TPS taistelee perjantaina välieräpaikasta

Liigacupissa oman alkulohkonsa suvereenisti selvittänyt TPS tavoittelee tämän kilpailun välieräpaikkaa ensi perjantaina. Kantona kaskessa on kuitenkin vielä MYPA, jolla on täsmälleen sama tavoite. TPS ja MYPA ottavat yhteen perjantaina 23.3. klo 18.00 alkaen Turun Urheilupuiston yläkentällä. Palkintona on siis paikka välieräotteluun Vaasan Palloseuraa vastaan. Toinen välieräpari on FC Inter ja HJK.

TPS:n valmistautuminen liigakauteen 2012 on erittäin hyvässä kurssissa Liigacupin perusteella. Suhteellisen vähin muutoksin viime kaudesta selvinneet raitapaidat päästivät alkulohkovaiheessa vain yhdessä ottelussa maaleja.

– Puolustuspelimme on toiminut tuota IFK-tappiota lukuun ottamatta erinomaisesti. Nyt alkavat kuitenkin taas ihan uudet pelit ja tämä on kerrasta poikki. MYPA on taatusti nälkäinen joukkue ja uskon, että jatkopaikasta tulee tiukka taistelu. On hienoa päästä vaihteeksi myös Turussa ulos pelaamaan ja vielä perjantai-illan tunnelmallisessa iltavalaistuksessa, TPS:n päävalmentaja Marko Rajamäki tunnelmoi.

TPS-toppari Jani Tanska saapui Turkuun täksi kaudeksi jo välieriin selvinneen VPS:n joukkueesta, mutta on alkujaan MYPA:n kasvatteja. 23-vuotias Tanska on kuitenkin ollut jo sen verran kauan muissa maisemissa, ettei MYPA:sta löydy enää montaa tuttua pelaajaa. Tanska heittääkin tunteilut nurkkaan ja lähtee jahtaamaan vain ja ainoastaan jatkopaikkaa.

– Pelimme ovat sujuneet sen verran hyvin viime aikoina, että tavoitteena voi olla ainoastaan jatkopaikka. Pidimme nollan kaikissa alkulohkon viimeisissä peleissä, teimme maaleja ja voitimme. Omista vanhoista pelikavereistani Oksasen Ville pelaa vielä MYPA:ssa ja hänen kanssa pidetään yhteyttä. Ennen perjantain matsia ei varmasti soitella, mutta ottelun jälkeen voidaan sitten jutella, että miten tässä kävi, Tanska arvelee.

TPS teki vasta 2+1-vuotisen sopimuksen keskikenttäpelaaja Kennedy Eriban kanssa. 21-vuotias nigerialainen on sopeutunut uuteen joukkueeseen mainiosti. Nopea vipeltäjä pystyy pelaamaan keskikentällä käytännössä missä roolissa tahansa.

– Denniksestä oli alkuun todella paljon apua täällä Turussa, mutta kaikki muutkin ovat ottaneet hienosti vastaan. Tykkään joukkueen pelityylistä ja perjantaina lähdetään hakemaan taas voittoa. En tiedä MYPA:sta mitään, paitsi sen, että olimme heidän yläpuolellaan sarjataulukossa viime vuonna, Eriba naurahtaa.

– Olen kuullut muilta ja muutaman kerran nyt nähnytkin Tepsin kannattajat ja haluaisin, että saamme yliotteen myös katsomossa, hän toivoo.

Lisää uutisia