TPS:lle merkittävä jatkosopimus – kokenut toppari Sanna Porali jatkaa mustavalkoisissa

Turun Palloseura on solminut yksivuotisen jatkosopimuksen keskuspuolustaja Sanna Poralin, 32, kanssa. Poralin jatkosopimuksen TPS:n kanssa mahdollisti hänen kummiyrityksensä TietoAreena.

Poralille tuleva kausi on toinen Turun Palloseurassa. Puolustaja siirtyi kaudeksi 2023 mustavalkoisiin PK-35 Vantaan joukkueesta. Helsingistä kotoisin oleva Porali on pelannut urallaan liigatasolla Puistolan urheilijoissa, HJK:ssa, Åland Unitedissa, PK-35 Vantaassa sekä Tikkurilan Palloseurassa.

– Hyvillä mielin jatkan Tepsissä. Turku on hyvä paikka, ja tykkään kyllä olla Turussa, sanoo Porali.

Ulkomaiden kentät ovat myös Poralille tuttuja, kun hän pelasi vuosina 2019 ja 2021 Norjassa pääsarjajoukkue FL Fartissa sekä kaudella 2020-2021 Tanskan pääsarjassa Aalborg BK:n joukkueessa. Toista kauttaan Tepsissä Porali odottaa mielenkiinnolla.

– Mielenkiintoinen haaste nyt edessä, kun joukkue on uudistunut ja nuorentunut. Naisten Ykkösen taso on noussut viime vuosien aikana. Saa kyllä jokaisesta pisteestä taistella tässä sarjassa ja odotan mielenkiintoista vuotta, Porali kertoo.

Porali tuo TPS:n joukkueeseen runsaasti kokemusta. Hän on pelannut kaikkiaan 138 Suomen pääsarjatason ottelua. Hän on urallaan voittanut jalkapallon Suomen mestaruuden ja juhlinut kaksi kertaa Suomen Cupin voittoa.

TPS:n päävalmentaja Sami Lehtilän mukaan kokenut toppari on erinomainen esimerkki TPS:n nuorille pelaajille. Pelillisesti Poralin jatkosopimuksella on iso merkitys joukkueelle.

– ”Spora” tuo kokemusta ja vaatimustasoa meidän jokapäiväiseen tekemiseen. Hänen monipuolisuutensa jalalla ja kamppailuvahvuutensa keskityspalloissa on tervetullut lisä joukkueeseemme. Uskon myös, että nuoremmat pelaajat oppivat tulevalla kaudella hänen esimerkistään. Olen hyvin iloinen, että Sanna jatkaa kanssamme, Lehtilä kertoo.

Porali kokee, että joukkueen uusi päävalmentaja Lehtilä pystyy tuomaan mukanaan paljon uutta.

– Samilla vaikuttaa olevan selvä visio, mitä hän haluaa tehdä ja mitä hän haluaa meille ajaa sisään. Uskon, että kaudesta tulee hyvä hänen kanssaan, Porali luottaa.

Porali haluaa tulevalta kaudelta tasaisuutta.

– Ykköstavoitteeni on se, että tulee mahdollisimman paljon peliminuutteja ja ehjä kausi. Tämän ikäisenä toivoo sellaista tasaista hyvää kautta ja sitä, että pystyn omalla kokemuksellani auttamaan nuorta joukkuetta, Porali sanoo.

TPS Jalkapallon kausikortit kaudelle 2024 ovat nyt myynnissä! Kausikortilla näet naisten edustusjoukkueen kotipelit Ykkösessä sekä miesten edustusjoukkueen kotipelit Ykkösliigassa. Tiketin kausikorttikauppaan pääset tästä linkistä.

Valokuva median käyttöön – Kuva: Janne Hirvensalo

Pelaajaprofiili: Sanna Porali

  • syntynyt: 28.12.1991
  • syntymäpaikka: Helsinki
  • kansalaisuus: suomi
  • pituus: 168 cm
  • pelipaikka: keskuspuolustaja
  • vahvempi jalka: oikea
  • sopimus TPS:n kanssa: 2024
  • seurahistoria: PuiU, HJK, TiPS, Åland United, FL Fart, Aalborg BK, PK-35 Vantaa, TPS

Lisää uutisia