TPS venyi hienosti kauden toiseen voittoonsa (kooste)

TPS saalisti Veikkausliigakauden 2018 toisen voittonsa niin tärkeään paikkaan kuin olla ja voi. TPS kaatoi IFK Mariehamnin Veritas Stadionin perjantai-illassa lukemin 2-0. TPS pelasi samalla jo neljännen tappiottoman ottelunsa peräkkäin. TPS:n maaleista vastasivat Oskari Jakonen ja Mika Ääritalo ottelun toisella puoliajalla vain parin minuutin välein. TPS kipusi voittonsa myötä sarjataulukossa PS Kemin ja SJK:n ohi. Tällä kaksikolla on toki yksi ottelu vähemmän pelattuna. IFK Mariehamn on nyt kaksi pistettä TPS:n edellä ja FC Interin etulyöntiasema on kolme pistettä.

TPS TV:n kooste ottelusta: https://tpstv.fi/kooste-tps-ifk-mariehamn-2-0-29-06-2018/

Ottelun ensimmäinen puoliaika oli aika tasaista veivaamista. Lähimpänä maalia oli kuitenkin IFK-kärki Julio Fernandes, joka kolautti roikkupallonsa TPS-maalin tolppaan. Maalivahti Jonathan Viscosi joutui muutenkin venymään pariin otteeseen. TPS pyöritti enemmän peliä, mutta ne viimeiset ratkaisut jäivät odottamaan ottelun toista puoliaikaa.

– Aika lailla tasan ne molempien maalipaikat loppujen lopuksi ensimmäisellä puoliajalla menivät. Me hukattiin meidän maalipaikat vaan siihen, että me emme laukaisseet tilanteista Oltiin alussa pallollisena vähän hitaalla, vaikka meillä oli pallo aika paljon. IFK pelasi vähän kuin me pelasimme Rovaniemellä eli antoi pallon suosiolla meille, TPS:n päävalmentaja Mika Laurikainen näki ensimmäisen puoliajan tapahtumat.

TPS:n avausmaali syntyi kulman jälkitilanteesta, kun pallon jäi pyörimään IFK Mariehamnin eteen. Lopulta Jakonen täräytti pallon voimalla aivan maalin edestä sisään ottelun 68. minuutilla. TPS-laituri nosti kauden maalimääränsä kolmeen.

TPS lisäsi johtoansa 71. minuutin kohdalla, kun Jakonen antoi oikealta laidalta nappisyötön Ääritalolle, kun painui yksin läpi ja niittasi pallon varmasti IFK-maalin takarautaan. Ääritalon juhli sen jälkeen kauden neljättä osumaansa.

TPS:llä ei ollut sen jälkeen ottelussa enää mitään hätää, vaan se piti omat asemansa hieman alistuneen IFK Mariehamnin kanssa suhteellisen helpolla.

– Toisella jaksolla oli vauhtia hyvin ja saatiin vielä lisättyä sitä ja tuli pallon kanssa tempoa lisää. Se, että voitetaan tällainen peli 2-0, niin pitää muistaa, että samanlaisella pelillä ollaan pelattu tasan tai hävitty monta kertaa. Tämä oli hieno suoritus pojilta ja varmasti vapauttava voitto meille kaikille, Laurikainen kiitteli.

– Tässä ollaan koetettu takoa monta kertaa, että ne niukat tasapelit ja tappiot kääntyvät joskus myös voitoksi, jos vaan jaksetaan painaa sitä omaa peliä. Nyt on taas ihan hyvä tilanne, ollaan taas kilpailussa muiden mukana. Ollaan taas vähän lähempänä sitä meidän tavoitetta, Laurikainen vielä kuittasi.

Hyvän ensimmäisen puoliajan laidalla puolustanut Niklas Friberg joutui jäämään vaihtopenkille ottelun toisen puoliajan alussa. Saman kohtalo koki toppari Rasmus Holma ottelun 55. minuutin kohdalla. Heidän tilalleen tulleet Sami Rähmönen ja Ben McKendry ottivat omat paikkansa kentällä kuitenkin hienosti. TPS:n kokoonpano oli muutenkin perjantaina täynnä onnistujia.

– Niklakselle tuli joku reaktio, hän meinasi oksentaa kentälle muutaman kerran, hänelle tuli siis jostain syystä heikko olo. Ei uskallettu antaa hänen jatkaa. Täytyy katsoa, mistä on kysymys. Holman vamma on nilkkavamma, mutta sen ei pitäisi olla yhtä paha kuin silloin viimeksi. Sama jalka, mutta nyt eri puoli. Lääkärit antaa siitä sitten lausunnon, Laurikainen taustoitti vaihtojaan.

– Alakerran jätkät on nyt pikkaisen vähissä, mutta hyvin ne kentälle tulleet paikkaili. Räpy nyt on topparina pelannut aikaisemminkin.ja Jonni Peräaho myös pakkina, joten ei tässä nyt vielä erityisen paha tilanne ole, hän vielä totesi.

TPS koettaa jatkaa tappiotonta putkeaan ensi viikon keskiviikkona Vaasassa VPS:ää vastaan. Seuraava kotiottelu tulee vastaan puolestaan ensi viikon lauantaina, kun PS Kemi saapuu Turkuun vieraaksi. Ottelu alkaa jo klo 14.00.

Lisää uutisia