TPS solmi kolme tärkeää jatkosopimusta

Veikkausliigakauteen 2011 valmistautuva TPS on solminut kolme tärkeää jatkosopimusta. Seuran omat kasvatit, hyökkääjä Mika Ääritalo ja keskikenttäpelaaja Santeri Mäkinen, jatkavat TPS-paidassa kauden 2014 loppuun ulottuvilla sopimuksilla. Keskikenttäpelaaja Toni Kolehmainen puolestaan jatkaa raitapaitojen riveissä ainakin kauden 2013 loppuun asti.

Seitsemännen kautensa TPS:n riveissä aloittava Ääritalo valittiin vuoden liigatulokkaaksi kaudella 2006. Siitä lähtien tämä 25-vuotias hyökkääjä on kuulunut joukkueensa luottopelaajiin. Ääritalo lähti jo nuorena poikana tammikuussa 2003 hakemaan lisäoppia englantilaisen Aston Villan junioriakatemiasta. TPS:ään hän palasi keväällä 2005. Kaudella 2007 hän iski kovimman maalisaldonsa, kahdeksan osumaa, ja tuli valituksi myös suomalaisten urheilutoimittajien nimeämään kauden 2007 tähdistöjoukkueeseen, eli niin sanottuun Kopla-joukkueeseen. Muutamasta vakavasta loukkaantumista uransa aikana kärsinyt Ääritalo on pelannut Veikkausliigassa ja TPS:ssä yhteensä 106 ottelua, viimeistellyt niissä 23 maalia ja voittanut kolme SM-pronssia.

19-vuotias Mäkinen kuuluu puolestaan vuonna 1992 syntyneiden ikäluokan lahjakkaimpiin pelaajiin Suomessa. Mäkinen teki oman Veikkausliigadebyyttinsä viime vuoden toukokuussa vierasottelussa JJK:ta vastaan. Kaikkiaan liigaotteluita kertyi kaudella 2010 yhteensä kuusi kappaletta. Mäkinen toipuu parhaillaan polvioperaatiosta ja hänen kauden avauksensa siirtyy vasta kesälle.

Oululaislähtöinen Kolehmainen siirtyi viime kaudeksi TPS-paitaan AC Oulun riveistä, jota hän oli nostamassa Veikkausliigaan kauden 2009 päätteeksi. 22-vuotias Kolehmainen pelasi viime vuonna ensimmäisen Veikkausliigakautensa, jossa otteluita kertyi yhteensä 21 ja maalitili aukesi heti kauden ensimmäisessä kotiottelussa FC Honkaa vastaan. Kolehmainen löysi nopeasti paikkansa TPS:n keskikentän pohjalla ja hänet valittiin kauden päätteeksi Kopla-joukkueeseen. Kolehmainen on alun perin OLS:n kasvatteja ja hän on ehtinyt pelata nuoresta iästään huolimatta jo Englannissa ja Hollannissa. Kausi 2004-05 meni Blackburnin junioriakatemiassa ja tammikuusta 2007 kesään 2009 asti hänen seuransa oli AZ Alkmaar.

Jatkosopimukset solminut TPS-kolmikko oli voittamassa viime kaudella seuransa riveissä Suomen Cupin mestaruutta sekä SM-pronssia. Kaikki kolme pelaajaa ovat myös tuttuja pelaajia eri ikäkausimaajoukkueista ja tästä kolmikosta Ääritalo on saalistanut tililleen jo kaksi A-maaotteluakin.

– Ärtsi ja Kole ovat isossa roolissa kauden alusta alkaen ja sitä roolia on tarjolla myös Santulle, kunhan hän vaan tervehtyy. Nämä jatkosopimukset osoittavat myös sitoutumista tähän seuraan, TPS:n päävalmentaja Marko Rajamäki kiittelee.

Lisää uutisia