TPS:lle kolme uutta pelaajasopimusta – edustusjoukkueeseen nousi Hikaru Viherlaakso, Miina Kanerva ja Veronika Laurén

TPS on solminut kaksivuotiset pelaajasopimukset T18-joukkueesta (B-tytöt) edustusjoukkueeseen nousseiden Hikaru Viherlaakson, Miina Kanervan ja Veronika Laurénin kanssa. Tämä on heille jokaiselle ensimmäinen edustusjoukkuesopimus.

Puolustaja Veronika Laurén, 17, saapui mustavalkoisiin kaudella 2023 KSF:n joukkueesta. Laurénin omien sanojen mukaan hän kirjoitti edustusjoukkuesopimuksen hyvillä mielin.

– Oli hienoa saada luottamus päävalmentajalta, kun sain ensimmäisen edustusjoukkuesopimukseni. Tuntuu hyvältä päästä mukaan tähän joukkueeseen, Laurén kertoo.

– Tulin Tepsiin, koska halusin haastaa itseäni ja nähdä, mihin kaikkeen pystyn. Tepsi on ammattitaitoinen seura ja koen, että täällä minulla on hyvät mahdollisuudet edetä urallani, Laurén jatkaa.

Laurén kertoo päässeensä hyvin mukaan uuteen joukkueeseen. Hänellä on alkavalle kaudelle omat tavoitteet.

– Haluan saada ensimmäiset minuutit alle Naisten Ykkösessä ja katsoa, millä tasolla oma pelaaminen on. Tahdon saada peliaikaa ja oppia mahdollisimman paljon.

Tepsin uusi päävalmentaja Sami Lehtilä on tuttu Laurénille B-tyttöjen joukkueesta.

– Koen, että Sami pystyy auttamaan minua pääsemään tavoitteisiini. Tunnen Samin sekä hänen pelitapansa niin askel ei ole ehkä niin iso tulla edustusjoukkueeseen.  

Päävalmentaja Sami Lehtilä kommentoi Laurénin vakuuttaneen hänet heti Tepsiin tultuaan.

– Veronika on agressiivinen puolustaja, jolla vauhtia ja halua riittää. Hän osoittanut kypsyytensä pelaajana, niin kentällä kuin kopissakin ja on valmis tekemään isosti töitä omien ansioidensa eteen, Lehtilä kommentoi.

Keskikenttäpelaaja Miina Kanerva, 18, odottaa jo alkavaa kautta.

– Tuntuu hyvältä saada edustusjoukkuesopimus. Kaikki se työ, mitä olen B-tytöissä tehnyt, on tuottanut tulosta.

Kanerva on aloittanut pelaamisen HJS:ssa, siirtynyt sieltä RaiFuun ja kaudella 2021 hän veti ylleen mustavalkoisen pelipaidan.

– Seurana Tepsi tuntuu oikein hyvältä ja ammattitaitoiselta. Koen, että täällä tiedetään, mitä pelaaja tarvitsee yksilönä kehittymiseen.  

Kanervan mukaan alkavalla kaudella on tulossa kovia otteluita.

– Henkilökohtaisia tavoitteitani on kehittyä enemmän itse pelaajana ja nostaa omaa tasoa sekä oppia lisää kovuutta peleissä. 

Päävalmentaja Sami Lehtilä sanoo, että Kanervan nousu edustusjoukkueeseen oli puhtaasti ansaittu.

– Miina on taitava keskikenttäpelaaja, joka osaa puolustaa isoa aluetta ja omaa myös maalinteon taidon paikoille päästessään. Ansioituneesti omilla peliesityksillään Miina pääsi mukaan edustuksen harjoituksiin loppuvuodesta ja on osoittanut kykynsä joukkueessa, Lehtilä kommentoi.

– Sami on tuttu valmentaja niin tuntuu hyvältä, että hän valmentaa nyt edustusjoukkuetta. Uudessa joukkueessa pelaajat ja taustat ovat todella mukavia. Tykkään siitä, että täällä kaikki treenaavat intohimoisesti. On kiva treenata muiden kanssa, jotka haluavat treenata kovaa. 

Nuorten maajoukkuepelaaja sekä Tepsi-kasvatti Hikaru Viherlaakso, 17, on myös mielissään edustusjoukkuesopimuksesta.

– Tuntuu todella hyvältä. Odotan tulevalta kaudelta kovempia pelejä sekä haastavampaa tasoa.

Laitapuolustaja Viherlaakson mukaan uudessa joukkueessa on hyvä olla. Hän on myös asettanut tavoitteet alkavalle kaudelle.

– Tahdon saada paljon peliminuutteja ja päästä avaukseen.

Päävalmentaja Sami Lehtilä on tuttu Viherlaaksolle. Lehtilän mukaan on kiva nähdä, miten Viherlaakso pääsee esille Naisten Ykkösessä.

– Hikaru on lahjakas vasenjalkainen laitapuolustaja, jolla on kyky selvitä paineen alla poikkeuksellisen hyvin. Hänellä on myös hyvää kokemusta nuorten maajoukkueista. ”Hiksu” tulee varmasti olemaan oleellinen osa joukkuetta tulevana kautena, Lehtilä kertoo.

– Sami on ollut iso tuki minulle ja oli helpompaa tulla edustusjoukkueen mukaan, kun Sami on täällä, Viherlaakso sanoo.

Valokuva median käyttöön

TPS:n kausi Naisten Ykkösessä alkaa perjantaina 12.4., jolloin vastaan asettuu HJK Akatemia. Ottelu pelataan Urheilupuiston Yläkentällä, ottelu alkaa 19.00. Osta kausikortti tai otteluliput Tiketistä.

Pelaajaprofiili: Veronika Laurén

  • syntymäaika ja -paikka: 23.4.2006, Kemiö
  • pituus: 169 cm
  • pelipaikka: keskipuolustaja
  • vahvempi jalka: oikea
  • lempinimi: Rooni
  • seurahistoria: KSF, TPS
  • sopimus TPS:n kanssa: 2025

Pelaajaprofiili: Miina Kanerva

  • syntymäaika ja -paikka: 6.1.2006, Hämeenlinna
  • pituus: 161 cm
  • pelipaikka: keskikenttä
  • vahvempi jalka: oikea
  • seurahistoria: HJS, RaiFu, TPS
  • sopimus TPS:n kanssa: 2025

Pelaajaprofiili: Hikaru Viherlaakso

  • syntymäaika ja -paikka: 23.2.2007, Japani
  • pituus: 169 cm
  • pelipaikka: vasen laitapakki
  • vahvempi jalka: vasen
  • lempinimi: Hiksu
  • seurahistoria: TuNL, TuWe, TPS
  • sopimus TPS:n kanssa: 2025

Lisää uutisia

30c70ee080","devMode":"false","wpmlLanguageCode":"","menuSettings":{"jetMenuRollUp":"true","jetMenuMouseleaveDelay":"500","jetMenuMegaWidthType":"container","jetMenuMegaWidthSelector":"","jetMenuMegaOpenSubType":"hover","jetMenuMegaAjax":"false"}};