TPS:n Hikaru Viherlaakso U17-maajoukkueen mukaan PM-turnaukseen

TPS-juniori Hikaru Viherlaakso on valittu mukaan Suomen U17-maajoukkueeseen Ruotsissa järjestettävään avoimeen PM-turnaukseen. Suomen ja Ruotsin lisäksi turnauksessa pelaavat Norja, Tanska, Englanti, Hollanti, Färsaaret ja Islanti.

Pikkuhelmarit pelasi edelliset maaottelunsa toukokuun loppupuolella, kun Suomi toimi UEFA Development -turnauksen järjestäjämaana. Sekä Turkki, Espanja ja Belgia kaatuivat Eerikkilässä, ja Pikkuhelmarit jyräsi turnausvoittoon puhtaalla pelillä.

– Olemme sittemmin käyneet läpi palautteita pelaajien kanssa. Tiimini kanssa olemme analysoineet sitä, kuinka voimme kehittää peliämme EM-karsintoja ajatellen. Pelaamme ensimmäisen ottelumme Norjaa vastaan – se on meille loistava mittari, Suomen U17-maajoukkueen päävalmentaja Akan Okomoh sanoo Palloliiton kotisivuilla.

– Eerikkilässä meitä vastaan oli vaikeaa tehdä maaleja, ja puolustuspelimme toimi hyvin. On tärkeää, että pystymme myös jatkossa paineistamaan vastustajaa ja saamaan riistoja vastustajan kenttäpuoliskolla. Olimme myös vaarallisia riistojen jälkeen. Kehitettävää jäi maalintekopaikkojen luomisessa, vaikka teimme paljon maaleja. Pystymme viilaamaan asioita niin, että pääsemme vielä paremmille paikoille.

Suomen joukkueen runko on varsin samanlainen kuin Eerikkilän turnauksessa, mutta mukana on myös uusia kasvoja. Ruotsiin matkaavaa ryhmää tullaan täydentämään yhdellä pelaajalla ensi viikon aikana.

– Toukokuun turnaus oli meiltä todella onnistunut, ja moni pelaaja ansaitsee paikkansa myös tulevassa tapahtumassa. Uudet pelaajat ovat vetäneet hyvin omissa seurajoukkueissaan, ja he ovat niin ikään ansainneet näyttöpaikan. Kokonaisuudessaan tässä ikäluokassa on oikein hyvä kilpailutilanne syksyn karsintoja ajatellen.


Suomen ottelut:
To 6.7. klo 19.00 Norja–Suomi
Su 9.7. *
Ke 12.7. *

*Kahden viimeisen ottelun vastustajat, alkamisajat ja pelipaikat selviävät edellisen pelatun ottelun jälkeen.

Lisää uutisia