TPS suuntaa Ahvenanmaalle – viime pelin ratkaissut Linnala nauttii itsensä haastamisesta liigakentillä

Kansallisessa Liigassa TPS:n tie vie viikonloppuna saaristoon, kun joukkue matkaa Ahvenanmaalle Åland Unitedin vieraaksi. Ottelu Åland United – TPS alkaa lauantaina kello 16.30.

Tepsi palasi viime viikonloppuna voittokantaan, kun FC Honka kaatui Espoossa Laura Linnalan maalilla 1–0. Ottelun ainoan osuman tarkalla ja painavalla laukauksella viimeistelleen Linnalan mukaan peli ei ollut kauneinta jalkapalloa, mutta tulos oli se, mitä TPS:n joukkue haki. Kun edellisestä voitosta oli kulunut kaksi kuukautta, näki päätösvihellyksen jälkeisistä tuuletuksista, että voitto maistui mustavalkoisille.

– Pelinä se oli välillä aikamoista kaaosta. Ei meillä ollut siinä hirveästi pallonhallintaa, eikä montaa maalipaikkaa, mutta aikainen johtomaalimme toisaalta ohjasi osaltaan pelin kulkua. Se maali toi meille uskoa itseemme. Lähdettiin sen jälkeen pitämään nollaa omissa ja sitä kautta klaaraamaan hommaa. Aika tiiviisti puolustettiin ja onnistuttiin estämään Hongan pääsy maalipaikoille. Tosi tärkeä voitto ja pisteet, Linnala tuumaa.

22-vuotias Linnala pelaa nyt ensimmäistä liigakauttaan. TPS-hyökkääjä on kulkenut askel kerrallaan määrätietoisesti kohti korkeampia sarjatasoja. Kaudella 2019 Linnala iski B-tyttöjen Ykkösessä 17 maalia. Yhden TPS:n kakkosjoukkueessa pelatun kauden jälkeen Linnala nostettiin TPS:n edustusjoukkueeseen. Linnala otti paikkansa edustusjoukkueesta ja oli heti debyyttikaudellaan Tepsin paras maalintekijä naisten Ykkösessä. Joukkueen maalikuningattaren tittelin hän vei nimiinsä myös kaudella 2022.

– Alkukausi oli tänä vuonna vähän mitä oli loukkaantumisen takia, mutta nyt olen päässyt takaisin kuntoon ja päässyt nauttimaan pelaamisesta. On ollut kivaa päästä haastamaan itseään korkeimmalla sarjatasolla, Linnala sanoo.

– Kun pelin taso nousee, niin myös oma taso nousee. Joka päivä olen treeneissä antanut kaikkeni, että pystyn kehittämään itseäni pelaajana. Samalla tavalla se maalintekotaito kehittyy kuin pelin muutkin osa-alueet, vastaa Linnala kysymykseen, miten nousu pykälä kerrallaan sarjatasolta toiselle on onnistunut.

Selkein ero naisten Ykkösen ja Kansallisen Liigan välillä on Linnalan mukaan joukkueiden tasaisuudessa.

– Ykkösessä joukkueiden taso heitteli tosi paljon. Kansallisessa Liigassa kaikki joukkueet ovat oikeasti tosi kovia. Pelin tempo on liigassa kovempi ja myös yksilöt taitavampia, näin yleisesti sanottuna.

TPS ja Åland United ovat kohdanneet kahdesti kuluvan vuoden aikana. Joukkueiden kauden ensimmäinen keskinäinen taisto oli kesäkuun alussa Turussa pelattu Kansallisen Liigan kamppailu, jonka Åland vei nimiinsä selvästi 5–0. Kuukausi myöhemmin joukkueet kohtasivat Suomen Cupin ottelussa samaisella Turun Urheilupuiston Yläkentällä, ja ottelu oli lähes loppuun asti tasainen maalin peli. Tuolloin Åland United lunasti cupin jatkopaikan viime minuuttien maaleilla 2–0, mutta Linnalan mukaan TPS:n hyvä taistelu antoi joukkueelle uskoa, että myös Åland United on hyvällä pelillä voitettavissa.

– Tiedämme, että pystymme haastamaan tosissaan ihan jokaisen joukkueen tässä sarjassa. Voitto haettiin viime viikonloppuna Espoosta ja samaa tulosta lähdetään hakemaan nyt Maarianhaminasta. Voitto vaatii meiltä taas vahvaa puolustuspelaamista. Lähdetään siitä, että pidetään Åland poissa vaarallisilta maalipaikoilta ja tehdään itse voittoon tarvittavat osumat.

La 19.8. klo 16.30 Åland United–TPS, Maarianhamina, Ahvenanmaa.

Lisää uutisia