TPS taipui PK-35 Vantaalle hyvästä taistelusta huolimatta

TPS ja PK-35 Vantaa iskivät yhteen Yläkentällä kauden toisessa keskinäisessä kohtaamisessaan. Epävakaa sää ei ollut este hyvälle jalkapallo-ottelulle. Katsomossa oli hyvä tunnelma läpi ottelun. Molempien joukkueiden kannattajat elivät voimakkaasti omiensa mukana. Erityisen hyvää meteliä pitivät Palloliiton Tulevaisuuden Tähdet-ohjelman tyttöpelaajat.

Ensimmäisellä puoliajalla molemmilla joukkueilla oli omat mahdollisuutensa mennä johtoon, mutta kumpikaan ei pystynyt omia paikkojaan hyödyntämään. Kumpikin joukkue puolusti erittäin kurinalaisesti. Ottelu oli odotetunlainen. PK-35 pyrki rakentelemaan peliä hyvin alhaalta rauhallisesti pallottelemalla, kun taas TPS pyrki aktiivisella prässillä sotkemaan vantaalaisten pelinrakentelun. Etenkin hyökkääjä Laura Linnala oli jatkuvasti vaarallinen hyökkäyssuuntaan. Linnala pääsikin vastakkain maalivahti Virtanen Espejo Iran kanssa, mutta hän pääsi sai torjuttua sen verran, että Erika Aappelqvist pääsi siivoamaan pallon pois vaara-alueelta.

Heti toisen puoliajan alkuun PK-35:n Reetta Suomela sai pallon maalillaan hyvin torjuneen Venla Roineen seläntaakse, mutta tilanne tuomittiin kuitenkin paitsioksi. Mitä edemmäksi ottelu eteni sitä enemmän vierasjoukkue otti pelia komentoonsa. PK-35 osui lopulta kahdesti hyvin nopeaan tahtiin. Molemmat maalit syntyivät erikoistilanteista. Ensin Ilona Walta puski pallon TPS maaliin vapaapotkusta. Reetta Suomela pääsi tekemään hyväksytyn maalin kulmapotkusta. TPS:n hurjan puolustustaistelun jälkeen Suomela laukoi pallon vastustamattomasti etukulmasta maaliin. TPS onnistui kaventamaan nopeasti. Netta Laasion erinomaisesta keskityksestä Viivi Ollonqvistillä oli helppo työ ohjata pallo maaliin. Hurjasta taistelusta huolimatta TPS ei saanut tasoitusmaalia tehtyä.

Hyviä otteita esittänyt Laura Linnala oli harmissaan lopputuloksesta.

– Meiltä aika perus suoritus, ei mitään ihmeellistä. Parempi esitys meiltä kuin moni aikaisempi peli, mutta harmittaa pari erikoistilanne maalia. Seuraavaan peliin varmasti katsotaan erikoistilanteet kuntoon ja huomenna palaudutaan. Yleisön kannustus antaa meille hirveästi voimaa, kommentoi Linnala.

– Alkukausi on ollut rankka. On ollut kaikennäköistä pientä vammaa ja muutenkin hankaluuksia elämässä. Nyt on saanut arkeen hyvän rytmin ja panostan tällä hetkellä täysillä jalkapalloon. Se on näkynyt myös kentillä, sanoi Linnala.

Teksti: Timo Kinnunen

Lopputulos:
TPS – PK-35 Vantaa 1–2 (0–0)

Ottelun maalit:
73  min 0–1Ilona Walta

76 min  0–2 Reetta Suomela

82 min 1–2 Viivi Ollonqvist

Varoitukset:
TPS

PK-35 Vantaa

42 min Jenni Huttunen


TPS:n kokoonpano:

35 Venla Roine (MV)
2 Selja Leiwo
3 Veera Keto
6 Silja Jaatinen
15 Saana Kallio (46 min Eveliina Heinonen)
16 Netta Laasio
18 Saija Östlund
19 Laura Linnala (80 min Jenna Koivisto)
22 Jenni Rannus
23 Netta Hanhimäki
25 Nelly Lehtilä  (70 min Viivi Ollonqvist)

Erotuomari: Ifeoma Kulmala
Pelipaikka: Turun Urheilupuiston Yläkenttä
Yleisömäärä: 401
Seuraava ottelu: La 5.8. klo 16.00 TPS–ONS 

Ottelun kooste

Lisää uutisia