TPS surffaili 3-1 -voittoon Eurooppa-liigassa

TPS vei Eurooppa-liigan 1. karsintakierroksen ensimmäisen osaottelun lukemin 3-1. Ensimmäisen puoliajan esityksen perusteella voitto olisi voinut tulla suuremmallakin marginaalilla, mutta toisen puoliajan lievähkö lepsuilu piti lukemat säädyllisinä. TPS:n voiton takuumiehinä olivat kaksi maalia iskenyt Riku Riski, kaikki TPS:n maalit syöttänyt Jonatan Johansson ja yhden maalin takonut Babatunde Wusu.

TPS otti matsin haltuun heti alusta ja vei peliä koko ajan Port Talbot Townin puoliskolle. Jo kuudennella minuutilla vieraiden puolustajat siivosivat Johanssonin puskun maaliviivalta. Tämän jälkeen TPS rynnisti kohti walesilaisten maalia pääasiassa vasemmalta laidalta Mika Ääritalon johdolla. Reilun kympin jälkeen Ärtsi eteni aina rankkarialueelle asti ja pisti pallon jo yhden puolustajan ”putkista”, mutta tilanne sudittiin kuitenkin kulmaksi. Tästä muutama minuutti eteenpäin ja Ääritalo tarjoili Johanssonille, mutta Tintin tulinen laakasu plokattiin walesilaisella lihalla keskialueelle asti. 

Ensimmäinen maali nähtiin 24. minuutilla; Riku Riski sai pallon keskialueella ja lähti verkkaisesti etenemään kohti maalia. Kun kukaan ei tullut hätistelemään, Riski pisti laukoen ja kuti muutti puolustajasta suuntaa ja taululle ilmeistyi 1-0 -lukemat. Alle puolen tunnin jälkeen TPS lisäsi johtoaan. Babatunde Wusu voitti pääpallon keskialueella ja syötti juoksupallon Tintille oikealle laidalla. Tämän jälkeen Tunde otti suunnan kohti vieraiden maalia ja päättäväisesti rynnisti aina rangaistusalueella asti. Ja sieltähän se Tintin syötti tuli ja Tunde pääsi iloitsemaan maalista. Todellinen duunarin maali.

Riku Riski iski illan toisen osumansa ainoastaan muutaman minuutin kuluttua Tunden maalista. Johansson tarjoili pystyyn juosseelle Riskille läpiajon, josta RR10 ei erehtynyt. Tarkka sijoitus takakulmaan ja turvallinen 3-0 -johto oli tosiasia. Vielä ennen taukoa Sami Rähmönen keskitti laadukkaan pallon rangaistusalueelle, mutta Wusun nuppauksen maalivahti Lee Kendall torjui kuitenkin kulmaksi.

Kahden maalin mies Riku Riski kommentoi osumiaan seuraavasti.

– Päästiin iskemään vastaan ihan ok, kun puolustettiin aika tiiviisti. Aina kun saatiin pallo, niin pyrittiin iskemään nopeasti ja siitä niitä paikkoja sitten tuli, hymisteli RR10 lehdistötilaisuudessa

Toisella puoliajalla pelin luonne vähän muuttui ja näytti siltä että TPS oli jo osittain varma voitostaan. Hyvänolon tunne kostautui ja Port Talbot Town iski komean kavennuksen 69. minuutilla. Keskialueelta annetun vaparin puski verkkoon kärkimies Martin Rose. Muuten toinen puoliaika oli pelailu, vaikka komean paluun kentälle tehnyt Toni Kolehmainen ja Jonatan Johansson ahdistelivatkin kumpikin kertaalleen vaarallisesti Port Talbotin maalivahtia. Loppulukemat olivat joka tapauksessa 3-1.

Port Talbotin manageri ei suuremmin selitellyt matsin jälkeen.

– Mielestäni katsojat näkivät hyvän matsin. TPS oli parempi ja teki kolme maalia, mutta meidän kavennus oli sekin hieno. Loistava keskitys ja huippupusku. Olisin ollut pettynyt, jos emme olisi tehneet maalia, tilitti manageri Mark Jones.

TPS:n päävalmentaja Marko Rajamäki allakirjoitti illan käsikirjoituksen.

– Ensimmäinen puoliaika meni täysin meidän hallussa. Toisella puoliajalla meidän pallollinen peli loppui. Muutamat pelaajat klenkkailivat, Riku sai mällin ja Manninenkin keräili kamojaan toisella puoliajalla. Kolehmainen pelasi pitkän breikin jälkeen hyvin ja rytmitti peliä ihan ookoosti ja oli tavallaan meidän pelin sielu. Jos ennen matsia mulle olisi tarjottu 3-1 -tulosta, olisi se mulle kelvannut, kiteytti Rapa pressin lopuksi.

Lisää uutisia