TPS tekee paluun pelikentälle perjantaina

Veikkausliigan pronssijoukkue ja Suomen Cupin hallitseva mestari TPS palaa huomenna ensimmäisen kerran pelikentälle sitten viime lokakuisen FC Lahti -ottelun. Raitapaidat kohtaavat Kupittaan vitoskentän keinoviheriöllä Ykkösessä pelaavan helsinkiläisen PK-35:n. Alkavan kauden ensimmäinen harjoitusottelu puhalletaan käyntiin klo 17.00 alkaen.

Päävalmentaja Marko Rajamäki halusi välttämättä harjoitusottelun jo joulukuulle, että raskaalle treenijaksolle saadaan hieman vaihtelua. TPS:n joukkue on toistaiseksi selvästi nuorentunut versio viime kaudesta, kun muutama kokeneempi pelaaja on vaihtanut maisemaa muualle päin Suomea. TPS:n sopimuspelaajien listaan tulee kuitenkin melko pian taas uutta täydennystä, kun sopimusneuvotteluja saadaan maaliin asti.

– Halusimme tähän joulukuulle yhden muunkin tapahtuman kuin pelkkää harjoittelua. PK-35 on sopiva vastus tähän paikkaan ja molemmat joukkueet hakevat vielä pelituntumaa. Kukaan pelaaja ei pelaa tässä vaiheessa 45 minuuttia enempää. Eli tauolla on runsaasti vaihtoja tiedossa ja kentällä nähdään myös erittäin nuoria kasvoja, Rajamäki muistuttaa.

– Nykyisistä sopimuspelaajistamme kentällä ei nähdä perjantaina varmuudella Riskin veljeksiä, Jallu Heinikangasta, Juho Lähdettä eikä Jukka Lehtovaaraa. Nuorista pelaajistamme Jere Uronen ja Ville Rannikko ovat juuri olleet maajoukkueen matkassa ja heidän mahdollinen pelaamisensa selviää vasta huomenna. Varsinaisia loukkaantuneita ei ole, mutta jotkut pelaajista lepäävät ihan vaan kovan treenijakson vuoksi ja he välttävät turhaa rasitusta, Rajamäki valottaa.

TPS heittää kentälle myös yhden uuden sekä yhden uusvanhan kasvon. SalPa:ssa viimeksi hyökännyt vuoden 1985 ikäluokkaa oleva Janne Vuorinen on treenannut muutaman päivän TPS:n vahvuudessa. Kuten myös vuoden 1992 ikäluokkaa oleva FC Hongan kasvatti, puolustaja Toni Takamäki. Lupaava espoolaispakki on pelannut nuorten maajoukkueessa samaan aikaan TPS:n Santeri Mäkisen ja Joel Wulffin kanssa.

– Katsotaan missä kunnossa myös nämä pojat ovat. He ovat kokoonpanossamme huomenna mukana. Vuorinen on tuttuja entisiä Tepsin pelaajia ja Takamäki on viimeksi pelannut Espoossa topparina. Lisäksi meidän kokoonpanossamme on mukana ÅIFK:n harjoitusringin pelaajia, Rajamäki vielä taustoittaa.

Lisää uutisia