TPS vaihtaa päävalmentajaa – Tommi Pikkarainen on vapautettu tehtävistään

TPS jalkapallon taustayhtiö, FC TPS Turku Oy, on vapauttanut päävalmentaja Tommi Pikkaraisen tehtävistään. Pikkaraisella oli voimassa oleva valmennussopimus TPS:n miesten edustusjoukkueen kanssa kaudesta 2020.

Pikkarainen nimitettiin TPS:n päävalmentajaksi marraskuussa 2018, kun seura oli pudonnut kauden päätteeksi Jalkapallon Ykköseen. Seuran taustayhtiö asetti Pikkaraiselle selkeän tavoitteen; nostaa TPS mahdollisimman nopealla aikataululla takaisin Veikkausliigaan. Pikkaraisen johtama ja valmentama TPS täytti tavoitteen ja nousi kauden 2019 päätteeksi liigakarsintojen kautta takaisin Veikkausliigaan.

– Tommille annettiin kova tavoite, jossa hän onnistui. Pelimme ailahteli kauden aikana, mutta pelasimme hienot karsinnat ja saavutimme tavoitteemme ja nousimme takaisin nopeimmalla mahdollisella aikataululla, FC TPS Turku Oy:n puheenjohtaja Jouko Peräaho kiittelee.

Tämän kauden puolella TPS eteni Suomen Cupissa alkulohkostaan jatkoon, mutta putosi puolivälierissä. TPS on aloittanut päätavoitteensa, Veikkausliigakauden 2020, neljällä peräkkäisellä tappiolla.

– Mennyt kevät on ollut jokaisessa urheiluseurassa erityisen haastavaa aikaa, niin meilläkin. Aina asiat ei mene seurassa niin kuin suunnitellaan, ja nyt meille kävi valitettavasti näin. Nämä ratkaisut eivät ole koskaan miellyttäviä, mutta ikäviäkin ratkaisuja on joskus tehtävä seuran edun nimissä. Halusimme jo tässä vaiheessa muutoksia niin tätä kautta, kuin tulevaisuuttakin, silmällä pitäen, Peräaho myöntää.

TPS:n edustusjoukkueet muut valmentajat, kakkosvalmentaja Joonas Laurikainen, maalivahtivalmentaja Mikko Känkänen ja fysiikkavalmentaja Simone Lucchesi, jatkavat kukin edelleen tehtävissään. Joonas Laurikainen toimii TPS:n päävalmentajana ainakin ensi lauantain TPS – FC Lahti -ottelussa. TPS julkaisee uuden päävalmentajansa nimen vielä perjantain aikana.

Lisää uutisia