TPS varmisti paikkansa Ykkösen kärkikaksikossa (kooste)

TPS jatkoi tyylikästä ja tehokasta menoaan Jalkapallon Ykkösessä kaatamalla FF Jaron Veritas Stadionilla perjantaina lukemin 3-0. Ottelu oli enemmän tai vähemmän ohi jo reilun puolen tunnin kohdalla, kun Palloseura oli latonut jo kaikki illan osumat vieraidensa verkkoon. TPS johti ottelua 10. minuutin kohdalla jo 2-0.

– Jalat taisivat jäädä bussiin. Täällä on vaikea nousta jo yhdenkin maalin takaa, puhumattakaan kahdesta nopeasta maalista. Aika vaikeaksi tämä meni sen jälkeen, Jaron kokenut keskikenttäpelaaja Jonas Emet murehti.

– Ensimmäinen puoliaika oli meiltä loistavaa peliä ja teimme mitä on sovittu. Kaksi nopeaa maalia tietysti helpotti ja vapautti peliä entisestään. Yleisöä oli hienosti paikalla, vaikka kaupungissa oli muitakin urheilutapahtumia päällekkäin. Yleisö myös eli pelissämme mukana, TPS:n keskikentän ankkuripelaaja Jonni Peräaho puolestaan kiitteli.

TPS sai otteluun todellisen salama-alun. Se vyörytti alusta alkaen palloa kohti Jaron maalia ja oli ihan eri tempolla liikkeessä kuin vastustajansa. TPS:n aktiivisuus sai pikapalkinnon jo 8. minuutin kohdalla, kun hienon uransa viimeistä kautta pelaava Mikko Hyyrynen jatkoi päällään Onni Valakarin kulman verkon perille.

Jaro ei ollut ehtinyt koota rivejään vielä ensimmäisestä takaiskustakaan, kun kolahti jo toisen kerran. Peräaho avasi pitkällä ja nopeudellaan suurta tuskaa Jaron puolustukselle aiheuttanut Oskari Jakonen pääsi jo toistamiseen maalipaikkaan. Pallo kimmahti kuitenkin Jakosen yrityksen jälkeen takaisin peliin ja Ilari Mettälä runttasi paluupallon täysillä maalin kattoon. Kun mahtavaa debyyttikauttaan TPS-paidassa pelaava Valakari latasi pallon Jaro-maalin takanurkkaan ottelun 33. minuutilla, oli ottelun voittaja selvillä.

TPS tuli toiselle jaksolle kolmen maalin johtoasemassa ja oli ymmärrettävää, että Jaro satsasi ilman sen suurempaa panosta hyökkäyspeliin. Toinen puoliaika oli pelitapahtumiltaan tasaisempi, mutta TPS:n voitto ei ollut enää missään vaiheessa oikeasti uhattuna. TPS-maalivahti Jonathan Viscosi hoiteli Jaron muutamat paikat tyylillä TPS-puolustuksen avustamana. Tosiasiassa TPS kolisutteli tehtyjen maaliensa lisäksi Jaron maalirautoja vähintään kolme kertaa.

– TPS oli ensimmäisellä puoliajalla yksinkertaisesti liian hyvä. Me ei päästy peliin mukaan ja lopputulos oli sen mukainen. Toinen puoliaika oli parempi ja yritettiin kovasti sitä kavennusta. Tämä peli osoitti, miksi TPS on sarjan kärkijoukkue. Vaikea alku johtui siitä, että ei ollut tarpeeksi uskallusta pelata, Jaro-luotsi Calle Löf arveli.

– Todella tärkeä voitto, jonka arvostan erittäin korkealle. Pelaajat tekivät asiat sovitusti ja ymmärrän, että kolmen maalin johtoasemasta voi olla vaikea lähteä toiselle puolikkaalle näin hyvää joukkuetta vastaan. Otteluun valmistautuminen ja keskittyminen osoittivat, että oikealla tiellä ollaan, TPS:n päävalmentaja Mika Laurikainen myönsi.

FF Jaro on ollut vuosien varrella TPS:lle todella haastava vastustaja. Itse asiassa poikkeuksellisen haastava. Tällä kaudella TPS on päässyt eroon takavuosien kammoista ja on tyrmännyt Jaron kolme kertaa, ja vieläpä nousujohteisesti numeroiden valossa. Ensin Turussa 1-0, sitten Pietarsaaressa 2-0 ja nyt taas Turussa jo 3-0.

TPS:n selkeä voitto merkitsi sitä, että joukkue nousi sarjataulukossa jo 51:een pisteeseen. Viimeisen 20:n pelin saldo on kerrassaan vakuuttava 15-4-1 maalierolla 41-7. Silti sarjan paremmin aloittanut FC Honka lymyilee vain kolmen pisteen päässä, kun se voitti GrIFK:n Kauniaisissa 1-2. TPS:n maaliero on viiden maalin verran kuitenkin parempi. KPV sen sijaan taisi pelata itsensä lopullisesti ulos nousutaisteluista häviämällä tänään AC Oululle 2-1. Kokkolalaisten tappiota sävytti kaksi punaista korttia.

Näiden lopputulosten myötä TPS varmisti paikkansa Ykkösen kärkikaksikossa. On siis pomminvarmaa, että TPS ainakin karsii liigapaikasta, koska KPV jäi tämän päivän tappion myötä jo 11:n pisteen päähän. TPS:n ei siis tarvitse enää KPV:n otteita seurata, mutta FC Hongan tekemiset kiinnostavat senkin edestä. TPS kohtaa Oulussa vielä OPS:n, kuten FC Honkakin. Sen lisäksi TPS saa kotiinsa IF Gnistanin, kun taas Honka isännöi puolestaan AC Oulua. Kauden 2017 Ykkösen päätöskierroksen ottelu onkin sitten se herkkupala, FC Honka-TPS, joka pelataan Tapiolassa 21.10. klo 15.00 alkaen.

– Meidän projektimme etenee vain ja ainoastaan ottelu kerrallaan. Seuraavaksi keskitymme täydellä energialla omaan harjoitteluumme sekä OPS:ään, jonka kohtaamme reilun viikon päästä Oulussa, Laurikainen vielä muistutti.

TPS TV:n kooste ottelusta: https://tpstv.fi/kooste-tps-ff-jaro-3-0-22-09-2017/

Lisää uutisia