TPS testaa lauantain SalPa-ottelussa uusia pelaajia

TPS pelaa maaliskuussa kolme harjoitusottelua ennen Espanjan Fuengirolaan suuntautunutta leiriviikkoaan. Ensimmäisenä on vuorossa TPS:n päävalmentaja Tommi Pikkaraisen viime kaudella luotsaama SalPa. TPS ja SalPa ovat tehneet jo vuosia yhteistyötä ja jokakeväinen harjoitusottelu kuuluu vähän kuin vakio-ohjelmaan. Ottelu alkaa klo 12.15. ja pelipaikka on Kupittaa 5.

Pikkarainen harmittelee tietysti joukkueensa oman jäämistä Suomen Cupissa alkulohkovaiheeseen, mutta tavoitteet on jo suunnattu huhtikuussa alkavaan Jalkapallon Ykköseen. Maaliskuun kolme harjoitusottelua, Espanjan leiri sekä tämän hetken armoton treenikuuri palvelevat Pikkaraisen mielestä parhaiten tulevaa kautta silmällä pitäen.

– Suomen Cup on virallinen kilpailu ja olisimme tietysti halunneet päästä jatkoon. AC Kajaani -ottelusta jäi harmittamaan lopputuloksen lisäksi myös itse ottelutapahtuma ja ennen kaikkea ne kaksi loukkaantumista. Tuloksia ja sarjataulukkoa pitää kuitenkin kunnioittaa ja nyt meillä on hyvä korvaava jatko-ohjelma olemassa, Pikkarainen muistuttaa.

– Me harjoittelemme tällä hetkellä kovaa. SalPa-ottelussa haetaan ennakkoon suunnitellusti vielä peliaikaa koko ryhmälle. Ensi lauantain jälkeen katson, että tämä talviaika on päättynyt ja sitten aletaan tiivistämään tosissaan ryhmää ensi kautta varten, Pikkarainen aikatauluttaa.

TPS:n jo ennestään kapea keskuspuolustus kärsi Kajaanissa lisäkolhuja, kun joukkueensa johtohahmoihin kuuluva Rasmus Holma poistui moneksi viikoksi TPS:n harjoitusvahvuudesta.

TPS:n kanssa jo alkuvuodesta harjoitellut toppari Jessy Lando Fusu on nyt palannut takaisin Turkuun ja raitapaitojen harjoitusvahvuuteen. Hän oli ensimmäisellä Turun visiitillään vielä keskenkuntoinen, mutta lauantaina hänet nähdään jo kentällä. Ranskalaiskongolainen keskuspuolustaja on käynyt aikanaan läpi kreikkalaisen Panathinaikoksen nuorisoakatemian.

– Hänen kuntopohjansa ei silloin riittänyt, mutta katsotaan nyt tilanne. Kyllä hän pelata osaa, Pikkarainen kuittaa.

TPS katsastaa edelleen muitakin mahdollisia vahvistuksia keskuspuolustukseensa.

TPS:n kokoonpanossa nähdään myös laitapuolustaja Tatu Varmanen, joka edusti kaudet 2017-18 FC Interin liigajoukkuetta.

Myös keskikenttäpelaaja Oliver Kangaslahti saattaa olla yllätysnimenä mukana TPS:n kokoonpanossa. Kangaslahti on edustanut myös viimeksi FC Interiä, mutta hän kävi kauden 2018 jälkeen myös FC Lahden testissä.

Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä myös TPS TV:stä: https://tpstv.fi/live/

Lisää uutisia