TPS saa sunnuntaina vieraita Valkeakoskelta

TPS jatkaa sunnuntaina taas pelejään Veikkausliigassa, kun Valkeakosken Haka marssittaa joukkonsa isäntiä vastaan Turun Paavo Nurmi Stadionin viheriölle. Tämä perinteitä pursuva taistelu alkaa klo 18.30.

TPS lähtee Hakan kimppuun raskaan Kuopion reissun jäljiltä. Joukkue majaili ja tappoi aikaa Savon sydämessä sunnuntaista keskiviikkoon, koska se kohtasi KuPS:n kahteen otteeseen peräkkäin. Joukkueet tasasivat alkajaiksi pinnat Veikkausliiga-otsikon alla ja osa kahdessa kisailtiin Suomen Cupin puolivälieräpaikasta. Sen draaman vei nimiinsä KuPS huikean pitkän pilkkukisan jälkeen.

– Ensimmäisessä pelissä pistejako oli ihan oikeutettu tulos, paikkoja oli molemmilla. Me haimme loppuun asti voittoa. Kuopion leiri on muuten ajallisesti pisin leirimme minun päävalmentaja-aikanani. Cupin ottelussa veimme kyllä peliä, enkä tekisi sinänsä siinä pelissä mitään toisin. Aina sitä maalia ei vain tule, TPS:n päävalmentaja Marko Rajamäki muistuttaa.

– Se minua jäi harmittamaan, että minua pidettiin huonona hävijänä cupin pelin jälkeen. En muka ilmestynyt ottelun jälkeiseen lehdistötilaisuuteen, vaikka sinne kyllä menin. Turha tähän asiaan on kuitenkaan enää juuttua, vaan fokus on tämän kauden osalta nyt sitten Veikkausliigassa, Rajamäki korostaa.

Molemmat joukkueet ovat aloittaneet kautena ailahtelevaisesti. Kotijoukkue hävisi ennen yllättäen MYPA:lle, nuiji perään HJK:n ja teki sen jälkeen Kuopion reissunsa. Haka puolestaan hävisi Lahdelle ja IFK Mariehamnille, mutta kävi siinä välissä kouluttamassa JJK:ta Jyväskylässä.

– Alkukaudesta tapahtuu aina yllätyksiä. Joukkueet ovat muuttuneet edelliskaudesta, uuteen pelitapaan totuttelu vie aikansa ja kentät eivät ole vielä parhaassa mahdollisessa kunnossa, Rajamäki luettelee

– Todelliset voimasuhteet alkavat muotoutua, kun kaudesta on sellainen kolmasosa takana, Rajamäki jatkaa kokemuksen syvällä rintaäänellä.

Kauden 2011 kolmesta TPS:n ja Hakan kohtaamisesta saatiin kaikki veikkausmerkit. Haka haki pinnat Turusta ja TPS Koskilta, kolmannessa Turun pelissä jaettiin pisteet. Liigacupissa TPS pöllytti Hakaa talvella kahdesti. Rajamäki ei tuijota liikaa kuitenkaan Hakan tekemisiä, eikä viime kauden tilastohistoriaa, vaan prioriteetit ovat tuttuun tapaan omassa tekemisessä.

– Voittoa taas tietysti haetaan. Veikkausliiga on tasainen sarja ja kyllä jokainen joukkue keskittyy omaan peliinsä. Totta kai vastustajan pelaajat tunnetaan, mutta kyllä pääpaino on siinä omassa pallollisessa pelissä, pelin rytmityksessä ja rooleissa, Rajamäki tiivistää.

Lisää uutisia