TPS yrittää jatkaa Hakan tuskaa Turussa

Veikkausliiga palasi torstaina maaottelutauolta ja tiivis otteluohjelma jatkuu sunnuntaina Turussa ottelulla TPS-Haka. Kotijoukkue teki torstaina raskaan reissun Rovaniemen helteseen, mutta joutui tyytymään ensimmäisen puoliajan täydellisestä hallinnasta huolimatta pistejakoon. TPS taisteli viimeiset puoli tuntia vajaalla, kun joukkueen luottotoppari Jaakko Nyberg sai kauden toisen suoran punaisensa.

– Pelitapahtumiin nähden olisimme ansainneet voiton. Meitä on rangaistu aika kovalla kädellä tällä kaudella. Tänäänkin rankkari ja punainen, jotka olivat vähän kyseenalaisia. Peliin pitää kuitenkin olla tyytyväinen, koska hallitsimme sitä vielä vajaallakin, TPS-kippari Jarno Heinikangas muistuttaa.

– Rippuu tietysti mitkä paikat laskee maalipaikoiksi, mutta meillä oli ensimmäisellä puoliajalla paikkoja kolmeen, jopa neljään maaliin. Lyhyesti sanottuna olen tyytyväinen pelaamiseen ja pelaajien sitoutumiseen ja pelaajat olisivat ansainneet kolme pistettä siitä taistelusta, TPS:n päävalmentaja Marko Rajamäki harmittelee.

Haka puolestaan vieraili Turussa ja torstaina, mutta reissusta tuli varsin murheellinen. Valkeakoskelaiset nimittäin murenivat Interin käsittelyssä täydellisesti päästämällä reilussa puolessa tunnissa kuusi maalia.

– Se oli aikamoinen oppitunti meille. On kuitenkin vaan hyvä, että seuraava peli tulee jo näin nopeasti, vaikka olisikin kiva päästä treenaamaankin tiettyjä asioita, Haka-luotsi Sami Ristilä kuittaa torstai-illan tapahtumat.

TPS on aloittanut kautensa hieman ailahtelevasti, mutta viimeiset kolme ottelua se on pystynyt karttamaan tappiot. Joukkuetta uusittiin viime kauden jäljiltä rankalla kädellä, mutta viime kierrokset ovat tuoneet lisää suoritusvarmuutta raitapaitojen peliin.

– Tiesin jo ennen kauden alkua, että uusien miesten sisäänajoon menee oma aikansa. Tämä kuuluu niihin peleihin, joka meidän tulisi ilman muuta hoitaa kotiin. Siitä tietysti lähdetään liikkeelle, että Haka tekee toisen hukkareissun peräkkäin tänne. Haka on kuitenkin taistellut ennakkoluulottomasti, vaikka se romahtikin Interille. Olemme taistelleet sarjan suurimpia ennakkosuosikkeja vastaan hyvin ja ottaneet pisteitä, mutta nyt sitä varmuutta pitää alkaa löytymään kaikkiin peleihin, Heinikangas painottaa.

TPS:n sairastupa alkaa olla tyhjä, kun nuori keskikenttäpelaaja Santeri Mäkinenkin on palannut polvioperaation jäljiltä ruotuun. Ainoa varmaa poissaolija on punaisen saattelemana ulos lentänyt Nyberg.

– Harmittaa Jaskan puolesta, mutta kyllä näitä pelejä on onneksi jäljellä vaikka millä mitalla. Sarjan kärkikään ei ole kovinkaan kaukana ja muutama kierros muuttaa asetelmia kummasti. Meille sarjan alut ovat olleet viime vuosina hankalia, mutta jos tämä alkaa tästä nyt kulkemaan, niin mukana taistelussa ollaan, Heinikangas luo henkeä.

– Ottelun jälkeen vähän palauteltiin ja niin tehdään myös perjantaina. Sen jälkeen alkaa normaali valmistautuminen Haka-otteluun. Onhan pelissämme on koko ajan enemmän niitä toimivia elementtejä, mutta liialliseen tyytyväisyyteen ei saa ikinä taipua. Nöyrällä taistelumielellä edetään peli kerrallaan, Rajamäki puolestaan nuotittaa.

TPS kyttää sarjan kärkikolmikon takana, eikä näitä huippuvireisiä joukkueita saisi päästää liian kauas. Haka puolestaan on vain neljän pisteen päässä sarjan jumbosijasta.

– Kuten tämän kauden aikana olemme nähneet, sarjataulukoita ei kannata ennen pelejä juuttua tuijottamaan. Joka peliä lähdetään tietysti voittamaan, mutta ei se vaan kaytännön tasolla aina niin helppoa ole, Rajamäki vielä naurahtaa.

TPS-Haka alkaa Turun Veritas Stadionilla siis sunnuntaina 12.6. klo 18.30.

Lisää uutisia