TPS valmistautuu jalkapallokauteen uudistetuin taustavoimin

TPS jalkapallon taustayhtiö FC TPS Turku Oy uudistaa omistuspohjansa siten, että Turun Palloseuran taustayhdistyksestä, TPS Turku Ry:stä, tulee sen pääomistaja. TPS Turku ry omistaa FC TPS Turku Oy:n osakekannasta nyt noin 70 prosenttia, mutta tavoitteena kuitenkin on, että sen omistus vakiintuu jatkossa noin 35 prosenttiin. Entinen pääomistaja Seppo Sairanen jatkaa yhtiön taustalla noin 15 prosentin omistusosuudellaan. Loput noin 15 % jakaantuvat useiden eri pienosakkaiden kesken.

FC TPS Turku Oy:n omistuspohja uudistettiin vuonna 2006, kun Sairasesta tuli yhtiön uusi pääomistaja. Sairanen on tukenut pääomistajan ominaisuudessa yhtiötä viime vuodet. Sairanen budjetoi alun perin tukensa kymmenen vuoden periodiksi, mutta hän on sijoittanut budjetoimansa tuen seuralle alkuperäistä suunnitelmaa nopeammin, ja nyt hän luopuu enemmistöomistuksestaan TPS Turku ry:n hyväksi.

– Viime kaudella TPS menestyi luomansa strategiansa mukaisesti, eli seuran omat kasvatit olivat erittäin suuressa roolissa. Seppo Sairanen on tehnyt valtavan työn TPS-jalkapallon kehittämiseksi ja se näkyy koko organisaatiossa. Olemme erittäin tyytyväisiä, että hän jatkaa seuran taustavoimissa edelleen, TPS Turku ry:n puheenjohtaja Tomi Aalto kiittelee.

– Meneillään olevien omistusjärjestelyiden myötä osakaspohjamme laajenee. Iloksemme mukaan tulee nyt uusia omistajia, jotka kokevat TPS:n toiminnan heille tärkeäksi asiaksi, FC TPS Turku Oy:n toimitusjohtaja Marco Casagrande jatkaa.

– FC TPS Turku Oy:n tilikauden 2010 alustava tulos on alkuperäisen budjetin mukainen, eli noin 750.000 euroa alijäämäinen. Taustayhtiö pysyi tavoitteessaan ja tulos paranee edellisestä tilikaudesta noin 1,4 miljoonalla eurolla. Kiristimme kulubudjettia jo vuosi sitten, mutta toiminnan pitää kääntyä voitolliseksi ja se vaatii erittäin tiukkaa taloudenpitoa myös jatkossa, Casagrande linjaa.

Casagrande vakuuttaa, että TPS pystyy kokoamaan kilpailukykyisen edustusjoukkueen myös kaudeksi 2011.

– Meillä on tällä hetkellä 15 voimassa olevaa pelaajasopimusta. Etenemme nyt maltilla, mutta ensi kauden joukkuetta on rakennettu koko ajan. Tiedotamme varmasti heti, kun meillä on pelaajarintamalla jotain uutisoitavaa. Pidämme jatkossakin kiinni menestyvä kasvattaja -strategiastamme, Casagrande lupaa.

Lisää uutisia