TPS yrittää lisätä VPS:n ahdinkoa sunnuntaina

TPS saa sunnuntaina vieraakseen Veikkausliigan tyvipäähän juuttuneen VPS:n. Kummatkin joukkueet lähtevät pyhäiseen taisteluun hieman alakuloisista tunnelmista. TPS:llä on takanaan kaksi peräkkäistä tappiota, viimeisin tuli torstaina Hakalle. VPS on puolestaan kontannut viimeiset viisi kierrosta ilman voittoa.

Vaasalaiset ovat saalistaneet kahdestatoista ottelustaan vain kaksi voittoa ja molemmat kolmeen pisteet illat ovat tulleet Vaasn Hietalahdesta. Ensin kaatui juuri TPS ja sen jälkeen IFK Mariehamn. TPS pelasi Vaasassa yhden kauden huonoimmista otteluistaan.

– VPS on vahva vastaiskujoukkue ja heidän asemansa sarjataulukossa on aika tukala. Hiiedän on pakko avata peliään myös vieraskentillä, sillä tasapeleillä ei tule tarpeeksi pisteitä, TPS:n luottopuolustajaksi noussut Jarkko Hurme tietää.

– Me pelasimme Vaasassa sarjan alkukierroksilla huonosti ja annoimme aivan turhaan VPS:lle voitonavaimet. Molemmat maalit tulivat erikoistilanteista ja niitä pitää nytkin varoa. VPS tulee tänne hakemaan pisteitä vahvan puolustuspään pelaamisen kautta, Hurme muistuttaa.

Hurme on pelannut laitapuolustajana ja topparina ja ottaa tarvittaessa paikan myös keskikentän laidalta. TPS:n päävalmentaja Marko Rajamäki onkin ottanut tämän Oulusta tulleen monipuolisuusihmeen avosylin vastaan.

– Hän otti paikkansa saman tien tässä joukkueessa ja on ollut alusta asti luottamuksen arvoinen. Hän on erittäin arvokas pelaaja pelkästään jo monipuolisuutensa vuoksi ja tekee kaiken harjoituksissa ja kentällä todella huolella. Ammattimies, Rajamäki vahvistaa.

TPS on kärsinyt tällä kaudella ulosajoista jo viisi kertaa. Punaista korttia ovat saaneet katsella Jaakko Nyberg kaksi kertaa ja Niklas Tarvajärvi sekä Dennis Okaru kertaalleen. Hakaa vastaan punaista katseli joukkueen alkukauden yksi suurimmista onnistujista, eli Toni Kolehmainen. Viimeksi mainittu huilaa näin pakostakin VPS-ottelun.

– Kole on meille elintärkeä pelaaja, mutta nyt muut saavat kantaa vastuuta. Katseet pitää suunnata kuitenkin aina seuraavaan otteluun ja pelataan niillä miehillä, joita on käytettävissä, Rajamäki toteaa.

TPS-VPS alkaa Turun Veritas Stadionilla sunnuntaina 3.7. klo 18.30.

Lisää uutisia