TPS taipui Ykkösen kärkikamppailussa FC Hakalle 0-1

TPS taipui Jalkapallon Ykkösen kärkikamppailussa FC Hakalle niukasti 0-1. Vierailija Haka oli parempi joukkue ottelun ensimmäisellä puoliajalla, mutta TPS hallitsi ottelun toista puolikasta. Valkeakoskelaiset iskivät voitto-osumansa silti ottelun toisella puoliajalla. Ottelun ratkaisijaksi Kupittaalla nousi 71. minuutin kohdalla Salomo Ojala, joka latasi pallon verkkoon TPS-puolustuksen kommunikaatiovirheen seurauksena.

– Ekalla puoliajalla me oltiin niskan päällä ja luotiin muutama hyvä maalipaikka, mutta ei saatu sisään. Sitten taas toisella puoliajalla vähän valuttiin, eikä päästy pelaamaan sitä meidän pallollista peliä. Sitten tuli tärkeä maali ja lopussa vaan puolustettiin, TPS:n riveistä täksi kaudeksi Hakaan siirtynyt Niklas Friberg summasi.

– Tasainen matsi, jossa kaveri teki maalin ja me ei tehty. Vähän meni ehkä pelailuksi ja siitä puuttui se viimeinen terävyys. Muutama päivä sitten oltiin Oulussa ja vastustaja matkustanut myös, kyllä se ehkä näkyi. Olisi pitänyt saada vähän enemmän kropasta irti, että oltaisiin saatu se pallo sisään. Nyt meni vähän sellaiseksi pallon liikutteluksi. Sunnuntaina mennään taas uudestaan, TPS-kippari Rasmus Holma tiivisti illan annin omasta puolestaan.

FC Hakan päävalmentaja Teemu Tainio ja TPS-luotsi Tommi Pikkarainen olivat aika lailla samoilla linjoilla kuin pelaajatkin.

– Molemmat joukkueet näytti vähän väsyneiltä. Molemmilla pitkät reissut takana, eikä kumpikaan päässyt oikein parhaaseen. Muutama paikka oli siinä ekalla puoliajalla, joista olisi voinut tehdä paremmalla viimeistelyonnella maalin. Kun päästiin johtoon, niin sen jälkeen meillä meni peli ihan täysin sekaisin. Ei pystytty kunnolla liikuttamaan palloa. Aina se lopun hässäkkä tuntuu tulevan. Uhrautuvasti kuitenkin puolustettiin ja täytyy olla tietysti tyytyväinen voittoon, Tainio myönsi.

TPS:ltä parhaisiin maalipaikkoihin pääsivät Oskari Jakonen ja Alim Moundi. Jakonen pyssytti ensimmäisellä puoliajalla läheltä reilusti yli ja Moundin laukaus toisella puoliajalla painui tolppaa hipoen oikealta ohi.

– Typerästi kimposi kielimuurista siihen pallo ja Haka teki. Se oli toinen kerta täällä Kupittaalla kun näin kävi. Annettiin vähän samalla tavalla myös se läpiajo. Toisella puoliajalla niistä tilanteista, kun päästiin syöttämään Hakan linjaa vastaan, me odoteltiin liian kauan, Pikkarainen kritisoi.

– Suorat selkeät aloitteet sinne linjan taakse jäi kunnolla tekemättä, en ole siihen tyytyväinen kummallakaan jaksolla. On selvää, että kumpi tahansa voi tällaisen ottelun voittaa. Tänään Haka teki sen maalin, me ei. Nyt Haka on se joukkue, joka pitää ottaa kiinni, jos aiot sarjan voittaa. Ei tähän kannata jäädä nyt murehtimaan. Tämä on reilu jakso ja kaikki pelaa samalla tahdilla. Hakakin vaihtoi 4-5 pelaajaa viime pelistä, kyllä se ryhmän laajuus on nyt vahvuus meille molemmille joukkueille, Pikkarainen vielä muistutti.

Ottelun kooste TPS TV:ssä: https://tpstv.fi/kooste-tps-haka-0-1-29-05-2019/
Ottelun jälkeinen lehdistötilaisuus: https://tpstv.fi/lehdistotilaisuus-tps-haka-0-1-29-05-2019/

TPS:n pelit jatkuvat siis Veritas Stadionilla ensi sunnuntaina, kun FF Jaro saapuu vieraaksi Pietarsaaresta. Ottelu alkaa 2.6. klo 18.30.

Liput ennakkoon TPS – FF Jaro -otteluun viimeistään ottelua edeltävän vuorokauden puolella: https://www.ticketmaster.fi/event/fc-tps-ff-jaro-lippuja/251363

Lisää uutisia