TPS taisteli kolme arvokasta pistettä

TPS:n urhoollinen taistelu palkittiin tänään Veritas Stadionilla kolmella arvokkaalla pistellä JJK:n kustannuksella. Totuuden nimissä JJK oli ottelussa se hallitsevampi osapuoli, mutta Wayne Brownin 36. minuutin kohdalla lataama pilkku riitti tänään pisteisiin.

– Tänään se tärkein juttu olivat ne pisteet, mutta kyllä meillä oli myös onnistujia. Lehtovaaran Jukka pelasi tänään jäätävän pelin ja Roope Riski pelasi kärjessä juuri sitä peliä, mitä me häneltä odotamme, TPS-luotsi Marko Rajamäki kiitteli.

– Harvoin me Tepsin tasoista porukkaa vieraissa hallitsemme näin selkeästi, mutta kyllähän meidän pelistä se viimeinen silaus jäi puuttumaan, koska maalisarakkeeseen jäi nolla, JJK:n päävalmentaja Kari Martonen puolestaan manasi.

JJK aloitti ottelun hirvittävällä höyryllä ja vyörytti hyökkäyksia oikealta laidalta Mikko Mannisen kautta. TPS-puolustus kuitenkin selvitti tilanteet taidolla ja myös onnella. Hiljalleen myös TPS lämpeni, mutta hyökkäykset olivat edelleen hieman satunnaisia. Petteri Pennanen pääsi kymmenen minuuttia ennen ensimmäisen puoliajan loppua boksiin sisään, mutta mies tempaistiin tylysti nurin. Erotuomari Dennis Antamo näytti heti palloa pilkulle. Wayne Brown asteli pelivälineen taakse ja tykitti sen sydämensä kyllyydestä sisään. Maali oli hänelle tämän liigakauden ensimmäinen.

Toisen puoliajan alku oli pirteintä TPS-aikaa, mutta hiljalleen myös JJK sai taas juonen päästä kiinni. TPS-taustainen Jani Virtanen hyppäsi Mannisen seuraksi JJK:n hyökkäyksiä rakentelemaan tunnin kohdalla ja se näkyi. Maalia JJK ei kuitenkaan koskaan tehnyt.

– Peli kulki tänään todella hyvin ja olemme puolustaneet jo pitkään hyvin, mutta tehottomuus oli nyt sitten se ongelmamme, Virtanen arveli, eikä ollut kovinkaan väärässä.

– Kaikki muu sujui, mutta ne maalit jäi tekemättä. Itse asiassa niitä olisi pitänyt tehdä pari, Manninenkin painotti.

Ottelun ikäviin uutisiin kuului Duarte Tammilehdon polvivamma vain reilut kymmenen minuuttia ennen loppua. Tammilehdon vamman vakavuudesta ei ole vielä tarkkaa tietoa, mutta kainalosauvojen kanssa mies liikehti ottelun jälkeen. TPS oli tehnyt siinä vaiheessa jo kaikki vaihtonsa ja taisteli lopun vajaalla.

– Hänet tutkitaan ja sen jälkeen katsotaan, missä mennään. Tietysti toivomme, ettei mistään vakavammasta olisi kysymys. Niin ja totta kai se näkyi pelin lopussa, että pelasimme vajaalla, Rajamäki vielä kuittasi.

Roope Riski sai pelilupansa viikolla kuntoon ja kaasutteli kentällä ottelun alusta loppuun asti. Roopen otteissa näkyi jo aika ajoin sitä tuttua vaarallista Roopea. Miehestä kuullaan varmasti vielä.

– Oli helpottavaa päästä taas pelaamaan, vaikka vaikea pelihän tämä oli. Olen tyytyväinen omaan kuntooni ja ennen kaikkea siihen, että voitimme tänään, Riski tiivisti illan annin.

Lisää uutisia