TPS:lle mahtava startti uuteen harjoituskauteen

Turun Palloseura aloitti uuden harjoituskauden voitokkaasti. Ensimmäisessä harjoitusottelussaan TPS kohtasi viime kaudelta Ykkösestä tutun kilpakumppanin, helsinkiläisen Gnistanin. Kumpikin joukkue lähti päivän otteluun uudistuneen valmennustiimin johdolla, sillä Gnistanissa komennon oli ottanut Jussi Leppälahti ja Tepsissä Miika Nuutisen valmennustiimi aloitti työnsä kuluvan viikon maanantaina.

Mustapekka Areenalla vierasjoukkue TPS laittoi nopeasti tuulemaan. Turkulaiset karkasivat 2–0-johtoon jo ensimmäisen kymmenminuuttisen aikana, kun Tuomas Pippola ja Torfiq Ali-Abubakar onnistuivat maalinteossa. Gnistan kavensi tilannetta rangaistuspotkuosumalla, mutta ghanalaiskärki Ali-Abubakarin ottelun toinen maali takasi Tepsille 3–1-taukojohdon.

TPS viimeisteli tänään neljä pelitilannemaalia, kun toisella puolikkaalla Aapo Boström vielä kasvatti vieraiden maalisaldoa. Kotijoukkue Gnistan iski molemmat osumansa rangaistuspilkulta. TPS:n päävalmentaja Nuutinen oli pelin jälkeen iloinen siitä, että Palloseura pystyi luomaan hyökkäysuhkaa monin eri tavoin ja onnistui viimeistelemään neljä osumaa.

– Tosi iloinen olen, että saatiin voitto heti ensimmäisestä treenipelistä. Tämä on pelaajille hyvä palkinto ensimmäisestä harjoitusviikosta. Saimme vedettyä useammat hyvät treenit ennen tätä ensimmäistä peliä. Molemmilla joukkueilla oli tänään pelissä omat vaiheensa, mutta mielestäni läpi pelin me olimme se vaarallisempi joukkue kentällä. Pystyimme luomaan maalipaikkoja monin eri tavoin, iloitsi Nuutinen.

– Totta kai pelissä on vielä paljon korjattavaa ja työstettävää, kun ensimmäistä harjoituspeliä pelataan, mutta oli ilo nähdä, että peliin saatiin jo tuotua tällä viikolla treeneissä harjoiteltuja asioita. Tänään nähtiin jo väläyksiä siitä, miten me haluamme Tepsissä jalkapalloa tulevalla kaudella pelata, Nuutinen jatkoi.

Molemmilla joukkueilla oli päivän harjoitusottelussa mukana paljon testipelaajia. TPS:n riveissä näyttöjä olivat antamassa topparit Baba Mensah ja Eemil Räsänen, laitapuolustajat Elias Collin ja Leo Kyllönen, keskikenttäpelaajat Emmanuel Patut ja Lasse Ikonen sekä hyökkääjä Aleksi Heino. TPS:n kauden 2024 sopimuspelaajien lisäksi Tepsin viime kauden joukkueesta oli mukana kolme pelaajaa: toppari Roope Pakkanen, hyökkääjä Ali-Abubakar sekä keskikenttäpelaaja Jesper Karlsson. Torjuntavastuun jakoivat eilen jatkosopimuksen Tepsin kanssa tehnyt Olli Hakanpää sekä TPS:n junioreista mukaan nostettu Elias Nieminen.

– Pelaajista saatiin tänään hyvin informaatiota. Kokonaisuudessaan tästä on hyvä jatkaa kohti toista harjoitusviikkoa. Seuraavan treenipelin tulemme pelaamaan ensi viikon perjantaina Kuortaneella, ottelussa kohdattava vastustajajoukkue tarkentuu alkuviikosta, Nuutinen kertoi.

Lopputulos:

Gnistan–TPS 2–4 (1–3)

Ottelun maalit:

4 min 0–1 Tuomas Pippola
10 min 0–2 Torfiq Ali-Abubakar
22 min 1–2 Pyyskänen (rp)
33 min 1–3 Torfiq Ali-Abubakar
60 min 1–4 Aapo Boström
69 min 2–4 Rahja (rp)

TPS:n kokoonpano:

Olli Hakanpää (MV) (61 min Elias Nieminen)
Baba Mensah (46 min Eero Uusitalo)
Roope Pakkanen (C) (46 min Eemil Räsänen)
Elias Collin (46 min Oscar Häggström)
Leo Kyllönen
Aapo Boström (61 min Jesper Karlsson)
Lasse Ikonen
Emmanuel Patut
Torfiq Ali-Abubakar (46 min Onni Helén)
Aleksi Heino (70 min Torfiq Ali-Abubakar)
Tuomas Pippola

Erotuomari: Joona Manninen

Pelipaikka: Mustapekka Areena, Helsinki

Maalikooste

Lisää uutisia