TPS tuo Kansallisen Liigan Veritas Stadionille lauantaina – Ilves turkulaisten vieraaksi

Kansallisen Liigan alempi loppusarja pelataan päätökseensä lauantaina. Alemman loppusarjan neljästä joukkueesta Ilves on jo varmistanut ensi kauden liigapaikkansa ja myös sarjajumbo ONS:n suora putoaminen Ykköseen on varmaa. Päätöskierroksella ratkaistaan, kumpi kaksikosta PK-35 ja TPS säilyy suoraan ja kumpi lähtee taistelemaan sarjapaikastaan liigakarsintoihin Pallokerho Keski-Uuttamaata vastaan.

Lauantain päätöskierroksella TPS kohtaa Veritas Stadionilla Ilveksen. PK-35 puolestaan pelaa kotiottelun ONS:ää vastaan. Molemmat ottelut käynnistyvät kello 15.00. PK-35 on ennen päätöskierrosta yhden pisteen TPS:ää edellä. Tepsin osalta ei siis ole joukkueen omissa käsissä, päättyykö kausi lauantaina vai jatkuuko urakka liigakarsinnoissa. Turkulaisten päävalmentaja Siiri Välimaan mukaan TPS ei ennakkoon mieti sitä, onko kautta jäljellä yksi vai kolme ottelua.

– Varmaan taustajoukoissa seurataan lauantaina myös toisen pelin tilannetta, mutta joukkueena keskitymme täysillä omaan peliimme Ilvestä vastaan, ja pelin jälkeen sitten katsotaan, että päättyykö kausi vai jatkuuko se, Välimaa sanoo.

Edellisellä kierroksella TPS koki tappion Oulussa ONS:n vieraana, kun kotijoukkue ratkaisi pelin viime minuuttien maaleilla edukseen 2–0. Välimaan mukaan TPS:n esitys Oulussa jätti paljon parannettavaa, erityisesti prässipelaamisen osalta.

– Kyllä melkeinpä kaikkea täytyy lähteä parantamaan. Jos tarkemmin yksilöi, niin erityisesti prässipelaaminen meidän täytyy saada toimimaan heti pelin alusta asti. Ei voi olla niin, että prässipelaamisen ero on kuin yö ja päivä ensimmäisellä ja toisella puoliajalla. Se on aika iso asia lauantain pelissä, että saamme prässimme toimimaan suunnitelmamme mukaisesti.

TPS ja Ilves ovat kohdanneet kuluvalla liigakaudella jo kolmesti. Kauden ensimmäisen keskinäisen taiston voiton vei Ilves maalein 1–0, sen jälkeen joukkueet ovat kahteen otteeseen tasanneet pisteet 2–2-lukemin.

– Uskon, että lauantaina edessä on jälleen aika tiukka ja tasainen matsi. Viime Ilves-pelistä olisimme voineet ottaa kolme pistettä käyttämällä maalipaikkamme tehokkaammin. Silloin pelimme toimi hyvin varsinkin ensimmäisellä puoliajalla. Sellaista kollektiivista, ehjää peliä lähdetään lauantaina hakemaan, Välimaa kertoo.

Joukkueiden ollessa varsin tasavahvoja, voivat hyvin pienetkin asiat vaikuttaa lopputulokseen. Miten TPS:n joukkueessa aiotaan kääntää pienet marginaalit omaksi eduksi?

– Se on miljoonan taalan kysymys. Ei niitä marginaaleja käännetä omalle puolelle muuten kuin uskomalla omaan tekemiseen ja tekemällä töitä vahvasti läpi koko ottelun, eikä vain osaa pelistä, Välimaa vastaa.

La 14.10. klo 15.00 TPS – Ilves, Veritas Stadion.

Huom! Ottelu pelataan poikkeuksellisesti Veritas Stadionilla. Stadionin katsomonosista käytössä on Olympiakatsomo. Lipunmyynti otteluun tapahtuu ainoastaan paikan päällä pelipäivänä. Lipunmyyntipiste sijaitsee Olympiakatsomon takana, Kupittaan jalkapallokenttien puoleisessa päädyssä.

Ruutu näyttää ottelun suorana lähetyksenä.

Otteluinfon voit lukea tästä.

Lisää uutisia