TPS tulitti IK Myranin kumoon jo avausjaksolla

TPS antoi lauantaina sarjanousija IK Myranille kylmää kyytiä Urheilupuiston yläkentällä. TPS tempoi reilussa puolessa tunnissa pallon neljä kertaa vieraiden reppuun ja homma oli sitä myöden selvä. TPS tuli kentälle tänään todella hyvin latautuneena ja orastavat maalinteko-ongelmat olivat enää kuin muisto vaan. TPS oli saanut otteluun myös kaksi uutta vahvistusta, jotka täyttivät omat paikkansa erinomaisesti.

Keskikenttäpelaaja Sini Laaksonen teki tänään komean paluun TPS-paitaan sitten kauden 2017. Yhdysvalloissa Bostonin lähellä yliopistossa biologiaa opiskeleva Laaksonen kärsi vielä hieman aikaerosta, mutta hän toi siitä huolimatta raitapaitojen keskikentälle aimo annoksen kokemusta ja kovuutta.

– Tosi mukava olla taas takaisin Turussa ja voiton myötä se on erityisen mukavaa. Oli kyllä ihan fiilis ja jaksoin pelata ihan hyvin, vaikka oli matkustamista takana. Tulin vaihtoon vähän siltä kannalta, että voi olla vielä vähän aikaeron kanssa tekemistä, ajateltiin että ei oteta heti alkuun mitään riskejä sen kanssa. Ihan hyvä päätös tässä tilanteessa joukkueen kannalta, Laaksonen vahvisti.

Hyökkääjä Emilia Ukkonen pelaa puolestaan TPS-paidassa lainalla toukokuun loppuun asti. HJK:ssä kautensa aloittanut Ukkonen näytti terävyytensä hyökkäyspäässä ja kruunasi TPS-debyyttinsä iskemällä joukkueensa 3-0- ja 4-0-osumat.

TPS:n maalitalkoot aloitti kuitenkin Katja Hakala, joka iski hienosti paluupallon verkkoon jo ottelun 4. minuutilla. Erittäin sähäkästi esiintynyt Hakala lisäsi Palloseuran johdon kahteen maaliin ottelun 20. minuutilla. Ukkosen osumat syntyivät 22. ja 33. minuutilla.

– Me päästiinkin ennen kaikkea hyökkäämään tosi monipuolisesti. Se oli ihan uskomatonta, mutta jotenkin tuntui siltä, että kun tuli eka maali niin nopeasti, niin tänään me tehdään vielä monta ja niinhän siinä kävikin. Tokalla puoliajalla oltaisiin voitu jatkaa vielä siitä, mihin ekalla jäätiin, mutta säästetään ne sitten seuraavaan peliin, Laaksonen naurahti.

TPS myös puolusti erittäin tarkasti ja siitä paras ja konkreettisin osoitus on nolla omassa päässä. Emma Santamäki johti puolustusta tuttuun varmaan tapaansa, mutta kaikki muutkin pelaajat hoitelivat omat osuutensa erinmomaisesti.

– Kyllä mä koin, että oltiin myös keskialueella aggressiivisia ja puolustus toimi hyvin. Tämä oli vasta eka peli itselle, mutta musta tuntui siltä, että saatiin joukkueena ihan kaikki osa-alueet toimimaan. Oli tosi mahtavaa tulla taas Tepsiin pelaamaan. Heti kun tulin treeneihin, niin huomasin, että joukkueessa on hyvä fiilis ja pääsin helposti mukaan, vaikka pari niukkaa tappiota olikin tullut , Laaksonen kiitteli.

TPS nousi kauden toisen voittonsa myötä sarjataulukossa kuuteen pisteeseen. TPS kohtaa Naisten liigassa viikon päästä FC Hongan, joka saapuu Urheilupuiston yläkentälle vieraaksi. Ottelu alkaa klo 16.00.

– Kaikki viikon päästä yläkentälle, kun Honka tulee tänne. Honka kaatuu silloin, Laaksonen vielä huikkasi.

TPS TV:n kooste Myran-ottelusta: https://tpstv.fi/kooste-tps-ik-myran-4-0-11-05-2019/

Lisää uutisia