TPS:n Hikaru Viherlaakso U17-Maajoukkueen mukaan EM-karsintaturnaukseen

TPS:n Hikaru Viherlaakso valittiin Suomen U17-maajoukkueeseen

TPS-juniori Hikaru Viherlaakso on valittu mukaan Suomen U17-maajoukkueeseen EM-karsintaturnaukseen. Pikkuhelmarit kamppailee EM-jatkokarsintapaikasta samassa lohkossa Sveitsin, Hollannin ja Bulgarian kanssa. Lohkon kolme parasta maata etenee EM-jatkokarsintoihin.

Pikkuhelmarit pelaa kaikki ottelunsa Bulgariassa sijaitsevassa Mustanmeren rantakaupunki Albenassa. Suomen lohkoa voi pitää varsin kovatasoisena, mutta päävalmentaja Akan Okomoh uskoo joukkueensa jatkopaikkaan.

– Olin talenttivalmentajiemme kanssa paikan päällä toukokuun U17-EM-lopputurnauksessa, jossa Sveitsi oli mukana. He etenivät siellä välieriin asti – Sveitsi on noussut Euroopan kärkimaihin monessa eri ikäluokassa. Hollannin näimme kesän avoimessa PM-turnauksessa. Hävisimme heille edellisissä U17-EM-jatkokarsinnoissa, joten nyt saamme mahdollisuuden revanssiin, Okomoh kommentoi Palloliiton kotisivuilla.

– Myös Hollanti kuuluu ehdottomasti Euroopan terävimpään kärkeen. Bulgariasta meillä ei ole vielä hirveästi tietoa, mutta ehdimme nähdä heiltä kaksi ottelua paikan päällä. Karsinnat ovat monelle pelaajistamme uran ensimmäiset, mutta olen varma siitä, että he ovat valmiita vastaamaan haasteeseen. Minulla on täysi luotto joukkueemme jokaiseen jäseneen, Okomoh sanoo.

Suomen ottelut:
To 12.10. 11.00 Suomi–Hollanti
Su 15.10. 11.00 Sveitsi–Suomi
Ke 18.10. 15.30 Bulgaria–Suomi

Lisää uutisia