TPS varmisti vähintään karsintapaikan – AC Oulu kaatui 0-1 (kooste)

TPS:n hieno syysvire sai tänään jatkoa Oulussa, kun raitapaidat venyivät huipputärkeässä paikassa 0-1-vierasvoittoon. TPS:n vierasvoitto AC Oulusta merkitsi sitä, että joukkue on varmuudella kauden päätyttyä sarjataulukossa kahden parhaan joukossa. Kun JJK:kin nousi ja venyi samaan aikaan Valkeakoskella 2-4-vierasvoittoon, säilyivät Ykkösen kärkikaksikon piste-erot ennallaan (JJK 49, TPS 48). TPS:n etuna on selvästi parempi maaliero, mikäli joukkueet päätyisivät tasapisteisiin päätöskierroksella. AC Oulu ja FF Jaro ovat jo nyt varmuudella ulkona nousutaisteluista. TPS kohtaa kauden päätöskierroksella kotonaan EIF:n ja JJK saa puolestaan vieraakseen juuri AC Oulun.

TPS aloitti ottelun kolealla Raatin kentällä pirteästi. Se loi heti alkuun muutaman maalipaikan ja Ilari Mettälän avausmaali oli senteistä kiinni. AC Oulu pääsi peliin mukaan pienellä viiveellä, mutta se osoitti myös vaarallisuuteensa. TPS puolusti koko ajan uhrautuvaisesti ja kontrolloidusti, eikä AC Oulu päässyt ensimmäisellä puoliajalla herkuttelemaan sellaisilla paikoilla kuin TPS.

Ottelun toisen puoliajan AC Oulu aloitti kovalla tempolla. TPS pääsi tällä kertaa pienellä viiveellä vauhtiin mukaan. Ottelun 55. minuutin kohdalla TPS ahdisteli oululaisten puolustusta oikealta laidalta. Abukar Mohamed kävi taistelemassa pallon itselleen aivan päätyrajalta ja keskelle. Pallo kimposi kuin tarjottimella Riku Sjöroosille ja tämä latasi pallon varmasti maalin oikeaan takakulmaan.

AC Oulu yritti virittää takaa-ajoa, mutta TPS:n puolustus oli betonia. Kerran oululaisten tasoitus oli todella lähellä. Aristote Mboma pääsi lataamaan, mutta Oskari Forsman venyi pallon ylärimaan. Mboma sai paluupallosta toisen paikan, mutta tällä kertaa Forsman sai jalkansa väliin. TPS pelasi ottelun lopun todella järkevästi ja oikeastaan 0-2-osuma oli loppuminuuteilla lähempänä kuin AC Oulun tasoitus.

Kooste ottelusta: http://tpstv.fi/kooste-ac-oulu-tps-0-1-15-10-2016/

Lisää uutisia