TPS sopimukseen senegalilaistoppari Samba Bengan kanssa

TPS solmi kauden 2021 kattavan sopimuksen keskuspuolustaja Samba Bengan kanssa. 24-vuotias Benga on kotoisin Senegalista. 192-senttinen toppari siirtyy TPS:n paitaan SJK:n organisaatiosta, jota hän edusti Veikkausliigassa kaudella 2019 ja Ykkösessä kaudella 2020. Samba Seynabou Benga on pelannut urallaan myös laitapuolustajana, puolustuksen molemmilla laidoilla.

– Minulla oli vaikeat puoli vuotta epäonnisen loukkaantumiseni jälkeen, mutta nyt olen taas valmis jatkamaan uraani, uusin selkein tavoittein. Olen kiitollinen TPS:lle saamastani luottamuksesta ja todella iloinen siitä, että sain liittyä joukkueeseen. Minulle on suuria kunnia edustaa tätä perinteistä seuraa ja kiitän seuran valmennusta siitä, että olen saanut mahdollisuuden, Benga kertoo.

– Saatiin isokokoinen, nopea ja aggressiivinen puolustaja joukkueeseen, me tarvitsemme vähintään kolme hyvää topparia Ykköseen. Samba tuli meille trialille ja hän osoitti nopeasti olevansa pelimies. Hän aloittaa täällä Suomessa uransa vähän kuin uudestaan, koska loukkaantuminen sotki viime ja edelliskautta. Samba oli Tepsin kiikarissa jo silloin, kun hän pelasi EIF:ssä. Hän lähti silloin kuitenkin kesken kauden Eremenkon mukana SJK:hon. Samba on myös mukava kaveri ja hän on sopeutunut meille lyhyessä ajassa todella nopeasti, TPS:n päävalmentaja Jonatan Johansson vakuuttaa.

Vuoden 1996 ikäluokkaa oleva Benga muutti kotimaastaan Senegalista Italiaan vuonna 2015. Hänen ensimmäinen seuransa aikuisten sarjoissa oli AC Pisa, jonka edustusjoukkueessa hän debytoi 18-vuotiaana Italian kolmanneksi korkeimmalla sarjatasolla, Serie C:ssä. Bengan nosti edustusjoukkueeseen Pisan väliaikaisena managerina toiminut Christian Amoroso, jolla on taustaa pelaajana yli 300 Serie A -ottelun verran Bolognasta ja Fiorentinasta.

Pisasta Benga siirtyi kaudeksi 2015-16 lainasopimuksella Serie D -joukkue Bogliascoon. Pisa ei jatkanut lainan jälkeen enää kuitenkaan sopimusta, vaan Benga siirtyi kaudeksi 2016-17 vapailla papereilla Serie D -seura FC Ponsacco 1920:een ja siellä tutun Christian Amoroson alaisuuteen. Bengan ja Amoruson matka jatkui vielä saman kauden aikana Serie D -seura Ghivizzano Borgo a Mozzanon riveihin.

Kauden 2017-18 Benga pelasi Sestri Levantessa Serie D:ssä, ja jälleen Amoroson luottopelaajana. Pelejä kertyi yhteensä 25. Kuuden Italiassa vietetyn vuoden jälkeen Benga siirtyi Romanian toiseksi korkeimmalla sarjatasolla pelanneen UTA Aradin riveihin. Hän pelasi Romaniassa kaudella 2018-19 yhteensä 19 ottelua ja siirtyi huhtikuussa 2019 Suomeen Ykkösen tasolle EIF:n rivehin.

Benga pelasi EIF:ssä 11 Ykkösen ottelua ja viimeisteli niissä kaksi maalia. Hän siirtyi kesken kauden 2019 SJK:n Veikkausliigajoukkueeseen. Benga ehti pelata SJK:ssa kaudella 2019 kaksi Veikkausliigaottelua. Hän loukkaantui vakavasti kesäkuussa 2020 SJK Akatemian paidassa Ykkösen avauskierroksen ottelussa.

Lisää uutisia