TPS saalisti tasapelipisteen sarjakakkoselta

TPS ja RoPS ovat tahkonneet Veikkausliigassa nyt 180 minuuttia ja lisäajat päälle ilman maalin maalia. Eli, RoPS ja TPS päätyivät tällä kaudella jo toistamiseen maalittomaan tasapeliin. Tällä kertaa pelipaikkana oli Rovaniemen pari vuotta sitten uusittu keskuskenttä.

TPS TV:n kooste ottelusta: https://tpstv.fi/kooste-rops-tps-0-0-26-06-2018/

Kotijoukkue RoPS loi heti alkuun pari todella vaarallista maalipaikkaa ja TPS:llä kävi jopa hieman tuuri. RoPS:n Rasmus Degerman jysäytti pallon ensin tolppaan ja heti perään pallo kimmahti hänen toimestaan TPS-maalin ylärimaan. Vajaan kymmenen minuutin kohdalla TPS:n Jonni Peräaho sai hyvän paikan, mutta hän ei pystynyt sutimaan palloa sisään.

Reilun 20 minuutin kohdalla TPS:n Niklas Blomqvist vapautti Aleksi Ristolan, joka puolestaan tinttasi pallon RoPS-maalin pystyhirteen. Elias Ahde seurasi hyvin tilannetta, mutta hän ei päässyt paluupalloon kiinni. Tilanteesta seurasi Sami Rähmösen antama vapaapotku, jonka RoPS:n maalivahti Antonio Reguero kuitenkin selvitti.

Veikkausliigan sarjataulukossa toisena oleva RoPS oli ottelun ensimmäisellä puoliajalla hieman hallitsevampi osapuoli, mutta varsinkin Ristola aiheutti nopeilla juoksuillaan ylimääräistä kiirettä RoPS-puolustukselle. Erityisesti RoPS:n nigerialaistähti Taye Taiwo oli ajoittain yllättävän suurissa vaikeuksissa.

Ottelun toinen puoliaika alkoi melko tasaisella pallottelulla, eikä ensimmäiseen 20 minuuttiin tapahtunut mitään kovin merkittävää. RoPS loi ensimmäisen maalipaikan ottelun 68. minuutilla, mutta Aapo Heikkilän pusku painui selvästi ohi. TPS viritteli vastaavasti muutaman vastaiskun, mutta tilanteet kuivuivat ennen aikojaan kasaan. 

Ottelun 82. minuutin kohdalla TPS sai kulmapotkun ja Ahde pääsi latamaan lujaa jälkitilanteesta, mutta Reguero venyi erinomaisesti pallon eteen. RoPS pääsi hätyyttelemään TPS-maalivahti Jonathan Viscosia vielä lisäajalla, mutta kanadalaisvahti torjui Lassi Lappalaisen vedon, eikä isäntien Simo Roiha ehtinyt onneksi enää paluupalloon. 

Lisäajan viimeiset minuutit edettiin varsin katkonaisissa merkeissä ja molemmat joukkueet taisivat keskittyä pääasiassa enää tappion välttämiseen.

TPS pelasi RoPS:ia vastaan nyt jo kauden 7:nnen tasapelinsä. TPS jahtaa pisteitä seuraavan kerran Veritas Stadionilla ensi perjantaina, kun PS Kemin kotonaan maanantaina kaatanut IFK Mariehamn saapuu Turkuun. Ottelu alkaa poikkeuksellisesti jo klo 18.00.

Lisää uutisia