TPS teki akatemiasopimuksia lahjakkaiden nuortensa kanssa

TPS on tehnyt akatemiasopimukset lupaavien nuortensa Patrik Kosken, Eero Uusitalon ja Otto Ohvon kanssa. Keskuspuolustaja Uusitalon ja keskikenttäpelaaja Ohvon sopimukset ovat 2+1-vuotisia, Koski liittyy GANT Akatemiaan 1+1-vuotisella pestillä. Koski ja Ohvo ovat vuoden 2004 ikäluokkaa, toppari Uusitalo on syntynyt vuonna 2005 ja vietti vastikään 17-vuotissyntymäpäiväänsä.

Vasempana pakkina viihtyvä Koski aloitti jalkapallon Turun Nappulaliigassa, josta siirtyi sittemmin TPS:ään. Jalkapallon alkeet hän on oppinut samalla Runosmäen kentällä kuin esimerkiksi Hradeckyn veljekset aikoinaan.

–Tämä sopimus on merkittävä askel, jonka eteen olen tehnyt töitä nämä kaksi vuotta jotka olen TPS:ssä ollut. Haluan harjoitella säännöllisesti edustusjoukkueen kanssa ja päästä debytoimaan Ykkösessä kauden aikana. Olen vasenjalkainen pakki, jonka suurimmat aseet ovat hyökkäyspäässä. Erityisesti potkutekniikka ja syöttöpeli ovat vahvuuksiani, Koski taustoittaa.

–Hiljattain edesmennyt Kim Suominen oli valmentajana erittäin tärkeä tekijä kehityksessäni. Niinä aikoina, kun peli ei ole kulkenut, Kim teki aina selväksi että olen hyvä pelaaja ja kannusti treenaamaan. Siitä olen hänelle aina kiitollinen, Koski korostaa.

Keskuspuolustaja Uusitalo on kantanut Seuran värejä jo 7-vuotiaasta lähtien. Vauhdikkaasti kehittyneelle topparille tuore sopimus onkin merkittävä virstanpylväs.

–Tämä sopimus kertoo, että töitä on tehty ja että työn tekemisestä saa myös konkreettisen palkinnon. Kolmen vuoden sopimus osoittaa, että tie edustusjoukkueeseen on nyt auki, mutta sen paikan saavuttaminen vaatii tietenkin edelleen paljon työtä, Uusitalo summaa.

–Lähitulevaisuudessa haluan nousta TPS:ssä mahdollisimman lähelle ykkösjoukkueen rinkiä. Toinen iso tavoite on ikäluokkamaajoukkueessa pysyminen alkaen maaliskuun EM-jatkokarsinnoista.

Keskikentällä niin kasi– kuin kymppipaikalla sujuvasti operoiva Ohvo siirtyi TPS:ään vuonna 2019 Kaarinan Pojista ja on antanut TPS-vuosiensa aikana akatemiasopimuksen arvoiset näytöt.

–Tämä on osoitus siitä, että Seura luottaa minuun, mikä tuntuu tietysti hienolta. On kiva nähdä, että kovalle työlle saa konkreettista arvostusta, Ohvo summaa.

–Olen energinen ja aggressiivinen keskikenttäpelaaja, jolla on myös pallollista taitoa. Tänä vuonna olisi jo hienoa päästä debytoimaan edustusjoukkueessa vähintään talven peleissä, mutta mielellään toki Ykkösessäkin. U23-joukkueessa haluan olla tärkeä pelaaja ja auttaa joukkuetta kohti Kakkosta, Ohvo lisää.

TPS:n urheilujohtaja Mika Laurikainen pitää jokaista uutta sopimuspelaajaa potentiaalisena tulevaisuuden nimenä TPS:n edustusjoukkueelle.

–Koski pelasi jo viime kaudella U23-joukkueessa isossa roolissa, vaikka oli yksi joukkueen nuorimmista pelaajista. Se kertoo hänen tasostaan. Hänellä on erityisesti loistava vasen jalka.

–Uusitalo on viimeisen reilun vuoden aikana noussut U17-ikäluokan maajoukkuerinkiin. Hänen kehityksensä on ollut erittäin nopeaa, ja jo nyt hän on hyvä toppari.

–Ohvossa on paljon potentiaalia hyökkääväksi keskikenttäpelaajaksi. Odotamme, että hän lyö kahden vuoden sisällä itsensä läpi edustusjoukkueeseen, ensin U23-joukkueen kautta, Laurikainen tiivistää.

GANT-Akatemian pelaajista Jasper Jalosen ja Veeti Pohtion sopimukset ovat voimassa jo ennestään.

Lisää uutisia