TPS saa vieraita Paraisilta – päävalmentaja Johansson kohtaa kasvattajaseuransa

Turun Palloseura saa Ykköscupin alkulohkon viimeiseen otteluunsa vieraita Paraisilta. Ottelu TPS–PIF alkaa Turun LähiTapiola Areenalla lauantaina 26. helmikuuta kello 13.

Pargas IF on Ykkösen nousijajoukkue. PIF pelasi edellisen kerran Ykkösessä vuonna 1994 ja putosi kauden päätteeksi alemmalle sarjatasolle. Tuolloin vuonna 1994 PIF:n riveissä pelasi TPS:n nykyinen päävalmentaja Jonatan Johansson.

– Piffen ja Tepsi ovat molemmat seuroja, jotka merkitsevät minulle todella paljon. Piffen on kasvattajaseurani ja Tepsin kautta pääsin aikanaan maailmalle. Toivottavasti lauantaista tulee hieno ottelutapahtuma, ja saadaan faneja paikalle Paraisilta ja Turusta, Johansson sanoo.

PIF:llä on riveissään kaksi TPS-taustaista maalivahtia, Arnold Uschanov ja Olli Hakanpää. Lisäksi paraislaisten puolustuksessa luutii tepsiläisille tuttu Tomas Hradecky.

PIF:n valmentajat, päävalmentaja Stefan Strömborg ja apuvalmentaja Kari Virtanen, ovat kumpainenkin turkulaisille jalkapallon ystäville tuttuja miehiä. Strömborg on Piffenin kasvatti, mutta hän on pelannut Tepsissä Veikkausliigaa vuonna 1994 ja toiminut myöhemmin myös TPS:n fysioterapeuttina ja apuvalmentajana. Kari Virtasen pelaajaura SM-tasolla alkoi 18-vuotiaana Turun Palloseurassa, ja peliuran jälkeen hän toimi juniorivalmennustehtävissä TPS:ssä.

Tepsin ja Piffenin välinen Ykköscupin peli piti pelata jo viikko sitten, mutta peliä jouduttiin siirtämään TPS:n joukkueessa todettujen useiden koronavirustartuntojen vuoksi. Johansson kertoo, että koronavirus kävi lähes koko joukkueen läpi.

– Yllätyin siitä, kuinka nopeasti tauti pääsi leviämään pukukopissa ja kuinka kovin se iski. Meillä on edelleen muutamia pelaajia, jotka eivät ole pystyneet treenaamaan yhtään sen takia, että he ovat niin väsyneitä ja heidän olonsa on vieläkin niin heikko. Toivottavasti korona vieraili nyt viimeistä kertaa meidän kopissamme.

Positiivisiakin uutisia on, nimittäin loukkaantumisen vuoksi kuukauden päivät sivussa ollut hyökkääjä Simo Roiha on nyt toipunut pelikuntoon.

Otteluennakkovideolla päävalmentaja Jonatan Johansson kertoo omasta historiastaan Piffenin kanssa, TPS:n lähtökohdista lauantain peliin sekä nyt joukkueen mukana olevista testipelaajista.

 


Turun Palloseura myy TPS–PIF-otteluun irtolippuja pelipäivänä hallilla klo 12.30 alkaen. Aikuiset 10 €, eläkeläiset/opiskelijat/nuoret [12–17v] 5 €. Alle 12-vuotiaat ilmaiseksi.

Turun Sanomat näyttää ottelun tilaajilleen suorana ja selostettuna lähetyksenä verkkosivuillaan.

Lisää uutisia