TPS taisteli tasapelin VPS:ää vastaan

Perinteisten Turun ja Vaasan Palloseurojen historiaan liittyy mielenkiintoinen yhtymäkohta. TPS ja VPS olivat nimittäin ainoina nykyisinä liigaseuroina mukana kautta aikain ensimmäisessä sarjamuotoisessa SM-sarjassa vuonna 1930. Joukkueet ovat voittaneet sen jälkeen mestaruuksia, kokeneet myös karvaita tappioita ja putoamisia.

Sunnuntaina TPS ja VPS eivät saaneet Kupittaalla selvää toisistaan, vaan loppujen melko tasainen kamppailu päättyi maalittomaan 0-0-tasapeliin. VPS oli kentän isäntä ensimmäiset 35 minuuttia ja silloin Turun Palloseuraa piti pystyssä maalivahti Arnold Uschanoff sekä uhrautuva puolustuspeli. VPS:llä oli kaksi aivan loistavaa paikkaa, mutta joukkue tyri ne molemmat.

TPS kone alkoi kehrätä ensimmäisen puoliajan lopulla jo kohtuullisesti ja toisella puoliajalla tahti vaan parani. Myös TPS alkoi luomaan paikkoja ja ensimmäinen loistava sellainen tuli Juho Lehtoselle, joka kuitenkin latasi päin VPS-vahti Janne Henrikssonia. Lehtonen pääsi myöhemmin myös läpi, mutta ovela zippiyritys jäi suutariksi.

Ottelun tietynlainen kulminaatiopiste nähtiin 57. minuutilla. TPS-puolustus rikkoi hieman ja pallo määrättiin pilkulle – mutta melko kevyin perustein. Vain minuuttia aikaisemmin vaihdosta kentälle tullut Steven Morrissey ryösti Sebastian Strandvallille kuuluvan pallon ja Uschanoff venyi huikeaan pelastukseen. 
Ottelun loppu mentiin päästä päähän ja tilanteita nähtiin. Kostea ja helteinen keli olivat tehneet kuitenkin tehtävänsä, eikä kukaan pystynyt uittamaan palloa maaliviivan yli. Laituri Dennis Okaru palasi yli vuoden tauon jälkeen kentälle ja väläytteli oveluuttaan 1 vs. 1 -tilanteissa.

TPS esitteli jälleen kerran uuden liigadebytantin, kun Waltteri Peltola juoksi kentälle 81. minuutin kohdalla. TPS:n pelit jatkuvat ensi sunnuntaina 27.7. Espoossa, kun vastaan asettuu kotonaan 0-5-murskatappion Jarolle kärsinyt FC Honka.

Lisää uutisia