TPS saa jälleen Hakan vieraakseen

Veikkausliigassa neljäntenä majaileva TPS saa toistamiseen näin kesäkuun aikana vieraakseen kahdeksantena olevan Valkeakosken Hakan. Näiden perinteisten joukkueiden ensimmäinen yhteenotto Turussa päättyi raitapaitojen 2-0 -kotivoittoon.

– Haka oli pari viikkoa sitten varsinkin ensimmäisellä puoliajalla vahva, mutta toinen oli selvästi meidän. Vaarallinen ja nälkäinen joukkue sieltä tulee vastaan, viime kauden malliin kovasti ylistyssanoja kerännyt Toni Kolehmainen tuumailee.

TPS:n keskikentältä käsin joukkueensa peliä rytmittävä Kolehmainen täräytti itse viimeisen niitin Hakan verkkoon pilkulta ja ottelu ratkesi lopullisesti siihen.

– Minua rikottiin ja pääsin itse myös vetämään. Maalit maistuvat aina, enhän minä niitä niin paljon ole päässyt tekemään, mutta pääasia tietysti on, että oma joukkue voittaa, Kolehmainen kuittaa.

TPS:n ja Hakan lähimenneisyyttä yhdistää rökäletappio huippuvireiselle HJK:lle. Klubi tylsytti ensin Hakan Valkeakoskella 5-0 ja löylytti heti perään Tepsiä Helsingissä 6-0.

– HJK on juuri nyt todella vahvassa iskussa, enkä usko, että se menettää kenellekään pisteitä kotikentällään. Siitä pelistä on otettava asioita vaan opiksi, mutta ei siihen kannata kuitenkaan liikaa juuttua. Nämä kaksi tämän viikon kotiotteluamme ovat molemmat voitettavissa ja todella tärkeitä sarjan jatkon kannalta, Kolehmainen tietää.

Kolehmaisen mukaan joukkueen yleisilme on kuitenkin hyvä ja pelaajat alkavat oppia toistensa liikkeet aina vaan paremmin kentällä.

– Meillä oli viime vuonna tähän aikaan vähemmän pisteitä, mutta mitaleilla lopulta kuitenkin oltiin. Joukkue muuttui viime kaudesta todella paljon ja kyllä tässä työtä edelleenkin riittää. Inter-peli kuitenkin osoitti, että pystymme voittamaan hyvänä päivänä kenet tahansa ja kaatuihan se HJK:kin sarjan avauskierroksella, Kolehmainen muistuttaa.

Kolehmainen tunnetaan sellaisena pelaajana, joka ei turhista valita. HJK-ottelussa hän joutui kuitenkin jättämään leikin väkisinkin kesken.

– Joo, oli pientä ongelmaa, mutta eiköhän tämä tästä. Torstai tulee aika pian, mutta kova halu tässä on päästä kentälle, hän toteaa arvoituksellisesti pelikunnostaan.

TPS on Veikkausliigan suosituin kotijoukkue jälleen kerran. Kolehmainen pitää kotiyleisön vankkumatonta tukea todella tärkeänä asiana.

– Paikallismatsissa oli ihan mahtava tunnelma ja täytyykin toivoa, että turkulaisyleisö jaksaa lähteä liikkeelle myös torstaina. Meillä on varmasti Suomen parhaat kannattajat, Kolehmainen tietää.

TPS:n 19-vuotias keskikenttäpelaaja Santeri Mäkinen on tehnyt odotetun paluun polvioperaation jäljiltä joukkueen harjoitusrinkiin.

– Minun kauteni alkaa vasta nyt. Loukkaantuminen tietysti harmitti, mutta nyt ollaan kunnossa. Pelihalut ovat tietysti kovat, vaikka pelituntuma vielä puuttuu. Olisin valmis pelaamaan vaikka heti, Mäkinen myöntää.

TPS-Haka alkaa Turun Veritas Stadionin nurmella torstaina 30.6. klo 18.30.

Lisää uutisia