TPS saa vieraakseen HJK:n – haussa kauden toinen voitto Klubista

Kansallisen Liigan runkosarja on viimeistä silausta vaille paketissa. Turun Palloseura kohtaa lauantaina runkosarjan päätöskierroksen kotiottelussa Helsingin Jalkapalloklubin. Ottelu alkaa Urheilupuiston Yläkentällä kello 15.00.

Ennen runkosrajan viimeistä kierrosta on selvää, että TPS:n kausi tulee jatkumaan alemmassa loppusarjassa. TPS on sarjataulukossa kahdeksannella sijalla – kiinni suoraan säilymiseen oikeuttavassa sijassa. Pykälän taaempana oleva PK-35 kuitenkin hengittää turkulaisten niskaan vain neljän pisteen päässä, joten Siiri Välimaan valmentama mustavalkoinen joukkue janoaa luonnollisesti lisäpisteita.

Edellisellä kierroksella TPS kohtasi vieraissa Åland Unitedin. Ottelu pysyi pitkään maalin pelinä, mutta repsahti viimeisen vartin aikana ja loppulukemat kirjattiin sarjakakkosen Åland Unitedin hyväksi 4–0.

– Me päästimme lopussa liian helppoja maaleja. Tuollaisissa tilanteissa täytyy ottaa vastuuta. Meidän maalivahtimme pelasi hyvän pelin, ja siinä olisi takaa-ajo ollut ihan mahdollinen. Olihan Åland vahva joukkue, emme me saaneet kuin yhden ylärimaan osuneen kaukolaukauksen. Eipä siinä jossiteltavaa jäänyt siltä osin, kertaa TPS-käskijä Välimaa.

Jos oli vastus kovaa luokkaa viikko sitten Ahvenanmaalla, sitä se on myös huomenna Yläkentällä. HJK on Kansallisessa Liigassa kolmospaikalla. Pitkä kausi on kuitenkin osoittanut, että HJK on lyötävissä – se tiedetään erityisen hyvin TPS-leirissä. TPS otti yllätysvoiton, kun joukkueen kohtasivat edellisen kerran kesäkuussa Helsingissä. Ottelu oli varsin epätyypillinen jalkapallopeli: TPS ei päässyt kertaakaan vetopaikalle HJK:n boksissa, mutta siitä huolimatta turkulaiset iskivät kolme maalia, kun toinen toistaan komeammat kaukolaukaukset ohittivat Annika Laihasen Klubi-maalilla.

TPS:n päävalmentaja Siiri Välimaa tietää, että toista täysin samanlaista peliä tuskin on luvassa lauantaina. TPS:n joukkueelle tuo paljon uskoa itseensä se fakta, että joukkue on jo kertaalleen pystynyt HJK:n voittamaan.

– Se kesäkuinen HJK-voitto oli meiltä aika nappipeli. Se luo meille uskoa, että pystymme tekemään sen uudestaan. Jokainen peli on kuitenkin erilainen, eikä peli tule olemaan nyt Yläkentällä samanlainen kuin millainen se oli reilut kaksi kuukautta sitten Boltilla, Välimaa tietää.

HJK vahvistui aiemmin tässä kuussa, kun Helmareistakin tuttu keskikenttäpelaaja Iina Salmi liittyi joukkueeseen. Välimaan mukaan lauantaina turkulaisille jalkapallon ystäville onkin luvassa laadukas kamppailu.

– HJK on aika nuori ja nälkäinen, laadukas joukkue. Tietyllä tapaa heidän joukkueensa nuoruus on ehkä näkynyt sellaisena ailahtelevaisuutena peliotteissa. Iina Salmi on heille hyvä vahvistus, kokenut konkari ja tuttu pelaaja minullekin takavuosilta, Välimaa sanoo.

– Laadukas ja vauhdikas peli on varmasti luvassa lauantaina, Välimaa ennakoi.

La 26.8. klo 15.00 TPS–HJK, Turun Urheilupuiston Yläkenttä.

Lipunmyynti otteluun tapahtuu ainoastaan paikan päällä Yläkentällä pelipäivänä. 

Ruutu näyttää ottelun suorana lähetyksenä.

Otteluinfon voit lukea tästä.

Lisää uutisia