TPS TV näyttää keskiviikon JPY-ottelun suorana klo 14.00 alkaen

TPS kohtaa keskiviikkona 13.2. harjoitusottelussa Jalkapallon Pelaajayhdistyksen (JPY) sopimuksettomien pelaajien joukkueen. Ottelu alkaa Turun Javenture-Areenalla klo 14.00. Otteluun on ilmainen sisäänpääsy. TPS TV näyttää ottelun ilmaiseksi suorana lähetyksenä.

JPY:n sopimuksettomien pelaajien joukkue koostuu sellaisista pelaajista, joilla ei ole vielä pelaajasopimusta kaudeksi 2019. JPY tekee tärkeää työtä tarjoamalla tällä tavalla sopimuksettomille pelaajille harjoitus- ja näyttömahdollisuuksia toivottavasti edessä olevia sopimusneuvotteluja varten. Ottelusta tekee erityisen mielenkiintoisen vielä se, että JPY:n joukkuetta valmentaa TPS:ää viimeiset viisi kautta luotsannut Mika Laurikainen.

– Nämä pojat vielä hakevat työpaikkoja ja toivottavasti niitä myös saavat. Tämän joukkueen menestys lasketaan sen mukaan, miten nopeasti pelaajien määrä joukkueessa pienenee, Laurikainen veistelee.

– Muutamat pelaajat ovatkin jo saaneet sopimuksen. Ollaan pystytty tekemään kunnollisia harjoitusviikkoja erinomaisissa olosuhteissa. Keskiviikkoaamuna lähdetään sitten bussilla Turkuun. Pojat ovat tehneet hyvää työtä kauttaaltaan koko ajan. Todella hieno homma, että saadaan pelistä vielä myös suora lähetys ulos. Tämä on kivaa hommaa, valmentaminen onkin pitkälti pelaajien auttamista. Kaikki mukana olevat saavat näyttää kentällä kykynsä, hän lupaa.

JPY:n sopimuksettomien pelaajien joukkue leireili yhdessä ensimmäistä kertaa jo tammikuun lopulla Pajulahden Urheiluopistolla. Koko talvikauden aikana leirityksiä on yhteensä neljä, joista viimeisenä on ohjelmassa pelileiri Ruotsissa. Joukkue kohtaa silloin John Allenin valmentaman Oskarshamn AIK:n.

– Olimme ensin Pajulahdessa ja nyt Eerikkälässä ja Pelaajayhdistys sai organisoitua vielä reissun Ruotsiin, jossa on taas uudenlainen näyttöpaikka. Se, että pelaamme nyt TPS:ää vastaan, on toiminnanjohtaja Markus Juholan syytä. Vakavasti ottaen, mukava nähdä tuttuja ja TPS:n uudistunut joukkue. Tepsin cupin pelit on nähty ja ihan hyvältä siellä näyttää, Laurikainen alleviivaa.

TPS:llä on menossa melkoisen kiireinen viikko, sillä joukkueen ohjelmassa on kolme ottelua kahdeksan päivän sisään. Viime lauantain KTP-ottelua seuraa siis keskiviikon JPY-ottelu ja lauantaina raitapaidat matkustavat Kajaaniin tavoitteenaan jatkopaikka Suomen Cupin alkulohkosta. TPS:n päävalmentaja Tommi Pikkarainen peluuttaa joukkuettaan tietysti mahdollisimman leveällä materiaalilla.

– Tämä ottelu on meille osa hyvää ja tiivistä peli- ja harjoitusjaksoa ennen taukoa. Kolme peliä tähän tahtiin alkaa muistuttamaan meitä myös jo alkavasta kaudesta. Tämä on kieltämättä aika raskas jakso ja meillä on parisenkymmentä pelaajaa keskiviikkonakin mukana, eli vastuuta jaetaan. Sitten palautellaan ja lähdetään pitkälle reissulle Kajaaniin, Pikkarainen summaa.

– Tämä peli sopii meille tähän väliin erinomaisesti, eli isot kiitokset jo tässä vaiheessa Jalkapallon Pelaajayhdistyksen suuntaan, että saatiin tämä ottelu ohjelmaan, hän kiittelee vielä perään.

Laurikainen ja Pikkarainen ovat kohdanneet viimeksi valmentajina niinkin vasta kuin kaudella 1999. Laurikainen toimi silloin ÅIFK:n päävalmentajana ja Pikkarainen luotsasi Sporting Kristinaa Kakkosen tasolla.

– ÅIFK oli aika suvereeni Kakkosen länsilohkossa kaudella 1999 ja se nousikin lopulta ansaitusti Ykköseen. Me kuitenkin voitettiin ÅIFK silloin kertaalleen 1-0. Se taisi olla heidän ainoita tappioitaan sillä kaudella, Pikkarainen kuittailee.

TPS –  JPY alkaa Javenture-Areenalla keskiviikkona 13.2. klo 14.00. TPS TV näyttää ottelun suorana lähetyksenä: https://tpstv.fi/live/

Kuva: Arkistokuva 12/2015

Lisää uutisia