkossa. Pystyimme tekemään maaleja eri tavoin ja saimme paljon onnistumisia myös hyökkäyspäässä, Pikkuhelmarien päävalmentaja Akan Okomoh sanoo Palloliiton kotisivuilla.

Itävalta pelaa EM-karsintaturnauksensa Suomen tavoin lokakuussa. Joukkue on ottanut tämän vuoden aikana kovia päänahkoja – toukokuussa Itävalta juhli UEFA Development -turnauksen mestaruutta kaadettuaan sekä Norjan, Ruotsin että emäntämaa Portugalin.

– Itävalta on tosi hyvä joukkue, joka puolustaa erittäin aggressiivisesti. Saamme näistä maaotteluista todella hyvän mittarin karsintoja ajatellen – etenkin Hollanti ja Sveitsi tulevat prässäämään lujaa meitä vastaan. On siistiä päästä pelaamaan näin kovaa joukkuetta vastaan kotikentällä, Okomoh toteaa.

Suomen ottelut:
Ti 29.8. klo 14.00 Suomi – Itävalta, Jari Litmanen Areena (Eerikkilä)
Pe 1.9. klo 12.00 Suomi – Itävalta, Jari Litmanen Areena (Eerikkilä)

Eerikkilässä pelattavat maaottelut näkyvät suorana ja selostettuna Palloliiton YouTube-kanavalla. Katsomoon on vapaa pääsy.

Lisää uutisia