TPS taisteli arvokkaan tasapelipisteen sarjajohtaja HJK:lta

TPS päätti Naisten liigan runkosarjan pelaamalla arvokkaan 1-1-tasapelin HJK:ta vastaan. TPS pisti sarjajohtajan ja runkosarjan voittajan todella tiukkaan paikkaan Urheilupuiston yläkentällä. Turkulaisyleisö sai nähdä todella intensiivisen ja kovatempoisen pelin, joka olisi periaatteessa voinut kääntyä kummalle tahansa. Ottelu molemmat maalit syntyivät reilun minuutin sisään ensimmäisen jakson puolessa välissä.

– Tämä oli ehdottomasti kovatempoisin pelimme tällä kaudella. HJK on erinomainen joukkue ja ei ole yllätys, että se voitti runkosarjan ja on suurin mestarisuosikki. Me saimme tärkeän pisteen ja loppujen lopuksi hyvän päätöksen runkosarjalle. Viime viikonlopun Honka-peli jo näytti, että pahin kuoppa on ohitettu. Meidän tavoitteenamme oli saada tästä jotain ja se toteutui, päävalmentaja Petteri Joensuu kiitteli joukkuettaan.

– Lopputulos oli loppujen lopuksi varmaan ihan oikeutettu, mutta voi olla, että molemmille jäi myös hieman jossiteltavaa, Joensuu vielä lisäsi perään.

TPS:n tasapeli perustui erinomaiseen puolustuspeliin. Laitapuolustajat Frida Lähteenmäki ja Netta Laasio taistelivat suurella sydämmellä ja he tukkivat Klubin laitanousut. Topapri Daniela Sandås pelasi liigauransa ensimmäisen ottelun avauksessa ja hän joutui todella kovaan paikkaan taitavaa ja aggressiviista HJK:ta vastaan. Sandås selvisi kuitenkin tulikasteestaan erinomaisesti. Hän sai myös loistavaa tukea maalivahti Siiri Välimaalta ja toppari Emma Santamäeltä.

– Meillä ei ollut yhtään ylimääräistä aikaa, sillä Klubi tuli odotetun vahvasti. Frida ja Netta pelasivat laidoilla loistopelin, eikä sieltä Riefnerit ja kumppanit juuri päässeet tulemaan. Se, että HJK jäi aika vähille paikoille, oli mielestäni hyvyyttämme. Puolustuspeli toimi tänään kokonaisuudessa todella hyvin. Pitää muistaa, että koko joukkue puolusti tarkasti ja korkealla moraalilla, Joensuu painotti.

– Danielalta ihan huikea suoritus, varsinkin kun otetaan huomioon vastustajan taso. Hän pelasi todella hyvän ja rohkean pelin, niin pallollisena kuin pallottomanakin. Dani sai vielä hienosti tukea vähän joka suunnasta. Siiri ja Emma ovat kokeneita pelaajia, jotka kantavat vastuuta isolla sydämellä.

HJK meni 1-0-johtoon ottelun 21. minuutilla. TPS-puolustus yrittää vielä pelastaa pallon suoraan ilmasta ulospäin, mutta Essi Sainion kuti oli painunut juuri ja juuri maaliviivan yli. TPS kuittasi kuitenkin todella nopeasti takaisin 23. minuutilla. Jenni Rannus ja Annika Haanpää pelasivat hienosti yhteen ja Haanpää käytti terävää kutiaan.

– Tilanteet tulee aika nopeasti. Jenni ja Annika pelasivat hyvin yhteen ja Annika käytti kerrankin hyvää laukaustaan. Moni muukin saisi tehdä ihan saman asian. Tarvitsemme hyökkäyspäässä yleensäkin hieman itsekkyyttä lisää, Joensuu myönsi.

Ennen HJK-ottelua oli jo tiedossa, että TPS:n kausi jatkuu alemmassa loppusarjassa yhdessä Ilveksen, ONS:n ja IK Myranin kanssa. TPS lähtee kauden kuuteen viimeiseen otteluun seitsemänneltä sijalta neljän pisteen etumatkalta Ilvekseen ja ONS:ään nähden. IK Myran on lauantain ONS-voittonsa jälkeen seitsemän pisteen päässä TPS:stä..

– Otteluohjelman raamit on suunnilleen tiedossa ja se tutkitaan läpi. Loppusarja alkaa vieraissa kahden viikon päästä. Jos ilme on tällainen kuin HJK:ta vastaan, en ole huolissani. Joukkueella on taas ne työhaalarit päällä. Loppusarjaan lähdetään vähän kuin neljällä lähtöpisteella. Lähdemme voittamaan jokaista peliä, Joensuu lupaa.

Ottelun kooste TPS TV:ssä: https://tpstv.fi/kooste-tps-hjk-1-1-24-08-2019/

Lisää uutisia