TPS teki juhlapäivän kunniaksi selvää jälkeä AC Kajaanista

TPS voitti perjantain juhlallisuuksiensa kunniaksi AC Kajaanin selvästi kotonaan 3-0. TPS ja AC Kajaanin välillä kauden kolmannessa kohtaamisessa varsin selvä tasoero. TPS voitti AC Kajaania vastaan kaikki tämän kauden ottelut päästämättä kainuulaisille maaliakaan.

TPS vahvisti voitollaan asemiaan Ykkösen kakkosena. Sarjan paras joukkue Haka jatkaa murskaavaa tahtiaan keulilla, mutta TPS on myös todella vahvoilla sarjan toisen sijan suhteen. Palloseura venytti eron Jaroon jo kahteentoista pisteeseen. Jarolla on toki yksi ottelu tällä hetkellä rästissä, mutta eipä sarjaakaan ole jäljellä sen jälkeen enää kuin viisi kierrosta.

TPS oli ottelun alusta loppuun asti vahvempi joukkue. AC Kajaani ei pystynyt luomaan oikeastaan yhtään kunnollista maalipaikkaa koko ottelun aikana.

Albijon Muzaci latasi Tepsin voiton alkutahdit matsin 33. minuutilla. Hänen sopivan luja kierteinen vetonsa upposi nätisti Kajaanin maalin vasempaan alakulmaan. Maali oli jälleen hyvin pelanneelle Muzacille jo kauden seitsemäs.

TPS teki toisen osumansa melkoisen pyörityksen päätteeksi. Eliécer Espinosa keskitti ja Alim Moundi syöksyi paikalla ja puski pallon verkkoon.

TPS niittasi AC Kajaanin lopullisesti pakettiin 78. minuutilla. Joakim Latonen puikkelehti Kajaanin boksin ja häntä taklattiin tilanteessa sääntöjen vastaisesti. Pallo pistettiin pilkulle ja Espinosa kumautti pelivälineen todella varmoin ottein maalin oikeaan takanurkkaan. Osuma oli maaliahneelle kolumbialaiskärjelle jo kauden viidestoista.

– Peli on aika lyhyesti vedetty yhteen. 25 minuuttia pystyttiin sinnittelemään mukana. Ensimmäinen Tepsin maali oli hieno laukaus ja toisessa topparilta vietiin pallo kuin karkki jalasta. Ei me pystytty oikein vastaamaan tänään ja Tepsi oli huomattavasti parempi, AC Kajaanin päävalmentaja Mika Lumijärvi myönsi.

– Hyökkäyspeli oli olematonta, alussa saatiin jotain aikaiseksi, mutta olihan se sen jälkeen aikamoista selvitymistaistelua. On vaikea pelata, jos vastustaja on niin paljon edellä joka asiassa. TPS oli huomattavasti parempi ja sillä selvä, Lumijärvi vielä kuittasi.

– Hyvä ja solidi ottelu meiltä. Vaikea löytää sitä heikkoa lenkkiä meiltä tänään. Ei oikeastaan tee mieli sanoa enempää, kun olen välillä ruoskinut kovinkin poikia. Suoritettiin erittäin hyvä ottelu, TPS:n päävalmentaja Tommi Pikkarainen summasi lyhyesti.

– Nyt sitä epätasaisuutta ottelun sisällä ei ollut. Käytiin viikolla läpi sitä, että mitä kannattaa ajatella, jos peli menee levottomaksi. Aldayr Hernandez oli varmuuden vuoksi tänään pois, hänellä on ollut pientä ongelmaa takareiden kanssa, Pikkarainen kuitenkin vielä jatkoi.

TPS:n maalilla debytoi Jere Koponen, joka pelasi muutamalla fiksulla ratkaisullaan kajaanilaiset paristakin orastavasta maalipaikasta ulos. Koposella oli melko pitkä tauko peleistä takanaan, sillä hän oli tositoimissa viimeksi kesäkuussa Liettuassa.

– Pari tilannetta kävin ennalta ehkäisemässä, mutta puhtaita torjuntoja ei tänään tarvittu. Se on varmaan vahvuuteni, että pyrin ehkäisemään niitä tilanteita ennakkoon. Eihän oma TPS-edustusura olisi paremmin voinut alkaa. Kolme vastustajan päähän ja nolla omaan päähän, mikäs sen hienompaa. Isot kolme pistettä saatiin ja matka jatkuu eteenpäin. Olen tottunut urani aikana, että välillä on ollut taukoja ja vähän katkonaista. Ei ollut mitään ongelmaa tulla pidemmän tauon jälkeen kentälle, pää ja myös muut paikat kestää se, Koponen totesi tyytyväisenä.

– Ehdottomasti haluan tietysti pelata ja meillä on muutenkin hyvä pelaajatilanne tällä hetkellä. Meillä on kolme hyvää maalivahtia ringissä ja kaikki haluavat tehdä parhaansa ja pelata. Kilpailu on kovaa, mutta aion tehdä kaikkeni, että pystyn auttamaan joukkuetta nimenomaan kentällä, hän painotti.

Ottelun kooste TPS TV:ssä: https://tpstv.fi/kooste-tps-ac-kajaani-3-0-06-09-2019/

TPS julkaisi ennen ottelun alkua oman historiallisen kunniagalleriansa ensimmäiset kaksitoista jäsentä. Kunniagallerian julkistamistilaisuudessa olivat läsnä kunniagallerian jäsenistä Jouni Gröndahl ja Heikki Suhonen sekä jo edesmenneiden kunniagallerian jäsenten lähiomaisia. Tilaisuuteen oli kutsuttu myös TPS:n edustusjoukkueen entisiä pelaajia, joita tulikin paikalla ilahduttavasti yli 80.

Lue juttu kaikista valituista: https://fc.tps.fi/tps-jalkapallo-valitsi-ensimmaiset-12-jasenta-uuteen-kunniagalleriaansa

Lisää uutisia