TPS varmisti juhlavuoden värin – SM-pronssia!

TPS pelasi tänään kauden 2012 kolmannen derbynsä ja kautta aikain kolmannen kerran myös päädyttiin maalittomaan tasapeliin. Vanha jalkapallon liittyvä klisee kertoo, että myös nollanolla voi olla värikäs ottelu. Tänään tämä piti paikkansa.

– Kun molemmat yrittää väkisin voittaa ja vähän vielä ylikierroksilla, niin näin käy usein. Tasapeli on varmaan sinänsä oikeutettu tulos, mutta mustavalkovärisin silmin täytyy sanoa, että meille se voitto olisi lopulta kuulunut, TPS-luotsi Marko Rajamäki huokaili ottelun jälkeen.

Otetaan alkuun ottelun ja tämän kauden plussat. TPS varmisti 90-vuotisjuhliensa kunniaksi hienosti SM-pronssit. TPS:n seurahistorian 31:s SM-mitali on tämän kauden lähtökohdat huomioiden upea saavutus. Juhlavuoden mitali on todella upea saavutus joukkueelta, joka rankattiin ennen kauden alkua sijoille 4.-7.

Lisäksi Inter ei pystynyt taaskaan kaatamaan TPS:ää. Palloseura on pitänyt kutinsa nyt toukokuusta 2009 lähtien yhdeksän ottelun verran. Saldo on neljä voittoa ja viisi tasapeliä.

Lisäksi TPS piti Turun kaupungin kuninkuuden ja herruuden kaudella 2012 – jo neljännen kerran peräkkäin. Pisteet meni Tepsille nyt pistein 5-2 ja maaliero oli 7-4.

Mutta pakko sitä on avata nämä miinukset myös. TPS ei pystynyt tänään painamaan Interiä tänään ketoon ja taistelemaan kauden loppuun asti niistä SM-hopeista. Samalla FC Inter jäi sarjataulukossa pykälän ylemmäs SM-hopeineen, vaikka keskinäiset kisat selvästi hävisikin.

Pronssi on aina pronssi ja mitali, mutta sen mitalin värin kirkastaminen vaikka hopeaksi olisi ollut upea juttu. TPS on voittanut kaudesta 2007 lähtien neljä SM-pronssia, ensi vuonna kiillotetaan se väri!

Mennään hetkeksi myös itse otteluun.

TPS:n päävalmentaja Marko Rajamäki heitti oman ässänsä pöytään jo avauksen suhteen iskemällä Roope Riskin suoraan kehiin. Interin valmennusjohto horisi päivää ennen ottelua twitterin kautta, että kaksi vuotta pelaamatta ollut Kalle Parviainen olisi avauksessa – tai muuten vaan kokoonpanossa. Tämä raju hämäys paljastui yllättäen täydelliseksi potaskaksi, kun itse kokoonpanot ilmoitettiin.

Peli oli alusta asti varovaista sellaista neppailua. Kumpikin joukkue varjeli virheitä viimeiseen asti ja vartin kohdalla nähtiin ensimmäinen jonkinmoinen tilanne. Konsta Rasimus nosti kulman Mika Ääritalon kautta Jani Tanskalle, mutta veto painui vasemmalta ohi.

TPS oli alusta asti merkannut Irakli Sirbiladzen ja Mika Ojalan tuhoisan yhteistyön suurennuslasin alle. Ojala pidettiin palloista ulkona ja Georgian maajoukkuekärki vaelteli orpona sinne tänne. TPS-topparit Jaakko Nyberg ja Jani Tanska puolustivat armottomalla työmoraalilla.

Ensimmäisen puoliajan ainoan oikean maalipaikan rakensi Roope Riski, joka siirsi boksin kulmassa pari Interin pelaajaa harhautuksillaan sivuun ja latasi. Magnus Bahne venyi kuitenkin pallon kulmaksi.

Toinen puoliaika alkoi TPS:n kannalta vaarallisesti. Inter sai pari kulmaa heti alkuun ja joukkueen parivaljakko Ojala-Sirbiladze yritti saada palloa väkisin pesään, mutta tuloksetta.

Toisella puoliajan avauspuoliskon jälkeen alkoi tapahtua sitäkin enemmän. Kun HJK:n kotijohto kiiri kentälle asti, näkyi Interissä pakkovoiton tarve. Se avasi myös Tepsille paikkoja. Molemmat halusivat hyökätä – ja voittaa.

Vaihdosta tullut Mikko Hyyrynen latasi pallon voimalla tolppaan ja toisessa päädyssä fantastista kautta pelaava Henrik Moisander venyi kahteen maailmanluokan torjuntaan.

Molemmat joukkueet tekivät vielä viime hetken vaihtoja ja hyökkäsivät ja se pallo olisi voinut olla kumman joukkueen verkossa tahansa.  Oli tavallaan jopa harmillista, että tällainen upea ottelu päättyy maalittomaan tasapeliin, sillä paljon enemmänkin oli tarjolla – molemmille.

TPS päättää 90-vuotisjuhlakautensa ensi lauantaina (27.10.), kun sarjapaikastaan vielä taisteleva FF Jaro saapuu Turkuun vieraaksi.

– Me saimme juhlavuoden kunniaksi kuitenkin mitalin, vaikka meitä ei niille sijoille etukäteen ennustettu. Joukkue nousi kesän tappioiden jälkeen, muuttui kaikkein ratkaisevimpaan aikaan kaudesta siirtojen ja loukkaantumisten kautta syyskuun alussa. Siihen nähden olemme pelanneet hienon kauden. Onnittelut jo nyt kaikille niille joukkueille, keille ne kuuluvat, mutta pelataan kausi loppuun asti ja rentoudutaan vasta sen jälkeen, Rajamäki painotti.

Lisää uutisia