TPS saalisti tärkeän voiton, mutta lopun toilailu oli taas kostautua

TPS palasi kahden tasapelin jälkeen taas takaisin voittojen tielle, kun tamperelainen TPV kaatui Kupittaalla perjantaina 3-2. TPS tyri kuitenkin jo selvän kolmen maalin johdon aivan turhaan ja lopun toilailu meinasi kostautua vajaa parin viikon takaisen MYPA-ottelun tavoin. Tällä kertaa pisteet kuitenkin jäivät Turkuun ja kolmantena oleva Jaro on taas yhdeksän pisteen päässä takana.

Perjantainen TPV-ottelu osoitti taas, että Jalkapallon Ykkösessä ei saa mitään ilmaiseksi. TPS näytti purjehtivan vasemmalla kädellä voittoon ja johti tunnin kohdalla jo kolmella maalilla. Sitkeä sarjapaikastaan taisteleva TPV osoitti kuitenkin luonnetta, eikä antanut periksi, vaan nousi jo maalin päähän hengittämään. TPS:n pakka oli pahiten sekaisin tamperelaisten toisen maalin jälkeen ja vieraat pääsivät leipomaan pallon kanssa vielä vaarallisen lähelle TPS:n maalia.

TPS sai avausmaalinsa 25. minuutin kohdalla aikamoisen puhtaana lahjana. TPV:n Giorgi Ositashvilillä pimeni hetkeksi arvinointikyky täysin, kun hän ohjasi Mika Ääritalon osittaisen syötön omaan maaliin.

TPS sai räjähtävän lähdön ottelun toiselle puoliajalle, kun avauspaikastaan kiittänyt Oskari Jakonen kumautti pallon takanurkkaan. Maali syntyi harvinaisen epäitsekkään ja hienon kuvion päätteeksi. TPS purki TPV:n kulman ja Jakonen pinkaisi pitkään spurttiin kohti vieraiden maalia. Hän syötti pallon oikealle Joakim Latoselle, joka pisti pelivälineen takaisin. Jakonen heitti sitten liinat kiinni perässä juosseen Mauro Severinon edessä ja pommitti pallon tyylillä verkkoon.

TPS 3-0-osuma syntyi Matej Hradeckyn oivalluksen tuloksena reilun tunnin kohdalla. Hän vippasi pallon TPV:n linjan taakse ja Eliécer Espinosa pääsi läpiajoon. Kolumbialainen ei näistä paikoista yleensä erehdy ja tuloksena oli jo kauden maalin numero 14.

TPV kavensi kuitenkin 65. minuutin kohdalla tilanteeksi 3-1. Juho Saarinen antoi tarkan keskityksen oikealta ja Arjan Goljahanpoor puski pallon varmasti reppuun. TPV:n 3-2-kavennus syntyi paria minuuttia ennen täyttä aikaa. Jesse Oksanen puski ja Miikka Mujunen venyi pallon eteen, mutta Eetu Kolu siivosi paluupallon verkon perille.

– Ollaan sitkeä porukka, joka taistelee pisteistä aina ihan viimeiseen asti. Peli parani tänään loppua kohden, mutta ihan ei riittänyt. Siitä lähdetään, että TPV pelaa Ykkösessä myös ensi kaudella, TPV:n Kolu paalutti.

– Paikka avauksessa tietysti maistui ja ihan kiva, että tänään osuin itsekin. Mutta jos ei tule tehoja, niin joku toinen pelaa. Se on ihan selkeä juttu. Mun mielestä ihan hyvä matsi 3-0-tilanteeseen asti ja sen piti olla jo siinä. Lopun pieni paniikki oli vähän turha meiltä, hyvän ottelun TPS-paidassa pelannut Jakonen myönsi.

– Ekalla jaksolla TPS oli pelillisesti parempi, mutta en ole ihan varma oliko heillä kuitenkaan maalipaikkoja. Meillä oli suuria ongelmia varsinkin heidän vasemmalla puolellaan. TPS käytti leveyttä hyväkseen ja saatiin juosta perässä. Tauolla käytiin läpi sitä, mutta silti TPS:n 2-0-maalissa tuli melkoinen epätasapaino kentälle. Se mielestäni ratkaisi pelin, TPV-luotsi Anssi Ylinen niputti ottelun tapahtumat.

– Saatiin lopussa kaksi maalia, mutta TPS oli jo karannut. Ilman TPS:n toista maalia oltaisiin oltu pelissä pidempään mukana, Ylinen arveli.

– Ensimmäinen puoliaika oli kohtalainen. Ei tarjottu paljon vastustajalle ja päästiin lähelle niitä paikkoja. Toisen jakson alku oli tosi hyvä, se oli paras osamme tässä ottelussa. Sitten TPV teki sen 3-1, tehtiin vähän vaihtoja, no oman piikkiini minä sen otan. Tämä tapahtui lyhyen ajan sisään toisen kerran ja vielä kotiottelussa. Fokus hajosi ja tehtiin huonoja päätöksiä. Kaikki eivät tehneet työtään loppuun asti, TPS:n päävalmentaja Tommi Pikkarainen manasi.

– Aion olla suhteellisen armoton, jos pystyn nuo asiat osoittamaan videolta. On anteeksiantamatonta, jos joku ei tee töitään loppuun asti johtosemassa. Meillä on kuitenkin sellainen kilpailutilanne, että se ei vaan käy. Meillähän pitää olla näköjään ihan törkeä ylivoima, ennen kuin me saadaan cruisailla rauhassa viimeinen kymmenminuuttinen, Pikkarainen vielä ihmetteli.

Ottelun kooste TPS TV:ssä: https://tpstv.fi/kooste-tps-tpv-3-2-30-08-2019/

Lisää uutisia