TPS voitti liettualaisen Dziugasin – Mensah ja Helén ensimmäistä kertaa maalinteossa

Turun Palloseuran harjoituskausi jatkui voitokkaissa ja kansainvälisissä merkeissä. TPS kohtasi Kuortaneella Ilkka-areenalla pelatussa harjoitusottelussa liettualaisen FC Dziugasin. Tepsiläisittäin illan iloiseen antiin kuuluivat 4–0-voiton lisäksi TPS-hyökkääjä Onni Helénin ensimmäinen maali kasvattajaseuransa edustusjoukkueessa sekä turkulaisten tuoreen sopimuspelaajan Baba Mensahin puskuosuma.

– Baba osui heti ensimmäisessä pelissään sopimuspelaajana, vaikka topparina pelaakin. Baban maali syntyi kulmasta komealla puskulla. Huomionarvoista oli myös Onnin ensimmäinen maali edustusjoukkueessa. Joukkuekaverit iloitsivat kovasti Onnin ensimmäisestä maalista, sitä on odotettu. Onnin ensimmäinen maali oli sellainen maalintekijän viimeistely boksin sisällä. Hän veti pilkun kohdalta tarkan kääntölaukauksen alakulmaan, kuvaili TPS:n päävalmentaja Miika Nuutinen.

Helénin ja Mensahin lisäksi Tepsille osuivat tänään testipelaajat Iiro Kärsämä ja Aleksi Heino. TPS:n riveissä nähtiin tänään muutama uusi testipelaaja, minkä lisäksi useampaa jo Gnistan-pelissä pelannutta pelaajaa katsastettiin vielä toisen kerran. Testissä olivat hyökkäyspään pelaajat Heino ja Kärsämä, keskikenttäpelaajat Lasse Ikonen ja Eino-Iivari Pitkälä sekä puolustajat Elias Collin, Leo Kyllönen, Eemil Räsänen, Otto Eemeli Niemelä ja Amos Ramström.

Illan vastustaja Dziugasin kokoonpano oli ennakkoon kysymysmerkki. Kuortaneen Ilkka-areenalle marssi lopulta hyvin junioripitoinen liettualaisjoukkue. TPS:n päävalmentaja Nuutisen mukaan joukkueiden tasoero oli huomattava, mikä johti siihen, että Dziugas keskittyi lähinnä puolustamaan matalassa blokissa. Matalaa blokkia vastaan TPS tullee pelaamaan kerran jos toisenkin tulevalla sarjakaudella, joten sikäli ottelu oli hyvää treeniä tulevaisuutta varten.

– Pelillisesti vastustaja ei ollut Ykkösliigan tasoa, mutta pelityylillisesti tällä ottelulla oli arvonsa tulevaan valmistautumisessa. Sanoinkin tänään pelaajille kopissa, että tämä ei tule olemaan viimeinen kerta, kun kohtaamme matalalla sinnikkäästi puolustavan vastustajan. Se on asia, mihin meidän pitää tässä harjoituskauden aikana pelillisesti valmistautua. Täytyy luoda pelaajien yhteistoiminnalle selkeitä ajatuksia, millaisin keinon matala blokki voidaan murtaa, Nuutinen tietää.

– Ajoittain meillä oli tänään vaikeuksia luoda hyviä maalintekotilanteita matalaa blokkia vastaan, mikä on hyvin ymmärrettävää tässä vaiheessa prosessia, kun yhteisiä harjoituskertoja ei ole vielä kovin paljon takana. Kokonaisuudessaan neljä tehtyä maalia oli kuitenkin hyvä suoritus, Nuutinen kertasi.

TPS aloitti treenit uuden valmennustiimin johdolla 4. joulukuuta. Ensimmäinen harjoitusjakso jatkuu vielä ensi viikon ajan, minkä jälkeen Palloseuran joukkue suuntaa joulun viettoon ja palaa kentille taas tammikuun alussa.

– Testipelaajista on tänä aikana saatu aika kokonaisvaltainen kuva, ja nyt aletaan olla siinä pisteessä, että pystytään tekemään päätöksiä sen suhteen, keiden kanssa neuvotellaan sopimuksesta. Jokunen testipelaaja varmasti jatkaa meidän mukanamme vielä tulevalle viikolle, joka on tämän ensimmäisen treenijakson päättävä kolmas harjoitusviikko, Nuutinen kertoo.

– Tämä pariviikkoinen on ollut meille tärkeä jakso. Olemme pystyneet asettamaan meidän arkitoimintaamme selkeitä arvoja ja standardeja, joiden mukaan toimitaan. Nyt vedetään vielä yksi hyvä ja ehjä treeniviikko, jonka jälkeen suunnataan ansaitun joululoman viettoon, Nuutinen päättää.

Lopputulos:

Dziugas–TPS 0–4 (0–1)

Ottelun maalit:

45 min 0–1 Iiro Kärsämä
62 min 0–2 Baba Mensah
71 min 0–3 Aleksi Heino
87 min 0–4 Onni Helén

TPS:n kokoonpano:

Olli Hakanpää (MV) (60 min Elias Nieminen)
Amos Ramström (46 min Roope Pakkanen)
Otto-Eemeli Niemelä (46 min Baba Mensah)
Eemil Räsänen (46 min Elias Collin)
Leo Kyllönen (46 min Oscar Häggström)
Jesper Karlsson (C) (46 min Aleksi Heino)
Lasse Ikonen (78 min Otto-Eemeli Niemelä)
Eino-Iivari Pitkälä
Iiro Kärsämä (60 min Torfiq Ali-Abubakar)
Torfiq Ali-Abubakar (46 min Onni Helén)
Tuomas Pippola

Erotuomari: Arttu Rahja

Pelipaikka: Ilkka-areena, Kuortane

Lisää uutisia