TPS sopi kolme kovaa harjoituspeliä liigajoukkueita vastaan

TPS on saanut sovittua kolme mielenkiintoista ja haastavaa harjoitusottelua seuraavan reilun kahden viikon ajanjaksolle. Raitapaitoja vastaan asettuu kolme Veikkausliigaseuraa, jotka ovat IFK Mariehamn, FC Haka sekä HIFK. Palloseura kohtaa ensin IFK Mariehamnin ja Hakan vieraissa ja lopuksi HIFK:n kotona Turussa. TPS on kuitenkin varautunut myös siihen, että otteluita saatetaan perua tai aikatauluihin voi tulla viime hetken muutoksia.

– Saadaan kolme erittäin kovaa peliä todella tärkeään paikkaan, hienoa että saatiin ne nyt sovittua. Pelaajistakin huomaa, että nyt todella tarvitaan niitä pelejä. Ilves-pelistä on jo kaksi viikkoa aikaa. Pelit on se ainoa ympäristö, missä uudistunut joukkue oppii pelamaan näitä pelejä, TPS:n päävalmentaja Jonatan Johansson tietää.

Harjoituspelien rupeama alkaa ensi lauantaina, kun raitapaidat matkustavat IFK Mariehamnin vieraaksi Ahvenanmaalle. IFK Mariehamn – TPS alkaa Maarianhaminan Wiklöf Holding Arenalla 27.3. klo 17.00. TPS:ltä puuttuu varmuudella pitkäaikaispotilas Onnipekka Pajula sekä edelleen itseään kuntouttava Roope Pakkanen.

– Meidän reservijoukkue ei saa pelata tällä hetkellä ja se tuo uusia haasteita meille. Nyt saadaan kolme äärimmäisen kovaa testiä, missä me oikeasti menemme nyt. Mikä on joukkueen sisäinen kilpailutilanne ja miten me pystymme vastaamaan myös tempossa sekä yleensäkin fyysisesti liigajoukkueille. Nyt näemme myös, miten kokonaisuus toimii kovia Veikkausliigajoukkueita vastaan. Joukkueen terveystilanne on tällä hetkellä erittäin hyvä, uusia loukkaantumisia ei ole onneksi tullut, Johansson kiittelee.

– Kaikki tekeminen keskittyy tässä vaiheessa omaan joukkueeseen, mutta totta kai me valmentajat olemme käyneet läpi myös IFK Mariehamnin pelaamista. Todella hienoa päästä pelaamaan ensi viikonloppuna keväisessä Maarianhaminassa, Johansson hehkuttaa.

Aprillipäivänä on vuorossa FC Haka – TPS. Ottelu alkaa Valkeakosken Tehtaan kentällä torstaina 1.4. klo 14.00. Sen jälkeen TPS pelaa Turussa HIFK:ta vastaan. Palloseuran ja HIFK:n välinen ottelu pelataan näillä näkymin lauantaina 10.4. LähiTapiola Areenalla klo 15.30 [Huom! Ottelun alkamisaika päivitetty 26.3.]. TPS – HIFK -ottelun pelipaikka ei ole täysin kiveen hakattu, mutta todennäköisin pelipaikka on kuitenkin.

– Meillä kuplamme on toiminut edelleen erittäin hyvin. Toivon todella, että saisimme pelata nämä harjoitusottelut, mutta myös viime hetken peruuntumisiin on pakko varautua varmuuden vuoksi. Sitten reagoidaan määräysten ja sääntöjen mukaisesti ja mennään yleinen hyvinvointi edellä. Tässä nykytilanteessa kaikki on kuitenkin mahdollista nopeallakin aikataululla, Johansson varoittelee varmuuden vuoksi.

Kaikki TPS:n harjoitusottelut pelataan nykyrajoitusten mukaan tyhjille katsomoille.

Ålandstidningen näyttää kuitenkin IFK Mariehamn – TPS -ottelun ilmaiseksi suorana lähetyksenä.

Turun Sanomat näyttää puolestaan TPS – HIFK -ottelun suorana lähetyksenä lukijoilleen.

Lisää uutisia