TPS:n ensimmäinen kotiharjoitusottelu antoi lupaavia merkkejä tulevasta, mutta töitä on vielä edessä

Uudistunut Turun Palloseura teki tänään ensiesiintymisensä turkulaisen kotiyleisön edessä. Toisin kuin käsikirjoituksessa luki, näyttämönä toimi tänään Veritas Stadion. TPS:n ja PK-35:n välinen ottelu piti pelata halliolosuhteissa LähiTapiola Areenalla. Viime päivien runsaat lumisateet olivat kuitenkin Impivaarassa sijaitsevalle kuplahallille liikaa. Muutama tunti ennen ottelun alkua lumimassat vyöryivät yhdellä kertaa alas LähiTapiola Areenan katolta, mikä aiheutti reiän hallin kulmaan. Hallin ollessa toistaiseksi poissa käytöstä siirrettiin päivän harjoituspeli Veritas Stadionille.

Aurinkoisella mutta kolealla Kupittaalla iski yhteen kaksi tulevan Ykkösliiga-kauden kilpakumppania. Avausjaksolla selkeästi paremmin pelin päällä oli kotijoukkue TPS. Silmiinpistävää oli mustavalkoisten vauhti, energisyys ja prässipelin aktiivisuus.

Hyökkäyspäässä nähtiin jo muutamaan otteeseen viitteitä siitä, mitä on luvassa tulevalla kaudella. Nuoret TPS-kasvatit Tuomas Pippola ja Onni Helén junailivat Tepsin johtoon, kun pelikello oli rullannut 36. minuutille. Pippola lähetti pystysyötön, joukkuekaveri Helén otti pallon taidokkaasti rinnalla haltuunsa ja laukoi maaliin – kertakaikkisen tyylikäs osuma. Helénin maaliputki sai näin jatkoa, kuten mies eilen TPS TV:n ennakkohaastattelussa lupailikin. Kaikkiaan TPS-kärjellä on kasassa neljä maalia, kun takana on neljä harjoituspeliä.

– Ensimmäinen kymppi oli vähän sekoilua molemmilta joukkueilta, mutta peli parani puoliajan edetessä ja saimme hyvän kontrollin. Pystyimme pitämään pelissä hyvän intensiteetin ja vauhdin. Tehtiin vielä hieno maali siihen ennen taukoa. Pelissä nähtiin niitä asioita, mitä harjoituskentällä on työstetty, summasi avauspuoliaikaa TPS:n päävalmentaja Miika Nuutinen.

Toinen puoliaika alkoi isäntien kannalta huonosti, kun TPS:n testimaalivahti Luka Nokelaiselle sattui paha harhasyöttö. Täksi kaudeksi takaisin kasvattajaseuransa PK-35:n paitaan palannut Daniel Rantanen kuittasi helpon 1–1-tasoituksen.

– Toiselle puoliajalle vaihdettiin koko meidän keskikenttämme. Kun tekee monta vaihtoa, niin se aina muuttaa pelin dynamiikkaa. Tultiin tunnelista ihan hyvällä intensiteetillä kentälle, mutta annettiin sitten aika ilmainen maali vastustajalle. Ei saatu sen jälkeen enää toista puoliaikaa kunnolla kontrolliin. Se on ihan ymmärrettävää, että ei pystytä pitämään sellaista intensiteettiä ja vauhtia vielä täyttä 90 minuuttia. Se alkoi näkyä, että kierrokset alkoivat koneessa laskea, emmekä pystyneet pysymään pelin päällä, analysoi Nuutinen.

TPS:llä oli omat paikkansa maalisaldon kasvattamiseen toisella puoliajalla, mutta parhaissa paikoissa vedot suuntautuivat liiaksi kohti vierasjoukkueen maalivahtia tai aavistuksen verran maalin ohi. Ottelun voittomaali nähtiin reilu vartti ennen päätösvihellystä, kun oikealta laidalta rakennetun hyökkäyksen päätteeksi PK-35:n Joao Costa laukoi vieraille 2–1-osuman.

– Peli oli toisella puoliajalla vähän aaltoilevaa, meilläkin oli siinä pari laadukasta paikkaa tehdä maali. Isossa kuvassa peli oli hyvää vain hetkittäin. Paljon on vielä omassa pelissä korjattavaa, ja päästimme myös liian halpoja maaleja tänään, Nuutinen sanoi.

– Pallollisen vaiheen rytmissä emme ole vielä niin hyvin kiinni, että pystyisimme tekemään järkeviä päätöksiä, milloin mennään nopeasti ja milloin otetaan vähän rauhallisemmin. Se on varmasti keskeisin kehityskohde hyökkäyspelissä, Nuutinen jatkoi.

TPS:n seuraava harjoitusottelu on merkitty pelattavaksi ensi viikon perjantaina 26.1. kello 14.00 LähiTapiola Areenalla. Vastassa ottelussa on Veikkausliiga-joukkue EIF. Vielä ei ole varmuutta, saadaanko LähiTapiola Areena siihen mennessä jälleen pelikuntoon. TPS tiedottaa EIF-ottelun pelipaikasta erikseen, kun asiat varmistuvat.

Lopputulos:

TPS–PK-35 1–2 (1–0)

Ottelun maalit:

36 min 1–0 Onni Helén
47 min 1–1 Daniel Rantanen
73 min 1–2 Joao Costa

TPS:n kokoonpano:

Luka Nokelainen (MV) (62 min Olli Hakanpää)
Atte Sihvonen (C) (46 min Maximus Tainio)
Roope Pakkanen (64 min Eero Uusitalo)
Elias Collin
Joonas Lakkamäki
Umar Bala Muhammed (77 min Emil Eriksson)
Tuomas Pippola (77 min Veeti Pohtio)
Oscar Häggström
Niilo Saarikivi (46 min Aaro Salonen)
Aapo Boström (46 min Eino-Iivari Pitkälä)
Onni Helén (77 min Samuel Chisom)

Erotuomari: Aleksi Keronen

Pelipaikka: Veritas Stadion

Kooste

Videomateriaali: Turun Sanomat

Lisää uutisia