TPS vei paikallisdraaman ja Turun herruuden

TPS vei Turun kaupungin jalkapalloherruuden 2010 voittamalla FC Interin tänään jännittävien ja värikkäiden vaiheiden jälkeen lukemin 1-2. Kauden ensimmäinen paikalliskohtaaminenhan päättyi toukokuussa 2-2-pistejakoon. TPS iski maalinsa heti avausjaksolla, kun kotijoukkue FC Inter osui vasta lisäajan viimeisillä sekunneilla. TPS todellakin ansaitsi pelitapahtumiin nähden sunnuntaisen voittonsa ja taisteli kaiken kukkuraksi viimeiset 20 minuuttia alivoimalla, kun Juho Lähde passitettiin suoralla punaisella ulos.

Kentän herra ja hidalgo oli paluun kentälle loukkaantumisensa jälkeen tehnyt Mikko Manninen, joka iski itse Tepsin avausosuman ja syöttl päälle vielä Roope Riskin iskemän 0-2-maalin. TPS:llä oli avauksessa tänään kaksi veljesparia, kun Riskien lisäksi myös Mäkisen veljekset, Santeri ja Kalle, taistelivat matsin alusta loppuun asti.

– Pelattiin tosi hyvin eka puolisko, lopussa sitten 10 miehellä on vaikea pelata tuota paremmin. Oltiin todella nuorella miehistöllä liikkeellä, näistä nuorista pitää olla ylpeä, Tepsin päävalmentaja Marko Rajamäki ylisti joukkojaan.

– Santeri Mäkinen on vuoden 1992 ikäluokkaa ja pelasi ensimmäistä kertaa avauksessa. Kaikki muutkin nuoremme pistivät kaikkensa likoon. Sen kyllä tiesin ennakkoonkin, ettei heidän pelinsä yrityksestä jää kiinni, mutta se, että kaikki myös onnistuivat tällaisessa paikassa, on todella arvostettava asia. Pojat ovat kasvamassa hyvää vauhtia miehiksi ja nyt näitä onnistumisia tarvitaan vaan lisää, Rajamäki muistutti.

Lähteen saama punainen kortti tuntui Rajamäenkin mielestä kohtuuttoman kovalta tuomiolta, erityisesti kiihkeän paikallisottelun luonne huomioiden.

– Juho meni sääret edellä, ei se ollut jalkapohjataklaus. Lähde pelasi todella hyvän ottelun ja mielestäni se oli ylimitoitettu ratkaisu. Voi olla, että kun katson pelin DVD:ltä, olen eri mieltä, Rajamäki totesi.

Tepsin molemmat maalin syntyivät komeiden kuvioiden tuloksina. Ensimmäisessä maalissa toppari Jaakko Nyberg pisti pallon Interin Joni Ahon längistä ja iski pelivälineen vasemmasta kulmasta luukulle, josta Manninen ohjasi sen tyylikkäästi verkkoon jo viidennellä minuutilla. 

Toinen syntyi Interin maalin oikealta puolelta. Manninen puikkelehti laitaa pitkin ja antoi ilmiömäisen syötön takavasemmalle Roope Riskille, joka ei tällaisista paikoista yleensä erehdy. Riku Riski oli tintata pallon verkkoon jo hetkeä aikaisemmin, kun Aho menetti pallon kohtallokkaasti hänelle. Rikun veto painui niukasti oikeasta ylänurkasta ohi.

– Koko joukkue onnistui hienosti, mutta kyllähän Manninen oli tänään kentän paras pelaaja. Myös Toni Kolehmainen rytmitti peliä taitavasti keskikentällä ja siihen päälle kaikki puolustuspään onnistujat sekä nuoret sankarimme, Rajamäki kiitteli.

Tepsillä oli kaksinollan jälkeen lukuisia paikkoja lisätä johtoa ja tappaa peli lopullisesti.

– Aloitettiin tosi terävästi ja saatiin heti maali. Sen jälkeen oli hetken vähän vaikeampaa, mutta sitten saatiin toinen maali. Tämä oli todella tiukka taistelupeli, Manninen puolestaan kiteytti ottelun ratkaisuhetket.

Interin Mika Ojala pamautti kavennusmaalinsa aivan lisäajan viimeisellä sekunnilla, joten sillä ei ollut pisteiden kannalta enää mitään merkitystä.

TPS nousi voittonsa myöstä neljännelle sijalle ja 27:pinnaan. Joukkueen jatkaa tiukkaa takaa-ajoaan tähtäimessään KuPS, FC Honka ja HJK.

Lisää uutisia