TPS teki täyskäännöksen – 0-5 vaihtui 5-0:aan

TPS:n alkukauden kangertelu ja nuhjaaminen oli maanantaina Paavo Nurmen Stadionilla enää kuin muisto vaan. TPS:n kolme ensimmäistä Ykkösen ottelua olivat tuottaneet yhden pisteen ja maalieroon 0-5. Tänään Palloseura käänsi tilanteen päälaelleen ja takoi MP:ta vastaan voittolukemat 5-0. TPS nuiji maalinsa MP:n verkkoon ensimmäisen tunnin aikana, eikä muutama lisaosumakaan olisi ollut mikään huutava vääryys. Toivottavasti TPS sai näiden kinkereiden jälkeen kauteen 2015 ikäänkuin uuden alun. Turun Nappulaliigan marssiväki sai myös mitä mainioimman oppitunnin siitä, miten palloa kuuluu liikutella loistokuntoisella luonnonnurmella.

TPS:n maalittomus ja tuskainen kuiva kausi haihtui ilmaan 46:ssa sekunnissa, kun Mikko Hyyrynen näytti nuoremmillleen mallia sivaltamalla pallon verkkoon maalin edestä. TPS sai tästä sen onnistuneen alkulatauksen päälle vielä lisää adrenaliinia ja se veikin peliä aivan täysin. 25. minuutin kohdalla tärähti toistamiseen, kun Niklas Blomqvist ajoi oikealta sisään ja teki kauniin sijoituksen maalin vasemman tolpan juureen.

Ratkaisu leijui vahvasti ilmassa 36. minuutin kohdalla, kun laiturina pelannut Niklas Friberg painoi tilanteen loppuun asti ja pisti tolpasta kimmonneen pallon sisään melkein maaliviivalta. Tämän jälkeen Miro Tenho täräytti heti perään tolppaan ja pallo lirui päädystä ulos.

TPS:n raivo ei laantunut toisellakaan puoliajalla. Tepsin erikoistilanteet hoidellut Blomqvist meni kulmalipulle ja pisti mainion keskityksen maalinedustan ruuhkaan. Ulottuvin, röyhkein ja oikea-aikaisin oli Rasmus Holma, joka naulasi päällään suoraan jo 4-0. TPS:n uuden ilmeen vertauskuva, Mikko Hyyrynen, paketoi MP:n lopullisesti tunnin kohdalla. Tepsi olisi voinut kaunistella lukuja vielä viimeisen puolenkin tunnin aikana ja avautui MP:llekin muutama paikka. Joka tapauksessa loppulukemat kertoivat kaiken olennaisen ottelusta.

– Kokenein aloitti ja päätti ja nuoret maalasivat siinä välissä. Tänään oli alusta asti liikettä, rohkeutta ja intohimoa mukana, TPS;n päävalmentaja Mika Laurikainen tiivisti.

– Meillä on ollut aikamoisen opettavainen alkukausi ja tätä tähän nyt kaivattiinkin. Tämä oli kaikin puolin hieno tapahtuma, eli kiitokset runsaslukuiselle yleisölle, joka jaksoi uskoa meihin ja tulla katsomaan tätä peliä. Nyt katsotaan taas tarkkaan, mitä harjoituksissa tapahtuu ja rakennetaan kahteen seuraavaan vierasotteluun kokoonpanoa, Laurikainen suunnitteli.

– Olihan tämä asetelma tänään vähän kuin liigajoukkue vastaan Kakkosen joukkue. Esimerkiksi Tepsin topparit pelasivat sillä miehekkyydellä kuin pitääkin. Meillä oli jotain samaa voitto-ottelussa JJK:ta vastaan, mutta ei tänään jälkeäkään siitä. Jokainen meidän pelaaja jäi henkilökohtaisella tasolla TPS:n pelaajista jälkeen ja lopputulos oli sitten tämä, MP-luotsi Ilkka Mäkelä myönsi.

Lisää uutisia